ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Директорката на Хуманитарната: Микроклиматът в учителския колектив е нарушен
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:12 / 11.03.2013Коментари (18)6157
©
Бивши и настоящи ученици от
ГХП "Св. Св. Кирил и Методий":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Има нарушения в микроклимата на учителския колектив и всички сме разтревожени и притеснени от случилото се. Това каза Соня Киркова, директор на Хуманитарната гимназия "Свети Свети Кирил и Методий" във връзка със случая "Харлем шейк" и последвалото напускане от работа на учителя Христо Данев. Според нея сегашното положение в учителския колектив е логично, нормално и естествено след случилото се. 

"Той беше наш ученик и на нас ни е най-криво, затова, че се случи всичко това", каза Киркова по отношение на преподавателя по английски език. 

Тя уточни, че днешният учебен процес протича абсолютно спокойно. Във връзка с планирания за довечера протест пред гимназията Киркова каза, че няма никакви очаквания.

"Предполагам, че ще има някакво послание към мен, което очаквам през утрешния ден", каза Киркова. 

Относно изявлението на преподавателите, подписано от 61 учители и разпространено до медиите миналата седмица, Соня Киркова заяви, че не си е написала сама изявлението, за да го разпространи. Тя уточни, че при събирането на подписката от страна на учителския екип първоначално не е била уведомена за това. 

"Опитайте се да разберете и другата гледна точка - на хората, които работят в училище и на учителите, които изнасят целия товар на гърба си, каза Киркова. Ако си щракаме с пръсти и просто се забавляваме, съм уверена, че няма да има учебен процес", каза директорът на Хуманитарната гимназия. 

"В момента има конкурс за овакантеното място на Христо Данев, а до назначаването на нов титуляр часовете се водят от заместник. Нормално е децата да искат да се върне, разбирам ги, но има норми и правила , които трябва да спазваме", заяви Соня Киркова. 

По нейното лично мнение родителите са родители и те не могат да влязат в ролята на приятели, защото това ще бъде нещо като подмяна на истинската им стойност. По същия начин учителят има една граница, каза Киркова. По думите й - приятелството с учениците не би следвало да се разбира в буквален смисъл - да те потупват по рамото и да си преживявате някакви неща заедно неформално и да се сближават контактите както с истинските приятели. 

"Децата си имат своите приятели, ние няма как да изместим техните приятели, каза Киркова. Моето лично мнение си е, че учителят си е учител, допълни Киркова. Учителят може да има много хубави и красиви отношения, както много от моите колеги имат, но никога не забравят че са учители", каза директорът на гимназията. 

"Учителят си учител, учениците са ученици, приятелите са си приятели, майката и бащата са си майка и баща, заяви Соня Киркова. Ние имаме достатъчно отговорности като учители и родители, такива, каквито приятелите нямат", каза още тя.


Източник: радио "Фокус"


Още по темата: общо новини по темата: 28
13.09.2013 »
08.04.2013 »
28.03.2013 »
25.03.2013 »
25.03.2013 »
23.03.2013 »
предишна страница [ 1/5 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
За пореден път в България медиите показаха лош вкус и липса на професионализъм. Едностранното отразяване на събитието, както и силното пристрастие към въпросния господин, са очевадни за всички. Родителите, които в момента подкрепят любимия учител на децата си, по-скоро би трябвало да го дадат под съд за подобни изяви със сексуални намеци. В училище с вековни традиции в образованието, едно от съкровищата на Пловдив и на България, нямат място пошлост и липса на морал. Подкрепям изцяло гимназията и желая на всички съвременни будители, които всеки ден се стремят да съхранят българския дух и морал в училище, успех и сили в този труден момент.
+1
 
 
Болшевишки стил.Подай си оставката ,да не те уволним дисциплинарно.А в това време ,някои могат да си щракат с пръсти .Крайно време е " даскалите " да бъдат преподаватели ,с висок рейтинг от страна на ученици ,родители и общественост.Ако не са способни да променят манталитета си и се изживяват като люде от 19 век ,добре е да преосмислят позицията ,която заемат - духовно и физически.
0
 
 
лично на мен тази директорка ми изглежда, като много нечистоплътна личност !
-5
 
 
Да наистина директорката е благосклонна към танцьора защото той зне за какво го гонят но мълчи като п...а. Затова си е подал оставката сам. Иначе щеше да е дисциплинарно уволнен , но така е подобре защото няма връщане назад. А питатате ли за пострадалите ученици от пишман танцьора за което се мълчи...
+4
 
 
Данев трябва да е директор на това училище! Вековно училище, а като минавам покрай него ме е срам да го погледна! Издраскано, захабено и около него мръсно. Неподдържан двор и още и още.
+9
 
 
Когато се гони учител, чиито резултати са най-високи, когато се гони учител, когото всички ученици обичат и когато микроклимътът в учителския състав е нарушен, тогава има само един начин колективът и учениците да се успокоят и да се възстанови работата в училището. Начинът е ясен-ДИРЕКТОРЪТ ДА СИ ПОДАДЕ ОСТАВКАТА. /ако е достоен човек/
+7
 
 
Не искам да съм адвокат на Данев, но директорката Соня Киркова е една истерична комунистическа патица ! Доводите и, че има учебен процес на двора, докато танцуват са патологично смешни! Нека уволнят целия академичен състав на Аризонския Универистет или звездите на Ювентус, или Бербатов от Фулъм затова, че танцуват Харлем както им харесва ! Като пушат до Марица 15-16 годишни ученици всяко междучасие и кълчат кълки на чалгии по физическо - няма проблем, така ли? Това е училището на дядо ми, баща ми, брат ми и моето...Преподаватели като Генчо Генчев, Лилия Боева, Родопска, Христо Христов, Малешкова, Андреева, Манчева....създадоха поколения успели и щастливи човеци! Горд съм с учителите си !!! Сега от тази кукундрела блика истерия, комплекси и измислен морал ! Да подкрепим Христо срещу тези каталясали догми и лицемерното крякане на пасмина самозабравили се кокошки!
+7
 
 
И забележете Данев в нито едно изказване не нападна нито веднъж директорката,а напротив благодари и за шанса,който му е дала.А тя изля тонове пумия върху него.Браво на такъв човек като Данев,много достойно поведение,на истински педагог ,който не налива допълнително масло в огъня и мисли първо за учениците си.
+5
 
 
Уаууу, микроклиматът бил нарушен, а . А микровръзките в червения й микромозък дали са в стабилно състояние, как мисли другарката Киркова ?
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Бум на коклюш в България
Първа лига, сезон 2023/2024
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
Тенис от Пловдив и региона
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: