ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
EVN продължава да се подиграва с гражданите, въпреки протестите и обещанията
Автор: Екип Plovdiv24.bg 07:25 / 26.02.2013Коментари (21)17647
© Plovdiv24.bg
В редакцията на Plovdiv24.bg получихме сигнал от активисти на Движение България на гражданите - Пловдив град, касаещ подаването на жалби и тяхното разглеждане от EVN.

Както може би си спомняте, още в зората на протестите, премиерът Борисов и министър Добрев (и двамата вече в оставка) обещаха промени, които да облекчат затрудненото положение на гражданите, стресирани от завишените декемврийски сметки за електричество. Част от тях включваха понижаване на цената на тока с 8%, безплатни проверки на електромерите на гражданите, разсрочено плащане, осигуряване на 3-месечен гратисен период, в който хората да могат да покриват задълженията си, без да бъде спирано електро подаването.

От Движението в Пловдив обръщат внимание, че реално намаление на цените няма как да има към днешна дата, с оглед на сега действащия закон, определящ 6-месечен период за преразглеждане на цената на електроенергията (последното такова беше през януари и донесе поредно шоково увеличение). Безплатните проверки пък са се оказали "безплатни", тъй като държавата се е нагърбила да изплаща все пак съществуващата такса на ЕРП-тата.

Тук идва ред и на сигнала на доброволците от Движение БГ - Пловдив град. Провокирани от случайнo частно запитване как може човек да подаде жалба в EVN, те са стигнали до идеята да проведат малък експеримент, с който да проверят спазват ли се обещанията на вече бившето правителство.
След проведени няколко еднообразни разговора с различни служители в телефонния център за обслужване на клинети на компанията, доброволците са получили абсолютно еднозначни отговори. Базирайки се на тях, от Движение България на гражданите - Пловдив са синтезирали следната помощна информация за по-бързо ориентиране в системата:
• Жалби се приемат в КЕЦ на EVN по район;
• При лично подаване на жалба, тя се входира и се преписва пред клиента, на компютър в системата на компанията;
• Жалби се приемат и онлайн, макар и да не е упоменато никъде на сайта на монополиста. За целта жалбата трябва да се изпрати на имейл: info@evn.bg
• Всички жалби, без значение дали са подадени лично или в електронен вид, се разглеждат в срок от 5 работни дни;
• При желание за разсрочване на задълженията, системата е същата като с жалбите - подавате молба, лично или по имейл;
• Без значение дали сте успели да подадете жалба - лихви се начисляват върху всички пресрочени задължения;
• По старому е и правилото за спиране на тока при неплащане;

Като теглим чертата, единствената промяна спрямо ситуацията преди месец е, че в момента жалбите се разглеждат в срок от 5 дни. Всичко останали приказки за намаление на цената на електроенергията, увеличаване на гратисния период за плащане, защитата на домакинствата от моментално спиране на тока при неплащане са останали голи обещания. Без значение дали са били отправени като част от пиар кампания за сваляне на напрежението или пък са просто част от поредицата неуспели решения в енергетиката, важното е едно - резултатът граничи с нулата, а хората са още на улицата.



Още по темата: общо новини по темата: 271
26.06.2020 »
03.03.2020 »
18.01.2020 »
10.04.2019 »
28.02.2019 »
02.07.2018 »
предишна страница [ 1/46 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Всички почти ел.уреди изгоряха в ц.МАлко ДРъаново обстх.БРатя ДАскалови,идваха от енергото ЕВН и ме излугаха Че вс е готово понеге ми подават слаб ток186ю. Кои ще ми плати щетите???
0
 
 
В EVN в гр.Карнобат властват началници ( мъж и жена)които баха хванати да крадат ток от двама ел.техници. Рьководителите на EVN бяха уведомени за крадците но предпочетоха да скрият крадците . И г-н и г-жа ДИМИТРОВИ се почувстваха недосегаеми и започнаха да тормозят и да си измислят всевазможни лъжи за да изгонят ел. техниците осмилили се кажат истината.А само ток ли са си откраднали ? Защо EVN оставя на работа крадците платили по 30 лева ток за месец ненаказани а иска да се изгонят ел.техниците съобщили за крадците.Каква е далаверата в EVN защо искат да изгонят честните а да властват крадците и какво още не трябва да са научава ?
0
 
 
ПРОВЕРЕТЕ СИ ПЪРВО ЛИНИЯТА ЗА ТОК С УРЕД - МИНУСА ,ПРЕДИ и СЛЕД ЕЛЕТРОМЕРО ! ПО НУЛАТА - ПУСКАТ МИН. НАПРЕЖЕНИЕ примерно от 100W И ТО НЕПОСТОЯННО. РАБОТИ НА ИМПУЛСИ КАТО МОТОР, ПОМПА ИЛИ КЛИМАТИК С КОЕТО УВЕЛИЧАВАТ СМЕТКАТА НА АБОНАТИТЕ УСПОРЕДНО КЪМ СУМАТА КОЯТО РЕАЛНО СТЕ ПОЛЗВАЛИ !!!НОВИТЕ ЕЛЕКТРОМЕРИ СА МНОГО ЧУВСТВИТЕЛНИ И ОТЧИТАТ ДОРИ ПИКОВЕТЕ на контактите " лампичка за нощно виждане". ДРУГОТО СЕ НАДУВА С СЕРВИЗНИТЕ ЕКО-МЕКО- ЛЕКО !@ ТОВА ГО ЗАСЯКОХ КОГАТО СИ СМЕНЯХ ЕЛЕКТРОМЕРА С НОВ !!! ЕДНО ОТ ЗАСАДИТЕ НА ТИЯ ЕЛЕКТРОМЕРИ Е ЧЕ ПОВЕЧЕТО КЛИЕНТИ НЯМАТ - ЗАЗЕМЯВАНЕ НА ЕЛЕКТРОИНСТАЛАЦИЯТА, КОЯТО ДА ОБИРА ТОВА НЕПОСТОЯННО ЕЛЕКТРИЧЕСТВО ПО "0"та. ЕФЕКТА СЕ ИЗПОЛЗВА ОТ ТИЯ ТАРИКАТИ ЕНЕРГО ДРУЖЕСТВАТА, ВСЕ ЕДНО СЕ СМЯТА КАТО -ТРИФАЗЕН ТОК, НА ВСЯКА ФАЗА ИЗРАЗХОДВАНОТО КОЛИЧЕСТО ТОК !
+15
 
 
Аз съм стигнал до там, че като видя някоя политическа муцуна от последните 23-4 години и ми идва да извадя една картечница и да карам наред до зачервяване на цевта.От тия боклуци нищо не става.Играят заедно,това трябва да е ясно.Милост не трябва да има към тях,защото те нямат към нас вече над 20 год.
+13
 
 
Видяхте ли си вече новите сметки за ток? Моята е по-висока и от предната, която ми беше двойна!!! И какво, след кто всички ще си платим тока-нищо няма да се случи. Наистина изгубих вяра, че нещо може да се промени. Кучетата си лаят, керванът си върви.....
+9
 
 
такива като иван костов трябва да са в ЗАТВОРА не да дават предложения макар и в наша полза.НЕ искам защита от престъпници!То и на протестите се видя НЕ ИСКАМЕ НИКОЙ ОТ БИВШИТЕ УПРАВЛЯВАЩИ!Бих послушал един съвет.Да се даде лиценз на друга компания която да предложи по- добри условия и хората ще отидат при нея .Тези ЕВН.ЧЕЗ.И другата сами ще ФАЛИРАТ няма нужда да им отнемат лиценза и да им плащаме не устоики!
+5
 
 
А това не е PR кампания на ДБГ, нали? Обещанията можеше и да не са толкова голи ако правителството не беше подало оставка и имаше кой да поеме отговорност. Защото това бяха обещания от деня преди оставката. Сега единствената цел са организиране на нови избори и партийки като ДБГ не бива да си мислят, че всички сме овце и се връзваме на такива плоски сигнали от активисти.
+9
 
 
Ами вярваите им още. ВЕРВАИТЕ. Хората щом казват Вън значи познаите до къде им е дошло и връщане назад няма. Това ли са наи страшните договори на света? Нямат ли клаузи за разваляне? Няма как да нямат, не съществуват такива договори, няма такива. Иска се воля.
+5
 
 
Иван Костов внесе няколко ценни предложения, като между тях за тока има 2 конкретни: 1. Кражбите от ЕРП-тата да не се признават за разход. 2. Гражданска квота от експерти при ДКЕВР.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Дублиращ отбор на ПФК Локомотив
Матури 2023 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: