ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
"Висящо кафе" и "висящ хляб" мания завзе Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:13 / 25.03.2013Коментари (48)15062
©
През последните няколко дни в Пловдив и други български градове все по-популярна става идеята за т.нар. "висящо кафе" или "висящ хляб", предаде репортер на Plovdiv24.bg. Това би могло да бъде един малък подарък, който можем да направим на непознат или нуждаещ се и който може да ни се върне, когато самите ние имаме нужда от него. Защото дребният жест може да стопли всеки от нас! Това е един по-нестандартен начин да споделиш храната или напитката си с човек, който няма средства за тях. 

Над 140 заведения от цялата страна се включиха в инициативата. Кафетериите и магазините, които са съпричастни към идеята, имат залепени специални стикери, за да бъдат лесно разпознаваемио. Първите "висящи кафета" вече са изпити от усмихнати и изненадани от този неочакван подарък.

Когато например влезете в кафенето, просто казвате: "Едно кафе за мен и едно "висящо". Така барманът ти взема пари за две кафета, а ти дава само едно. По-късно в кафето влиза друг човек, който пита дали няма случайно едно "висящо кафе". Барманът му го дава и не му взема пари. Същото бихте могли да направите и в хранителен магазин.

Движението вече набира скорост и в социалните мрежи. Във Фейсбук вече има група, която за кратко време успя да събере над 10 000 почитатели. 







Зареждане! Моля, изчакайте ...
+2
 
 
Тази идея не ми допада ИЗОБЩО.Защо да ходя да пълня гушите на заведенията?Да платя едно кафе за 1.30 при положение че реалната му стойност е 20ст.?Така помагаш минимално на човека в нужда и по-скоро заведението печели от това.Замисли се ако искаш да оставиш "Висящо" кафе + кола + един сандвич в едно заведение,ще трябва да платиш 6-10лв.За тези пари въпросния човек който е в нужда ще пие кафета и кола цяла седмица да не говорим че безспорно ще предпочете да си купи храна,а не да пие кафе в скъпо за него заведение.За да бъде честно всичко,трябва "ВИСЯЩИТЕ" храни и напитки да са на коренно различни цени.Ако кафето е 25ст,колата е 50ст. а сандвича да кажем 1.50 - тогава ДА!Но да правя оборот на "Патроните" със скъпи коли а те да ми гледат сеира - това няма да стане.Да не говорим,че злоупотребите ще са над 90%,защото всички познаваме тези търговци като работодатели,а това е достатъчно,за да знаем колко ще са съпричастни към това.Цялата идея е пълна простотия според мен.Съжалявам,но това е моето мнение и заставам твърдо зад него.
+6
 
 
Ха ха голяма далавера се е завъртяла търговците веднага са се усетили. Както има промоции плащаш едно получаваш две така и тази работа плащаш 2 получаваш едно . В този случай търговеца е на далавера. Защото няма кой да го следи, дали реално втората бройка я дава на нуждаещ се или я продава на следващия.
+2
 
 
И тази идея ще бъде прецакана от всички по веригата! Ние демокрацията прецакахме, та това ли...?
+3
 
 
До там ли стигна БЪЛГАРИО да направиш всичките си чада просяци???...
+1
 
 
Това с "висящите кафета" или "висящите хлябове" е има приложение в интелигентните общества като в Италия, Франция, Германия, Англия и т.н. В България това ще се опорочи, щото българите не са интелигентни
+6
 
 
Mили съграждани, не виждате ли че всичко в този прекрасен град виси, даже не в преносния смисъл. Тази висяща идея е много хубава, но има ли тя почва в този град? Помислете си че веднага щом прочетат своя facebook, всички "гладни" цигани ще направят далаверата и ще окупират всички кафенета и хлебарници и ще продават висящите услуги на истински нуждаещите се. Може би единствено инициативата на Операта (прекланям се пред тяхното участие) може да има успех, тъй като там няма нищо нито за ядене нито за пиене.
+6
 
 
С ъдоволствие ще го направъа,но каква е гарнциъата ,че ще отиде при човек които наистина не мойе да си къпи хлъаб та дори и на циганин да е
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
Бум на коклюш в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
49-ото Народно събрание
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: