ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Кандидат-депутатските листи на "Движение България на гражданите": 2/3 нови лица, 30% жени
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:06 / 12.03.2013Коментари (2)3585
©
"Две трети от кандидатите за депутати в листите на "Движение България на гражданите" за 42-то Народно събрание ще бъдат нови лица, които досега не са участвали в парламентарни избори. Една трета от всички кандидати ще бъдат жени". Това обявиха на пресконференция председателят на движението Меглена Кунева и организационния секретар Калин Томов. Те представиха критериите, по които ще бъдат съставени листите на партията за предстоящите на 12 май избори.

"Всеки може да бъде издигнат за кандидат, стига да отговаря на следните условия: да няма принадлежност към Държавна сигурност и Българската народна партия, да приема устава, ценностите и предизборната платформа на движението, да има добро име в обществото, да е доказал качества за работа в екип и са има принос за публичния образ или организационното укрепване на "Движение България на гражданите", посочи Томов. 

Той коментира, че в листите ще се набляга на новите лица, защото именно с тази идея е била основана партията - да се освежи българският политически живот. Според него гражданските квоти не вършат работа, както са доказали подобни формирования около бившия президент Георги Първанов. Той беше категоричен обаче, че не могат да се изключат и хора с доказан опит и авторитет. 

По думите на Кунева комбинирането на нови лица и опитни политици е силен мотив за младите хора да се включат в политиката, а опитните политици да подготвят ново поколение лидери. Меглена Кунева посочи, че "всеки приличен и работлив човек, който се ангажира с ценностите на "България на гражданите", има политическо бъдеще в движението".

Кунева обяви и състава на предизборния щаб на партията. Тя посочи, че за първа кампания е нормално лидерът на движението да е председател на щаба. В него влизат и тримата й заместници - Калин Томов, Йонко Грозев и Людмила Елкова, а останалите членове са Даниел Вълчев, Найден Зеленогорски, Сергей Петков, Нено Димов и Христо Ангеличин. Говорител на щаба е Прошко Прошков.

Лидерът на "Движение България на гражданите" коментира и представените в неделя 31 стъпки, които ще променят живота на българите. Тя посочи, че те представляват резюме на предизборната платформа на движението, която има три стълба - за усъвършенстване на държавата, за икономически растеж и за дългосрочната перспектива на България. 

"31-те мерки са тези, които имат най-голямо значение за най-голям брой хора и чието изпълнение може да се проследи от гражданите. Това, че не са засегнати теми като туризма или проблемите на хората с увреждания не означава, че ги няма в голямата управленска програма на движението. Напротив, в програмата тези и другите важни сектори са разработени задълбочено", посочи Кунева. 

На въпрос ще предлага ли движението леви мерки, Меглена Кунева коментира, че всичко, което прави нацията здрава, образована и богата, по същество са десни политики. Тя подчерта, че 45% от децата в България не си дояждат или родителите им не могат да им купят дрехи, лекарства, учебници и добави "не може да се притесняваме колко е зле демографията и да нямаме политика за детските градини".

По думите на Калин Томов, отиващото си днес управление е направило всичко възможно да профанизира дясното. Социалното не е равнозначно на ляво, каза той и добави, че всяка една от тези 31 мерки е изпълнима, а в разработването им са участвали над 100 изявени и признати експерти.



Още по темата: общо новини по темата: 455
02.05.2023 »
17.01.2014 »
19.10.2013 »
18.10.2013 »
14.10.2013 »
17.09.2013 »
предишна страница [ 1/76 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Най- жалките са от това пошло сдружени! Дано никой не се излъже да ги подкрепи!
0
 
 
Пръмова от напъване нали знаеш какво става.Стара комунистическо- царска сабя фрингия.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Дублиращ отбор на ПФК Локомотив
Матури 2023 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: