ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (12) | Вчера (18)
Ясен Петров: Ботев - Левски не трябва да се превръща във война
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:45 / 08.03.2013Коментари (17)5458
© Plovdiv24.bg
Ясен Петров смени коренно амплоато си през лятото. От треньор, водил Левски в групите на Лига Европа, той стана директор в ДЮШ на клуба, опитвайки се да превърне "синята" школа в най-добрата у нас. Като бивш играч и треньор на Ботев (Пд) и Левски той може да каже много неща преди голямото дерби под тепетата. Какво да очак­ваме от битката, ще стане ли Левски шампион и какво се промени в ДЮШ на клуба в последните 6-7 месеца четете в интервюто, което Пловдивския Джанини даде за "Мери­диан Мач".

Ботев (Пд) -Левски е дербито на втория про­летен кръг. Какво очаквате от дву­боя?
- Убеден съм, че този мач е липсвал много на футболна България. Сигурен съм, че ще стане до­бър двубой, а феновете ще създадат не­повторима атмосфе­ра. Моите надежди и очаквания са Левски да победи.

- Заформя се миниистерия между привържениците преди срещата. Ка­то пловдивчанин, играл и тренирал и в Ботев, и в Левс­ки, откъде идва го­лямата омраза между феновете?
- Левски е голям дразнител за всеки един отбор в Бълга­рия. Ботев има ог­ромни традиции, доста победи през годините и така се е зародило огромното противоборство. Но нека съботният мач да бъде празник, а не да се превръща във война. Това е мо­ят апел.

- На пейката на Ботев ще бъде "син" кадър - Станимир Стоилов. Вие сте имали по­добен случай, като след дълга кариера в Ботев изведохте Локо (Пд) в дерби­то и бихте 4:0. Как­во е усещането?
- Това е нашата професия. Без зна­чение къде си бил, трябва да си вър­шиш работата. Станимир Стоилов изключителен професионалист и ще иска да си свърши работата по най-добрия начин, както и Илиан Или­ев, разбира се. Тряб­ва да защитаваш цветовете на клуба, в който работиш.

- Хареса ли ви Левски в първия пролетен кръг и настига ли вече Лудогорец в игрови план?
- Най-важното бе Левски да победи и го направи. Цел на всички, които рабо­тим на "Герена", е да бъдем шампиони. Вярвам, че ще го постигнем.

- Има ли сили Бо­тев да влезе в Ев­ропа и доколко то­зи мач е решаващ за целите на двата клуба?
- Ботев е изключи­телно симпатичен клуб, имат добри иг­рачи, работи се про­фесионално. Поже­лавам им успех, но всички в Левски сме концентрирани върху нашата си работа.

- Да се върнем на вашата настояща работа в школата. Минути преди да започнем това ин­тервю, треньорите в ДЮШ слушаха поредна лекция. Явно се прави всичко възможно да се повиши тях­ната квалифика­ция...
- Така е. Всяка сед­мица имаме по един урок по английски език. Канихме лекто­ри от школата на Реал (Мадрид), които на два пъти четоха лекции. Нашата идея е да обогатим със знания специалис­тите ни.

- Предвижда ли се обратният про­цес - вашите тре­ньори да ходят в чужбина на специа­лизация и къде ще се случва това?
- Имаме огромно желание това да се случи. Ще стане, но е въпрос на време и организация. Трябва да подберем най-доброто възможно място, защото все пак подобни стажове струват и пари.

- Като координа­тор към ДЮШ бе назначена клубна­та легенда Ники Илиев. С какво точ­но се занимава той и с какво вие?
- Имаме много яс­на координация. Аз съм по-често на те­рена с треньорите и футболистите, а Ни­ки помага по-скоро с организацията. Той е име, което отваря много врати. Рабо­тим отлично заедно и се стремим да съз­даваме продукт, кой­то след време да радва феновете.

- Сред феновете има наложено мне­ние, че в школите на големите отбори има много коруп­ция и се дава път най-вече на децата с връзки и богати родители. Как ще отговорите на това твърдение?
- Мога да твърдя, че това са само слу­хове. При нас на "Герена" няма корупция. Всеки ден аз и Ни­ки Илиев сме на ста­диона и се стараем по всякакъв начин да контролираме рабо­тата на треньорите в школата. Мисля, че няма как да се полу­чат подобни неща, защото в момента на "Герена" обстановка­та е много приятна, има отличен колек­тив.

- Докъде стигнаха подобренията в ба­зата?
- Вече можем да ползваме двете нови затревени игрища, което ни улеснява значително. Имаме уверение, че и новите съблекални за деца­та ще бъдат готови. В ка­къв срок, не се наемам да кажа, но вяр­вам, че ще се случи скоро.

- В първия отбор на Левс­ки вече има дос­та юно­ши. Ще успеят ли те обаче да се наложат защото и преди е имало таланти при мъжете, които пос­ле са отивали в не­битието...
- Много е радостно за мен и моите коле­ги това, че вече има доста юноши в пър­вия отбор. Всички те имат качества да се наложат и да бъдат от помощ на Левски. Само че аз съм бил треньор на "си­ните" и опит знам, че когато се гони титла и купа на всяка цена, е трудно да се налагат млади футбо­листи. Знаете как всеки един про­вал носи сътресения в клуба и затова игра­чите трябва да са подготвени на изклю­чително високо ниво - не само физически, но и психически.

- Какъв е правил­ният път за млад иг­рач, който не полу­чава шанс при мъ­жете - да се хвърли в дълбокото като Попадиин в Киево, или да се обиграва в Разлог например?
- Невинаги директ­ният път е най-пряк. Това, че от рано си отишъл при мъжете, не гарантира успех и обратното. Моята ка­риера е пример в то­ва отношение. Аз не съм влязъл директно в професионалния футбол, а съм минал първо през аматьорския, и то на мъжко ниво. Това ми помогна много и в психологическо, и във физическо отношение. След то­ва заиграх успешно в професионалния фут­бол.

- Иван Бандаловски, Ивелин Попов, Димитър Макриев. Все имена на футбо­листи, които са би­ли в школата на Левски и са били изпуснати. Дори клубът да има доб­ре работещ ДЮШ, как ще спрете евен­туална кражба на таланти?
- Имаме си вътре­шен правилник, по който стимулираме играчите. Мисля, че им осигуряваме доб­ри условия за работа. Ако някой не обича Левски, едва ли можем да го спрем.

- Къде се къса нишката между ДЮШ и първия от­бор - самите футбо­листи ли не са ка­чествени, треньори­те ли не са подгот­вени, липсата на ба­за ли е решаваща?
- Много са пробле­мите. Самото мисле­не на младите футбо­листи понякога пре­чи. Компютъризацията, липсата на кому­никацията, липсата на правилно хранене и възстановяване, всичко пречи. Трябва да има и добра база, на която децата да идват с удоволствие.

- Един от талант­ливите юноши на клуба - Валентин Добревски, в мо­мента е в ЦСКА. Шокиращ факт за много фенове...
- Това е част от нещата, които съ­пътстват нашата ра­бота. В подробнос­ти не искам да вли­зам. Той пое по своя път. Пожела­вам му успех.

- Един от вашите треньори - Алек­сандър Георгиев, спечели конкурс за национален се­лекционер, но мо­же и да не започ­не работа. Как гле­дате на това в клу­ба?
- Всички сме гор­ди с него. Вярвам, че ще започне ра­бота начело на формация, която ще домакинства евро­пейско първенство тук. Ако има проб­лем, ще реагираме като голям клуб, бъ­дете сигурни. Левс­ки не е мащеха за своите кадри, той винаги е добре до­шъл на "Герена".

- С друг треньор в школата обаче имахте проблеми -Викторио Пав­лов...
- Не е имало проблеми. Негово беше желанието да поеме друга гарни­тура, тази на деца­та, родени през 1998 година. Насъб­ра му се малко по­вече напрежение и затова взе такова решение. Но истината е, че той е един от най-та­лантливите ни треньори, перфекционист в работата си и разчитаме на него.

- Кой ще е следва­щият го­лям та­лант от школа­та?
- Не искам да се нае­мам с такива оценки. Не искам да казвам име­на. Тези мла­ди футболисти трябва да работят максимално усърдно и да се стремят да постигат целите и мечтите си.
Още по темата: общо новини по темата: 52
19.04.2013
27.03.2013
13.03.2013
13.03.2013
12.03.2013
11.03.2013
предишна страница [ 1/9 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Стига сте плюли! Това е все едно да искате Мъри, като бивш левскар, да излезе да каже, че се надява Левски да бие. А с името, което сте му измислили на Ясен, Яшар, се орисва новородено с пожелание за дълъг и благополучен живот - буквален превод "живея". Дай Боже всекиму такава орис.
+1
 
 
яшаре, ти си срам за Пловдив ..... ..... ..... копеле...
+6
 
 
Неслучайно феновете на Ботев те кръстиха ЯШАР!МЕКЕРЕ!
-5
 
 
Ква война бе майна, легнал можеш ли да се биеш
+8
 
 
Яска, какво стана с теб ??? Не мога да повярвам !!! Беше такъв Ботевист като малък, толкова те харесвах, кой те обиди от Ботев..... как можеш да се надяваш Левски да ни бие !!! Много ме разочарова ! БОТЕВ е религия, с нас израстна Яска !!! В какво се превърна? Незнам кой толкова те обиди, кой ти отне мечтите !!! Ботев е в сърцето, не в главите и устата на някой хора!!! Бъди здрав !!!
Колкото повече опознавам хората ,толкова повече заобичвам животните. ♥ !
на 08.03.2013 г.
-9
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Феновете на Ботев обявиха събраните средства за глобата на Попето
Капитанът на младежите, който накара Пловдив да се гордее
9 победи и 6 равенства! Няма друг наш отбор, който да играе толкова успешно срещу Лудогорец
"Черно-бял" тандем! Гонзо взе шампион с Локо в БФС
Двама от Ботев титуляри за Литва при две загуби
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: