ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Патриарх Неофит: Търпеливо постигайте исканията си
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:21 / 07.03.2013Коментари (5)2503
© Bulfoto
Винаги, когато е трябвало да бъде утешен българският народ и тези, които, страдайки, протестират, съм отправял молитва към Бог. Това каза пред журналисти в Бачковския манастир Патриарх Неофит по повод протестите в страната. Бог да бъде с хората, да благослови техните искания и осъществяването им, да бъдат внимателни да не се получават опасни инциденти, на каквито станахме свидетели, добави патриархът. 

Той призова миряните да бъдат спокойни и с търпеливо присъствие и с човешко достойнство да постигат исканията си. Патриархът каза още, че смята, че досега нашите политици са имали достатъчно добри изяви, за да могат и занапред да постигат това, което е необходимо за уреждане на трудностите, на които сме свидетели сега. 

Патриарх Неофит каза още, че самоубийствата са нещо тъжно и каквито и да са подбудите и целите, те се отричат от християнския морал. По повод опелото, отслужено във Варна за самозапалилия се Пламен, патриархът каза, че въпреки че се отрича от християнството, има възможност за опело, ако се прецени от духовниците в случая. 

Той поясни, че ако самоубийството е станало по причини, които не са умишлени и целенасочени, а в момент на умопомрачение и липса на правилен разсъдък, тогава опело може да бъде направено.


Източник: радио "Фокус"







Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Всеки справедлив човек може да чуе гласа на Бог и без високоговорители на ДС. Човешко достойнство в България през 2013 г.?!? Бих призовал Патриарх Неофит да осмисля речите си по-добре, за да запази собственото си достойнство.
+2
 
 
Да трябва да се събудим и протестираме, но истината е , че повечето си натискат парцалите. За себе си съм сигурен какво трябва да направя
+3
 
 
Няма какво патриарх Неофит да ни призовава към търпение, вече 23 години търпим. Мисля че е съвсем достатъчно. Никакво търпение повече, но и никакви самоубийства, тея мизерни политици не заслужават човек да отнема сам живота си заради тях.
0
 
 
Ясно. Саможертвата в християнския морал е приравнена със самоубийството. А ако някой спаси с цената на собствения си живот други хора, тогава? Пак ли ще говори отчето за самоубийство? В случая саможертвата на Пламен Горанов е да ни събуди всички нас, които като овце чакаме да си ни заколят мирно и търпеливо. Разбира се, в никакъв случай не е нужно насилие! Но да се търпи повече това не бива! Събудете се, хора!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: