ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Левски: Да наказват Ботев
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:13 / 11.03.2013Коментари (58)10371
© Plovdiv24.bg
"Левски" пледира отговорност за безредиците на мача в Пловдив да понесе "Ботев", защото с полицията не е осигурил задължителните мерки за охрана.

"Ние, като клуб, направихме всичко - заяви изпълнителният директор Константин Баждеков. - Лично аз почти не гледах мача, защото само говорех по телефона и обикалях да успокоявам. Но дори не пуснаха нашия председател на фенклуба да въведе ред. И как този стадион е получил лиценз, като навсякъде има камъни за хвърляне? На всеки мач има агресивни фенове, въпросът е да не се създават предпоставки за хулиганстване. Нямаше достатъчно буферни зони, нямаше достатъчно организация. И каква е тази ограда, която пада от натиск на 20 човека?

Полицията и клубът организатор абсолютно не си свършиха работата! Защо сега "Левски" да носи отговорност?"

В позицията на фенклуба се откроява: "Ексцесиите започнаха, след като стюард на домакините открадна едно от знамената ни, а "жълтата" публика започна да обстрелва сектора ни с камъни. Същият човек има профил във фейсбук, в който е отбелязал, че работи...в МВР. Вероятно и затова униформените гледат безучастно как колегата им краде. Колко полицаи има в стюардската организация на "Ботев"? Колко пари получават за всяка среща? Според закона за МВР полицаите нямат право на допълнителни доходи. Не се стигна до по-тежки последици единствено благодарение на нашите стюарди.

Организацията на полицията за мача беше под всякаква критика. Умишлено бяха допускани фенове на "Ботев" и преди, и след мача да ни провокират и да ни замерят с камъни и бутилки. Ако това не е умишлено, то полицията е безпомощна и нейните началници трябва да подадат оставки. А докато в МВР не започнат да работят нормални и компетентни хора, ние ще си пазим знамената на клуба, както намерим за добре."

При 20 000 души публика имаше 250 полицаи, които после станаха 300.

Източник: "Труд"

Още по темата: общо новини по темата: 52
19.04.2013
27.03.2013
13.03.2013
13.03.2013
12.03.2013
11.03.2013
предишна страница [ 1/9 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+2
 
 
Баждеков да не се прави на луд!!!Обвинява всеки и всичко,но има един доста интересен факт!Софийската полиция е поела охраната на феновете им,което е било предварително съгласувано с футболния клуб и нац.фен клуб на Левски както и с пловдивската полиция,която от своя страна се е съгласила охраната преди, повреме и след срещата да се ръководи от колегите им от София.Друг е въпроса,защо куките не наложиха сила за да бъдат спрени тези индивиди. Обвинения към полицията,феновете на Ботев,хубавото време,майки с деца и т.н.т са смехотворни!Така че Баждек или се разграничи или наистина страдаш от деменция!!!
+3
 
 
Съжелявам,че ще използвам турцизъм,но в случая това е най-точната дума: ТЕПЕГЬОЗЛЪК.
+2
 
 
абе тези Левскари май са били на друг мач.Ил. Илиев казва контролирахме мача - да вярно 2-0 само с това се отървахте,Баждеков вика публиката на Ботев е виновна а сините говеда - полицията ни провокира,абе вий сини тапанари що не си еб...те май.....та ние ли стреляхме ракети в децата ние ли счупихме оградата ние ли ранихме полицията за това казвам публиката и отбора на ЛЕВСКИ ВЪН
+8
 
 
забравих само да пиша по долу ....нека посочи имаше ли поне ...поне 1 счупена седалка от нашата публика при гостуването ни в София ..... посочи ве мизерник малоумен ....ей тва говедата срам нямате ...!!!!
+9
 
 
ГОВЕЖДАТА НАГЛОСТ НЯМА КРАЙ.....БАЖДЕКОВ ,ТИ МАЙ СИ БИЛ НА ДРУГ МАЧ... ЗАСРАМИ СЕ БЕ ГОВЕДО-КОЙ НОРМАЛЕН ЧОВЕК ЩЕ ИЗСТРЕЛЯ РАКЕТА КЪМ СЕКТОР ПЪЛЕН С ХОРА,ТАМ ИМАШЕ И ДЕЦА БЕ МАЛОУМНИКО. ЗА РАЗЛИКА ОТ ТИЯ ЛУМПЕНИ В СИНИ ОДЕЖДИ,НИЕ НЕ СМЕ ДОШЛИ НА СТАДИОНА ДА ТРОШИМ И УБИВАМЕ....НАС НИ ВОДИ ЛЮБОВТА КЪМ ЛЮБИМИЯ ОТБОР. ВМЕСТО ДА КАЗВАШ КОЙ ДА БЪДЕ НАКАЗАН ,ВЗЕМИ ГЛЕДАЙ МАЛКО РЕПОРТАЖИ ОТ СЛУЧИЛОТО СЕ НА КОЛЕЖА.
на 11.03.2013 г.
-13
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (2)
+10
 
 
.....г-н Баждеков , вие сте за затвора ....!!! За обида на клуб Ботев 1912 , за изопачаване на фактите и лъжесвидетелстване .....!!!Първо провокациите започнаха от ония ваши лумпени които свалиха трансперант от покрива на залата зад публиката на Левски , ...и след като го разкъсаха изстреляха 2 ракети срещу малки деца с бабите си и дядовците си ....които мога да твърда бяха най кротките на стадиона .....!!! А ве кво си те обяснявам миризливко ..... мн добре си видял ситуацията ама се правиш на света вода ненапита ....... да имаше пропуск ПОЛИЦИЯТА , имаше до толкоз че трябваше да смачка от бой вашите дрогирани лумпени и да ги изкара от стадиона .....!!! Колко гостуващи отбори са идвали в Пловдив .....но такова вандалско отношение никоя публика не е имала ...... като вашата !!! Левски вън от групата , а за теб затвор ..... !!! Да благодарим на господ че тия ракети не УБИХА някое дете !!!
+10
 
 
Рядко пиша но след такова нагло изказване не мога да не се искажа.Буферната зона беше почти два сектора вие говеда колко искате да е магистралата Пловдив - софия стига ли ви пияни софийски селяни язък че сте от столицата вашият стадион да не е по хубав едната страна е сринаха няма я но само защото сте софийски долен отбор няма проблем за вас ..... шопска.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Ботев с обичайна глоба от БФС, "черно-бял" любимец пропуска мача с ЦСКА-София
Керкез и Попето за мача с ЦСКА-София: Битка, като никоя друга!
Ботев оправи документите на нападател, карал проби през есента
Разкриха част от хореографията на бултрасите за мача с ЦСКА-София
Ботев може да загуби седмата позиция
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: