ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Невероятна история: Ученик даде бижута за 50 бона на нагъл изнудвач!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:37 / 06.03.2013Коментари (9)7268
©
Снимка: Архив
Пловдивският окръжен съд осъди подсъдимия Васил Димитров, 18-годишен, на 2 години и 4 месеца лишаване от свобода условно с 3 години изпитателен срок и обществено порицание. Димитров е осъден да осъществява задължителни периодични срещи с пробационен служител за целия изпитателен срок от 3 години.

Той беше признат за виновен в това, че през периода м. септември 2010 г. до м. март 2011 г. в Пловдив при условията на продължавано престъпление, като непълнолетен, но след като е разбирал свойството и значението на извършеното и е могъл да ръководи постъпките си, с цел да набави за себе си имотна облага, принудил чрез заплашване Стефан Светославов от Пловдив да извърши нещо противно на волята му - да му даде пари - сумата от 470 лв. и златни бижута на стойност 49123 лв., спортни обувки "Лакост" и суитчър "Фред Пери", всичко на обща стойност 49736 лв.

През септември 2010 г. пострадалият Стефан Светославов, тогава ученик в 9-ти клас, се разхождал по улиците на Пловдив. Срещнал свой познат, който бил придружаван от подсъдимия Васил Димитров. Поговорили за кратко и тъй като Димитров разбрал, че пострадалият разполага с парични средства и често раздава на приятелите си, му поискал в заем 0,40 стотинки. 

Стефан извадил портмонето си и подсъдимият забелязал, че в него се намират повече банкноти, променил решението си и поискал 5 лв. Стефан му дал, след което си тръгнал, но Васил го настигнал и поискал още 5 лв. Заплашил го, че ако не му предаде сумата, ще му вземе цялото портмоне. 

Няколко дни по-късно, двамата отново се срещнали и Димитров отново поискал пари от Светославов, като отправил заплахи към пострадалия. Стефан му дал 40 лв. Няколко дни след това Васил отново принудил Стефан да му даде сумата от 100 лв., а впоследствие и всичките си спестявания, възлизащи на 200 лв.

През следващия месец Васил продължил да търси Стефан и да го заставя да му дава пари, при което пострадалият започнал да изнася от къщи златните накити и старинни златни монети на майка си и ги давал на подсъдимия. Майката на пострадалия притежавала бижутата по наследство от своята баба и по-голямата част от тях били с антикварна стойност. В края на февруари Васил изнудил Стефан да му даде суитчъра си и маратонките си.

На 08.03.2011 г. по случай празника на жената майката на Стефан решила да си сложи бижутата, които държала в кутия в спалнята и установила, че е празна. Попитала сина си дали знае нещо за бижутата, но той се страхувал от нейната реакция и я излъгал, че не знае нищо. На следващия ден майката подала заявление за случая в полицията и Стефан признал за случилото се.

Делото се разгледа по процедурата на съкратеното съдебно следствие без разпит на на свидетели и вещи лица. Подсъдимият признава изцяло фактическите обстоятелства по повдигнатото му обвинение, поради което му се налага по - ниско наказание. По-ниско наказание се определя и в случаите, в които деецът е непълнолетен в момента на извършване на деянието. Присъдата подлежи на обжалване и протест в 15 дневен срок пред Апелативен съд Пловдив. 







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Абе малко ми намирисва тая работа.Ако пък е вярна просто наистина богатото момче не заслужава да има пари.Парите трябва да се уважават и да не се пръскат толкова лесно. Като е прост не трябва да има пари.Заслужено са му ги взели.
+3
 
 
а защо не кажете коя е майка му на този изнудвач нека всички я разберат
+3
 
 
В тоя живот винаги ще има балъци и такива, които ги изнудват и лъжат...
-1
 
 
Сумата от 49123 лв + спортни обувки "Лакост" и суитчър "Фред Пери", всичко на обща стойност 49736 лв. това прави 713лв. за обувките и суитчъра??? Я пак.?!
+22
 
 
Ами глупак,да отиде да каже на баща си,че го изнудва.Да види тогава каква среща ще получи тарикат Василчо. Децата трябва да бъдат подкрепяни от родителите си и да знаят,че при всички положения стоят зад тях и могат да разчитат на тях.
+9
 
 
9ти клас не е малък, пък на таквиа манипулации да се поддава...?
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
Спартак (Пд) в Трета лига, сезон 2023/2024
Първа лига, сезон 2023/2024
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: