ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Владимир Маринов: Обещанията не създават работни места - това може да направи бизнесът
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:46 / 04.04.2013Коментари (4)3792
©
Владимир Маринов е роден в Пловдив. Средното си образование е получил в Езикова гимназия "Иван Вазов". Завършил е Московския държавен институт за международни отношения в Москва към Министерство на външните работи на Руската федерация със специалност Международни икономически отношения. От 2004 г. се занимава с частен агробизнес.Обработва 10 хиляди декара земя. 1000 от тях са новосъздадени винени лозя. Останалите са зърнено-житни и маслодайни култури. Отделно гледа и 250 декара полски зеленчуци.От 2012 г. е заместник-председател на ПП ЛИДЕР.

- Заявихте, че сте обединени около убеждението, че предприемаческият дух може да ни изведе от кризата. Посочихте като приоритет икономиката. На това ли ще заложите в кампанията?

- Да, за нас развитието на българската икономика е националният приоритет, който трябва да поставим и следваме в следващото десетилетие. И за това е нужен консенсус между всички национално отговорни партии. На базата на това да бъде създадена националната икономическа доктрина. 

- Възможно ли е това? 

- През тези 24 години преход - това все се е декларирало като някакъв общ, но за съжаление химерен принцип. Време е да се посочи като приоритет за страната ни и да се покаже воля да бъде направено. 

- Кое ще гарантира, че дори и да бъде създадена, подобна доктрина ще стане национална и няма да "приеме" партийния цвят на управляващото за момента правителство? 

- Подобна доктрина трябва да е общо споделена. Затова в нейното разработване трябва да се включи целият икономически потенциал, без партийни пристрастия и ангажименти - икономически експерти, представители на научни среди, бизнес организации, браншови организации, синдикати, граждански организации и сдружения, външна експертна помощ. И понеже, както вече казах, ние сме хора, здраво стъпили на земята, наша цел ще бъде, тази икономическа доктрина да не се превърне в поредната "кабинетна разработка", която да се отчита по мероприятия и коктейли и да "събира прах" в стаите на държавните експерти.

Ще работим съвместно с българското предприемачество това да бъде практически проект с ясни и изпълними цели за дългосрочно подобряване, стимулиране на националната икономика и увеличаване на доходите на българските граждани.

- Тогава колко работни места ще обещаете? 

- Не, ние няма да влизаме в общия хор на партиите, които се надпреварват в бройката обещани работни места. Аз още в първото си представяне пред вас, медиите казах: Гръмки и неизпълними обещания няма да даваме - ще предлагаме прагматични решения. Отново да повторя, че ние сме хора, здраво стъпили на земята, участващи активно в икономическите процеси и създаването на вътрешния продукт и знаем, че приказките, че обещанията сами по себе си не създават работни места. 

Доходите могат да бъдат повишени единствено чрез подпомагане и развитие на бизнеса и българското предприемачество. Бизнесът е гръбнакът на обществото ни. Нещо повече - за 24 години преход нито една национално отговорна политическа сила не каза какви са приоритетите, които стоят пред България и ние да ги следваме като стратегия. Затова ние в ЛИДЕР, НИЕ и БНД днес казваме:

Приоритет трябва да бъде развитието на икономиката и това да е подчинено на три основни стълба - селско стопанство, туризъм и енергетика, чието развитие да доведе до реална заетост и реален икономически ръст. Ние много лесно бихме могли да обещаем реформи в здравеопазването, образованието, повишаване на пенсиите и т.н. Но, това ще е несериозно. Да не кажа - непочтено към хората. Защото пари в бюджета няма. 

Тези дни слушах дори една безумна според мен идея - да бъда изтеглен кредит за социална дейност. Коя фирма би взела това решение, смятайки го за спасително, за да си реши финансовия проблем и плати заплатите на работниците си? Ще теглиш кредит за заплати този месец, а следващия?

- Ние предлагаме конкретни, прагматични действия, които да подпомогнат бизнеса, да му дадат нужната глътка въздух за развитие - за да има работещи фирми, заетост и реален икономически ръст. Едно от тях е възстановяване на 80 % от ДДС още при стартиране на ревизията. Държавата в лицето на служебното правителство трябва спешно сега да се разплати, а за в бъдеще да се разплаща към бизнеса своевременно.

Статистиката за ситуацията е безпределно ясна - държавата и общините са сред сериозните длъжници на фирмите за свършена работа при обществените поръчки. Изключително нужно е създаването и ефективното действие на гаранционен фонд, който да гарантира кредитите на земеделските производители по оперативните програми. Защото какво се получава сега? Отива един производител в ДФ "Земеделие", кандидатства, после отива в банка за кредит, но къщата, с която може да обезпечи заема си, в село Устина, например, е оценена за не повече от 10 000 лв. А тракторът му струва 100 000 лв. И земеделският производител е отрязан от каквато и да е възможност за развитие. Изключително важно е да бъдат възстановени и изкупвателните пунктове на нашите производители - не съм имал среща, на която те да не са казали: "Г-н, Маринов, ние не искаме са ме прекупвачи и търговци, ние искаме да сме производители. Искаме да имаме условията и възможностите да работим". 

- Как ще откриете кампанията си?

- По същия начин - с реални действия, не с обещания.

- Влизате в трудна предизборна битка - икономическата ситуация е тежка, сривът на доверието и към политическите партии - сериозен, област Пловдив, където вие ще водите листата на ЛИДЕР-НИЕ- БНД, е със специфични особености. Как ще успеете да спечелите доверието на хората? 

- Като застанем открито с лицата и имената си пред хората и кажем: Това сме ние, това можем, за нас проблемите са тези и пътищата за разрешаването им са такива. Защото, преди да поемеш куража и отговорността да водиш хора след себе си и да се явяваш на избори - трябва да си извървял пътя си като си се научил да виждаш и оценяваш проблема, като предлагаш решение, като успяваш да убедиш хората да те подкрепят. Ние така и подредихме листата си за 17 МИР - изхождайки от приоритетите по места, защото, да, права сте - всяко едно от селищата в Пловдивска област си има своята специфика. Нашите кандидати за народни представители до един са местни хора, безспорни авторитети в населените места, в които живеят. Ние сме хора, които си познават региона и които ще продължат да живеят в този регион. И затова спокойно заставаме с лицата и имената си. 

- При вас сърдити няма ли? Май не остана политическа централа, което да не бъде разтърсена, къде по-силно, къде по-слабо от спорове и вътрешни битки за подреждането на листата?

- С риск да сме скучни пред медиите - няма. /Усмихва се, след което продължава сериозен/ Ние сме хора, здраво стъпили на земята. Повечето от представените в листата се занимават с частен бизнес, участват в икономическите процеси - активно работещи хора. И всички сме обединение около общото ни убеждение, че икономиката и българският предприемачески дух могат да ни изведат от кризата, за да успеем да съживим България. С партньорите ни от Национален идеал за единство (НИЕ) подписахме политическо споразумение за общи действия още през миналата година, типа "коалиция в 12 без 5, само за да влезем в Парламента, пък принципите да нямат значение" при нас няма да я видите. 

- Вие сте водач на листата на ЛИДЕР-НИЕ-Българска нова демокрация (БНД), кои са имената след Вас? 

- Тодор Христев, човек с опит, познат, общинският съветник и зам.-председател на ОбС в община "Марица", Георги Какалов, живее във Войводиново, областният ни координатор Никола Ликов - общински съветник от Карлово, бивш заместник-кмет на Карлово, бившият кмет на Кричим Васил Кузев. След тях в листата са хора, също местни, познати, с авторитет от различните общини в областта.



Още по темата: общо новини по темата: 455
02.05.2023 »
17.01.2014 »
19.10.2013 »
18.10.2013 »
14.10.2013 »
17.09.2013 »
предишна страница [ 1/76 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
-1
 
 
Как бе, другаря Станишев бодро обеща, че само да спечели изборите и моментално и тутакси ще отвори 250 000 работни места?! Къде сте вий, къде са те бее... :) Голям майтап ще са тези избори, от мен да го знаете.
+1
 
 
Злобните и завистливи стрели на "хейтъри",като вас,могат да бъдат само сигурен белег за успех.Мишоците никой не ги "хейтва".Мога само да пожелая успех на Г-н Маринов ,и двойно повече на тези,който застават срещу него!!!
+2
 
 
Тези кой ги брои за живи?! И 0,5% няма да изкарат.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Катастрофи в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Изграждането на АМ "Тракия"
Политическо противоборство в САЩ
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: