ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Атанас Узунов за съдийството: Има умисъл, има...
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:07 / 06.04.2013Коментари (14)5293
© Plovdiv24.bg
Ситуацията в българското съдийство стана революционна. Трагедия от грешки праща в неочаквана ваканция рефер след рефер. Самата Съдийска комисия на БФС, която отвърза торбата с наказанията, е с последно предупреждение от Борислав Михайлов и ще бъде изправена на "подсъдимата скамейка" на следващия изпълком.

По вечно болната тема пред "Труд" застана топреферът от близкото минало Атанас Узунов. Той и Любе Спасов са единствените български арбитри, попадали в топлистата на УЕФА, която никога не е включвала повече от 30 съдии от цяла Европа. Двамата имат богати и достойни визитки, свирили са десетки дербита и до днес пазят авторитета си.

"Вече ставам банален с моя израз, че като нямаш психика, по-добре да си стоиш вкъщи. Но виждате на какво съдийство ставаме свидетели. Човек с птиче сърце няма място на терена. Защо го казвам? Казвам го по повод ръководството на Ахмед Ахмед, по повод на ръководството на мача във Варна, по повод ръководството на ЦСКА - "Локомотив" (София)", казва Узунов.

"Какви неща видяхме само! Трябваше да има пряк свободен удар за "Локо" и абсолютен червен картон за вратаря на ЦСКА, който отнесе извън наказателното поле и нападателя, и собствения си защитник. А съдията даде дузпа. Не може един рефер като Калин Людмилов, който се утвърждава и е набрал смелост да вдигне червен картон на Костадин Стоянов, после да го отменя и да показва картон на друг", коментира настоящият шеф в Локо Пловдив.

"Вижда се ясно на повторенията, че диалогът е между съдията и Костадин Стоянов. Независимо какво казва помощникът, решението и цялата отговорност е на главния рефер. Той е по-близо до ситуацията - не става въпрос за засада, а за нарушение пред наказателното поле. Не е редно и Веселин Мишев, един от може би най-утвърдените асистент-съдии, да пуска гол от засада във Варна. Там самата ситуация го подведе с убеждението, че топката се отклонява от състезател на "Черно море", но на повторенията ясно се вижда, че подаването е от играч на "Левски". А такава грешка влияе на резултата", смята Узунов.

"За Ахмед Ахмед какво да кажа? Вече коментирах, че е по-добре този съдия просто да ръководи мачове без интрига. На "Герена" не беше труден двубой, още повече че се играеше под празни трибуни и нямаше странични фактори, които да влияят. И не виждам защо трябва да се оправдава, че има нарушение в наказателното поле, като не се вижда съприкосновение между състезатели на "Левски" и "Литекс". А отмененият гол в крайна сметка реши крайния победител в този турнирен мач.

Съдийството е като един футболен отбор. Като нямаш добра селекция, си в дъното на таблицата. Като изключим Станислав Тодоров и двама-трима по-утвърдени рефери като Ники Йорданов, Сашо Костадинов, Гошо Табаков и Ивайло Стоянов, капацитетът на българското съдийство до голяма степен се изчерпва.

А идват дербита, битката в челото и в дъното на таблицата е жестока. И като няма правилна селекция, се получава дефицит на добри рефери.

Дали грешките са волни или неволни? (Смее се.) Хора като мен, които са били дълго време в съдийството, много трудно могат да бъдат излъгани. Част от запалянковците могат и да бъдат заблудени, но един специалист винаги може да прецени кога има умисъл в една грешка и кога не. Естествено, че някои грешки са умишлени, така мисля. Подобни детински гафове не се получават и в окръжните групи, и то от по-млади съдии", смята топреферът от близкото минало.

Има умисъл, има...







Зареждане! Моля, изчакайте ...
-4
 
 
Тоя потниците нямаше ли да го гонят :)
-2
 
 
узунчо, я по-добре коментирай ситуацията когато отмени автогола на говедата срещу цецка ..... ..... ..... не "човек с птиче сърце", а направо човек с циганско сърце си, узуне...
+7
 
 
Абе гледайте реално на нещата. Готови сте да оплюете всеки който е свързан с Локомотив. Направете си труда да погледнете колко съдии имаше от Пловдив в професионалния футбол докато Атанас Узунов беше шеф и колко има сега. Кога последно пловдивчанин е свирил Левски - ЦСКА знаете ли ?
+6
 
 
Точно ти ли Узунов ще ми говориш за умишлени грешки. Колко дербита си провалил за да угодиш на любимия Локомотив! Скоро хранилката ще спре и ще се озърташ за шефското място на съдиите. Ще те видим като влезнеш в схемата какви ще ги говориш?
+2
 
 
Хайде, хайде, какви аванти буташе на локомотивците в градските дербита :(
+8
 
 
В Англия правят грандиозни простотии, но федерацията ги защитава и не позволява никой да ги критикува. А тук Боби мишока си изтрива ръцете всеки път с тях и ги гони един след друг... когато сменяш съдиите на всеки 2 години не може да има качество!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Честит рожден ден на един от най-емблематичните пловдивски треньори!
Крумовград се мести на "Лаута" заради разрив в отношенията с ПФК Ботев
Крушарски: Томаш е два пъти по-голям късметлия от мен, но нещата не винаги се получават
Премина от Локо в АЕЛ, но сега го очаква още по-силен трансфер
Емо Наков: Нефутболни съветници на Жоро Илиев уволниха Едо през 2004 г. Огромна грешка!
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: