ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Само в Plovdiv24.bg: Вижте как ще изглежда бул. "Васил Априлов" след уникалната реконструкция!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:35 / 08.03.2013Коментари (30)31744
Изграждането на кръгово на кръстовището на "Васил Априлов" с "6-ти септември" с радиус 30 метра и с по три ленти за движение в него се предлага в проекта за реконструкцията на бул. "Васил Априлов", предаде репортер на Plovdiv24.bg. Това съобщи на представянето пред медиите на разработката инж. Александър Георгиев, част от екипа, изготвил проекта. По думите му в зоната се пресичат 5 улици, включително и "Младежка" и кръговото дава саморегулиране.

Проектът за реконструкцията на бул. "Васил Априлов" включва отсечката от кръговото кръстовище на "Централна гара" до бул. "6 ти септември " и е предвиден да се реализира на две етапа: до "Пещерско шосе" и оттам до булеварда.

Разработката включва асфалтиране и изграждане на пътното платно с габарити 14 метра, при съществуващи в момента 12 метра. В участъка от Гарата до "Пещерско шосе" булевардът ще с две платна с по две ленти без разделителна ивица, а от "Пещерско шосе" до "6-ти септември" - две платна с по три ленти. 

Стремежът е да се запазят максимално чинарите по "Васил Априлов" в участъка от "6-ти септември" до "Пещерско шосе". Затова се предлага да има разделителна ивица с широчина от 5 метра, в която да останат дърветата, разположени от западната страна на пътната ивица, разказа инж. Георгиев.

Предвидена е и възможност за максимален брой двустранно косо паркиране по булеварда с допълнително озеленяване там, където има възможност. 

Двупосочна велоалея с широчина от 2 метра ще бъде разположена от западната страна на "Васил Априлов". В участъка от "Пещерско шосе" до Гарата паркинги са предвидени само в зоната на рампата на Бърза помощ и пред старото кино "Гео Милев". Спирките остават на ленатата за движение, тъй като изграждането на джобове влиза в дворовете на училищата и считаме, че не отговаря на регулационния план, разясни още проектантът.

Запазва се кръговото на бул. "Любен Каравелов" с "Васил Априлов", предвижда се реконструкция на светофарната уредба на "6-ти септември", изграждане на нова такава на "Данаил Николаев", на бул. "Свобода" и реконструкция на светофарите на "Пещерско шосе". 

"За проекта за "Васил Априлов" и Голямоконарско шосе се говори от десетки години. Това са два много важни обекта за Пловдив, за които Община Пловдив задели голяма част от бюджета си за създаване на проектна готовност. Тези два булеварда определят визията на най-ползваната входно-изходна артерия на града, а и не само. Над 500 000 жители на общините Пловдив и "Марица" минават оттам. Това е вратата на Пловдив към света, а именно към магистрала Тракия", изчерпателен беше в експозето си кметът Иван Тотев.

Той наблегна на факта, че е много важно да се знае, че проектът за "Васил Априлов" и Голямоконарско шосе е общинска и междуобщинска пътна мрежа и не може да бъде финансиран по оперативни програми. Затова финансирането от 35-40 млн.лв. за Голямоконарско и 12-15 млн.лв. за "Васил Априлов" ще се осигури от републиканския бюджет.

"Смятам, че до такава степен сме се аргументирали пред държавата защо е толкова важен този проект, че няма значение как ще се казва финансовият министър, за да бъде договорено през август финансирането", категоричен е градоначалникът. 

Ако процедурите стартират навреме, до 3 години проектът трябва да е завършен изцяло. Хубавото е обаче, че още на 9-12 месец ще има завършени участъци, които ще бъдат пуснати в експлоатация по-рано от крайния срок, поясни от своя страна инж. Георгиев. 

За повече подробности, вижте прикачените галерия и видеофайл!




Още по темата: общо новини по темата: 180
29.08.2022 »
05.07.2021 »
15.03.2021 »
10.02.2021 »
10.02.2021 »
07.10.2020 »
предишна страница [ 1/30 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+2
 
 
Кръговото движение е европейската практика. Браво Кмете! Колкото повече кръгови толкова по малко катастрофи и по добра пропускливост на движението.
-2
 
 
Всяко кръгово е поредната глупост! Много им е лесно да праснат едно кръгово и точка. Разходите са по-малки, няма светофари дори. С една дума - оправяйте се. На кръгово стават по-големи задръствания, защото няма принудителен елемент(светофар). Справка-колелото на панаира. Всеки си решава как и кога да премине. Тези, които ги мислят нещата защо не пробват да пресекат по пешеходна пътека на кръгово? Аааа....те не ходят пеш.
+2
 
 
Ееееееееее ,супер ,чакам го 13 години вече .... Ще почакам още 3 години ! Браво ,страхотно изглежда като проект !
+2
 
 
Това е супер проект.А някой малоумни комунисти искаха оставката на кмета!!! Жалко само че се задават избори и ако се смени властта и пак се върнат тези които му искат оставката този проект ще остане само мираж!!!
+1
 
 
Невероятно, но факт и се надявам това да стане скоро. Харесва ми браво на Тотев.
-2
 
 
И "Младежка" удачно ли е да я отварят и нея?
-2
 
 
Само не ми харесва ако отворят "Люлебургас". Сега ни е добре затворена, иначе ще почнат постоянно да завиват и да влизат за връзка с булеварда ...
на 08.03.2013 г.
+13
 
 
И пловдивчани му искат оставката. Абе пловдивчани луди ли сте бре?
Слънчево е - какво по-хубаво от това :)
на 08.03.2013 г.
+3
 
 
Изглежда великолепно. Това което мисля аз обаче, че не е добре на кръгово кръстовище да има пешеходни пътеки. Най-честите произшествия с пешеходци са точно на тези кръстовища. Кое да гледаш по напред - колата с предимство от ляво в кръговото, пешеходеца, който ти идва от ляво или евентуално от дясно, който пък не би могъл да видиш, ако случайно в лентата до теб е спрял Бус. Считам, че на всяка пешеходна пътека, която е маркирана на платно с две или повече ленти, трябва да има пешеходен светофар. Ама не мигащ просто указателен светофар, а светофар, който да спре трафика от коли. Със сигурност произшествията с пешеходци ще са по-малко...
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
ФК Марица във Втора лига, сезон 2023/2024
Тестват новите сирени за ранно предупреждение
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: