ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Читателка: Нетърпимо е! Подложена съм на 24-часов шум от виещи и стържещи мотори на климатици!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:10 / 01.04.2013Коментари (10)16336
© Plovdiv24.bg
"Здравейте, Plovdiv24.bg. Реших чрез Вас да се обърна към хората и институциите, от които зависи решаването на проблема с шума от климатици, с надежда, че чрез вас като медия, откликваща на проблемите на града ни и на жителите му, предложението ми ще стигне до тях", пише на редакционната поща на сайта наша читателка. Публикуваме цялото й писмо. 

"Преди време в Plovdiv24.bg прочетох изказване на кмета Иван Тотев, че е закупено мобилно устройство за замерване на шума. Искам конкретно да обърна внимание за шума от климатици. 

След голямата полемика около вредата от цигарения дим беше приета и забрана на тютюнопушеното в закрити помещения, но все пак в заведение човек отива по желание, прекарва там няколко часа и ако счете, че е вредно за здравето му, си тръгва.

Мисля, че да си подложен на почти 24-часов шум от виещи и стържещи мотори на климатици в жилището си е дори по-вредно от кратък престой на място, където се пуши... Малко са хората, които могат да платят по 54 лв. на РИОКОЗ за замерването на шума, а и тъй като в Наредбата за Обществения ред липсва текст конкретно за климатиците, дори и при издаден протокол от РИОКОЗ за наднормен шум, пак няма изход освен чрез завеждане на съдебно дело, което също струва немалко пари, отнема много време и нерви и е с неясен изход.

Звъняла съм на дежурния в Районното ПУ в 3 ч. през нощта заради нетърпим шум от климатиците на съсед, но ми беше отговорено - цитирам по памет - "не можем да се намесим при шум от климатик и няма как хората да стоят на студено, за да може вие да спите". Излиза, че ако шумът от друго естество е вреден, полицията може да се намеси, но ако е от климатик - не може.

Смятам, че проблемът може да се реши лесно, ако в гореспоменатата Наредба се включи и член за климатиците. Всички ние, като плащаме данъци на Общината и Държавата, бихме искали полагане на грижи за осигуряване на някакво спокойствие, поне от фактори, които лесно могат да бъдат отстранени при проявяване на грижа и предприемане на действия от съответните органи".


От РЗИ Пловдив уточниха за нашия сайт следното:

"Наши представители замерват нивата на шума само в случаите, при които климатиците са поставени върху обществени сгради и нарушават спокойствието на гражданите. За междусъседски взаимоотношения най-добре е споровете да се решават чрез общо събрание по закона за етажната собственост или в краен случай - в съда".



Още по темата: общо новини по темата: 215
16.03.2024 »
29.02.2024 »
10.02.2024 »
09.02.2024 »
04.11.2023 »
06.10.2023 »
предишна страница [ 1/36 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
-2
 
 
На мен ми пречи запръжките и миризмите на лук и чесън ,по етажа от съседите но си мълча ,к,во ти пречи климатика ма кокошко ,ти да не би да нямаш твоят не шуми ли ма квачко, я се скрий .
+8
 
 
До долукоментиращите... не сте прави много защото и аз бях подложен на стържещ климатик и наистина е много неприятно. Напълно подкрепям жената. Не е въпроса да стоите на студено или да си сменяте климатика а да го поддържате. Всички проблеми на климатиците са в лошата поддръжка и калпав монтаж а не толкова до това каква марка е. Климатика си е Ваш и собственика трябва да се грижи за неговата изправност. Когато това не се случва трябва да има ред по който да се принуди собственика да го направи. Аз също не съм длъжен да си нарушавам съня заради някой съсед който си е монтирал климатика без мое позволение над прозореца ми. А дали е от музика или климатик - по лесно се спи на силна музика отколкото на тракащ климатик. Също така трябва да има норматив по който да се обуславят местата за монтаж. В момента всеки където му падне ги слага.
+1
 
 
Ами прави са полицаите,госпожо.Като не искате шум или си купете алуминиева/PVC дограма или идете на село на спокойствие.
0
 
 
Айде стига бе,зимата на отворени прозорци ли седиш цял ден,че толкова да ти шуми.И моя климатик шуми,на мен ми прави впечетление,но съм викал познат,който се занимава с това.Той ми каза,че нямало ккаво да направи и ще спре да шуми като сменя климатика :).Това разбира се няма как да стане на тоя етап.Та...какво да направя сега аз - да седя на студено с жена и дете,защото на някой му шуми ли???
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
Парламентарни избори 2024
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: