ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Свалиха 100 чувала с боклук от Небет тепе
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:00 / 09.03.2013Коментари (4)3892
Близо 100 чувала с боклуци събраха до обед от сколоновете на Небет тепе заместник-кметът на Община Пловдив Димитър Кацарски, заместник-кметът на район "Тракия" Веселин Терзиев и Владимир Грънчаров - и тримата от пловдивския клуб по спeлеология "Академик".

Акцията беше организирана от ОП "Чистота", а лично кметът на Пловдив Иван Тотев дойде да поздрави пещерняците, които безвъзмездно се включиха в нея.

"Като научихме, че директорът на "Чистота" Иван Стоянов търси алпинисти за уборка на стръмните участъци, му предложихме нашите услуги. Работата дори ни беше много приятна", каза Димитър Кацарски.

Двулитрови пластмасови бутилки от бира и найлонови торбички с хранителни остатъци преобладаваха сред боклуците, които бяха извозени с два камиона.

"Откакто поставихме кошове, многобройните посетители на хълма изхвърлят отпадъците си предимно там, всеки ден наши служители чистят тепето", обясни Иван Стоянов.

"Вижда се, че тук за първи път, точно в този мандат и от това ръководство на "Чистота", се полагат системни грижи", коментира кметът. "Надявам се да прекратим практиката върху почистените скали и крепостни стени отново да се шари с графити."

"Скоро на тепето предстои да бъдат монтирани две видеокамери за денонощно видеонаблюдение. Те са предвидени в дарението, което направи почетният гражданин на Пловдив Петър Манджуков, но през зимата нямаше възможност за инсталирането им", допълни Иван Тотев. "Има идея едната камера да се включи онлайн на сайта на общината, както е на Римския стадион."

Още другата седмица, ако времето е благоприятно, ОП "Градини и паркове" предприема кастрене на храсталаците по склоновете, за да се открие още по-добре прекрасната гледка към Пловдив.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
А защо има толкова боклук на небет тепе? Българина е мундар. След 2 месеца ще има още толкова боклук. Тотев си губи времето да чисти. Трябва първо да почисти мозъците на хората. Иначе всички много ги бива да си правят групички във фейсбук и да си организират протести. Що не се събере гражданското общество да почисти тепетата. Това почисване на общината и струва куп пари, дето ние Пловдивчани ги плащаме. После се чудим как така ни се вдигнаха данъците и таксите в Пловдив. Все някой ни е виновен. Никога не виждаме гредата в нашето око.
+1
 
 
само толкова ли, това сигурно е 1:100 от целия боклук по тепето :(, но определено е похвално
+8
 
 
Аз мисля, че ако се организират почиствания, в които може да участват пловдивчани ще се почистят всички проблемни райони в града и най-вече символите - тепетата. Тук в сайта публикувайте къде и кога и само гледайте силата на народа какво прави. Дано не съм заблуден, но мисля, че всички взимат присърце тепетата и с удоволствие ще им се радват почистени!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
ФК Марица във Втора лига, сезон 2023/2024
Аматьорски футбол
Икономическа зона "Тракия"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: