ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Небрежният гений Иван или хищникът Базил
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:18 / 07.03.2013Коментари (33)11958
© Plovdiv24.bg
Сблъсъкът между Карвальо и Цветков не е просто решаващ за изхода на Ботев - Левски, той е битка за легитимност
Дербито на втория пролетен кръг между Левски и Ботев е един от най-интересните двубои въобще в шампионата, тъй като предоставя страшно много битки. На треньорско ниво, където ще се противопоставят добрите приятели Станимир Стоилов и Илиан Илиев. На терена, където с екипа на "канарчетата" ще излазят 4-5 играчи, минали през "Герена". На трибуните, където шпаги ще кръстосат две от най-многобройните и велики публики в България.

Един от сблъсъците, който е с най-голямо значение за крайния изход, ще бъде между нападателите на двата тима - Иван Цветков и Базил дьо Карвальо. Този мач ще бъде изключително важен както за отборите им, така и за самите футболисти. Те хем са сред най-големите звезди, хем към тях може да има много претенции. Основният упрек към Иван Цветков е, че той така и не успя да направи кариера в голям клуб до момента. Ботев е шансът на нападателя да се легитимира окончателно в българския футбол. Иначе Цветков безспорно е невероятен футболист за родните стандарти. Небрежният гений на Ботев често създава впечатлението, че заспива по терена, подобно на Димитър Бербатов, но е способен с едно докосване да реши дадена среща. Той е един от малкото футболисти, които могат да играят и с двата крака, притежава отлична техника, удар и пас едновременно. Един от малкото играчи, които могат да се подвизават на няколко позиции по терена едновременно, при това успешно. Проблемът на Цветков е един - той така и не успя да се наложи в Левски. Той създава усещането, че е полезен, когато е в отбо,р в който играта се върти около него. Прекрасната техника му дава възможност да прави чудеса, но в други случаи пречи. Цветков е идеален не толкова за нападател, а по-скоро за класически плеймейкър. Основният минус в играта му е, че той работи с топката на половин оборот. Много често гениалността му помага на тима, но в други той е склонен да забавя атаките, да убива устрема на останалите бързи футболисти в предни позиции.

Базил дьо Карвальо е коренно различен тип играч. Той далеч не е творец и гений, какъвто е Цветков. Ако трябва да бъде

© Bulphoto
Базил дьо Карвальо не е творец и гений като Иван Цветков, но е хищникът на Левски
м честни, природните дадености на дългокосия играч са много по-големи. Но Карвальо е идеалният съвременен таран. Той е симбиоза между прилична физика, скорост, техника и удар. Карвальо не е таран като Жоао Силва, не е и Гара Дембеле. Но е нападател, който може да участва в атаките наравно с халфовете. За разлика от Иван Цветков, Карвальо е по-силен в дефанзивен план. Той умело пресира и често спира в зародиш контраатки на съперника. Умее да комбинира и по този начин създадените от него положения не са по-малко от тези, в които той се е озовал. При бърз футбол, при който в голяма част от времето се разчита на контраатаки, какъвто в момента се опитва да наложи в Левски Илиан Илиев, Карвальо е прекрасен. Той би бил отличен избор и за втори по-лек нападател, с по-свободни функции, при схема с двама в предни позиции. Първият гол на сенегалеца в Бургас срещу Черноморец пък е образец как трябва да действа един хищник пред вратата на съперника. Карвальо обаче си прилича с Цветков по един показател. Макар да има силни сезони с екипа на Локо (Пд), истинската си легитимация той може да получи едва ако успее с екипа на Левски. Дотук се справя доста добре, все пак е голмайстор №1 на шампионата. Той вкара на Ботев и Литекс през есента. Разписа се и срещу Сараево, но от дузпа. Истински важните голове, които ще приближат Левски към титлата, все още се чакат. С екипа на Локо (Пд) любима жертва на Базил бяха "сините". Сега феновете на Левски се надяват да започне да вкарва на ЦСКА.

Като цяло Карвальо и Цветков са от малкото нестандартни и добри футболисти в "А" група, заради които си заслужава да отидеш на стадиона. Доста жалко е, че те са поредното доказателство, че истинската класа в родния елит придават основно играчи над 30 години, а отдолу сякаш не идва почти нищо. Така или иначе, двамата са в уникална ситуация - едновременно най-важни за отборите си, но и все още длъжници, най-вече в големите двубои. Битката за легитимация ще продължи, а едно от най-важните сражения ще бъде именно в събота.

 

Източник: "Меридиан мач"
Още по темата: общо новини по темата: 52
19.04.2013
27.03.2013
13.03.2013
13.03.2013
12.03.2013
11.03.2013
предишна страница [ 1/9 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+2
 
 
Много точен коментар в статията, но Карвальо не е вкарвал на Ботев. Освен това, беше обезличен, и след мача освиркван от феновете на Левски. За него въпросният мач е един от най-слабите, от както е в Левски. На другия полюс беше Вуйчо Ваньо, който разхождаше защитата на Левски напред - назад. Но във феновете на Левски остана съмнение, че той ги щади, и за това не им вкарва. Убеден съм, че няма такова нещо. Но сега е време Ванката да бележи. А след гола е достойно да не изразява радостта си! Не се съмнявам в мотивацията на всички левскари в нашия отбор - Мъри, Кривия, и т. н. Би ли очаквал някой, че ако сега на Левски треньор беше Ясен Петров, той ще защитава на 100% честта на новия си клуб?
+6
 
 
Който не си е закупил билет, да го направи най-късно утре до обяд, защото са останали само 2500 билета !
-2
 
 
Пак много говорите! Да не стане след мача пак съдията да ви е виновен.
+13
 
 
ТОДОР НЕДЕЛЕВ Е ПО ГОЛЯМ ОТ ТАЗИ МАЙМУНА КУРВАЛЮ
-3
 
 
и двамата са много добри, но и двата отбора са ми много противни, все пак имам приятели жълтури и това ми пречи много за да желая загуба за Ботев във този мач
-14
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (2)
на 07.03.2013 г.
+4
 
 
Билетите са пред свършване и в събота може да няма .Крайно време е да се ремонтира голямата къща защото няма такава публика.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Платек изненада, договорът на Керкез не е сигурен! Решението ще бъде взето следващия месец
Ботев отпусна 1900 билета за феновете на ЦСКА-София
Феновете на Ботев питат Платек за селекцията и нов договор на Керкез
Локо (София) пусна билетите за Ботев, призова феновете за подкрепа
Ботев насочва поглед към "Коматево"
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: