ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Пловдивчани: Безумие! Кабелни оператори пробиха целия ни блок!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:07 / 09.04.2013Коментари (39)22253
Потърпевши читатели на Plovdiv24.bg се оплакаха в редакцията ни от поредните безобразия на кабелните оператори в Пловдив. Вероятно всеки един от нас се е сблъсквал с подобен проблем, когато служители на въпросните фирми буквално "си оставят ръцете" - без значение дали в домовете ни, или в общите междуетажни пространства...
 
Пиша Ви с молба да отразите това безумие, с което се сблъскваме както ние живущите на бул. "Васил Априлов" 119, така и други съседи.

От известно време насам постоянно сме подложени на тормоз от кабелните оператори, които пробиват целия блок от 1 до 12 етаж, за да слагат кутии и кабели. Правят го без разрешение на живущите и по време, когато повечето хора сме на работа и нямаме възможност да реагираме.

Притеснително е, че се пробива всяка плоча на всеки етаж и оставят след себе си дупки, от които с просто око може да се види долният етаж. Недопустимо е!

От приложените снимки можете да видите в какъв вид заварваме общите част на блока. Дупки, мръсотия и множество объркани кабели, идващи от знайни и незнайни кутии.

Надявам се, че това безумие ще бъде компенсирано и ще се направи проверка по случая.



Още по темата: общо новини по темата: 66
15.12.2023 »
29.11.2023 »
25.11.2023 »
25.11.2023 »
24.11.2023 »
24.11.2023 »
предишна страница [ 1/11 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
И в нашия вход е така. Сигурно има 5-6 кабелни оператора в града, а кабелите са над 20. Странна работа.
+1
 
 
Съгласно Закона за етажна собственост всеки вход САМ определя как ще се стопанисват общите части. Ако сте в съгласие, може и наем да им искате ,че минават техните кабели през ваша собственост. Както го правят и то за немалки суми, тези които са разрешили над входа им да има базови GSM станции. Затова четете внимателно законите и наредбите и си отстоявайте правата.
0
 
 
Няма начин да се угоди на всички. Ако искате интернет има два варианта - или всички сте на един доставчик/кабелен оператор (което няма как да стане защото хората имат различни потребности) или се примирявате с дупките. По принцип в блоковоете има кабелни канали които са за тази цел но особено в старите панелки тези неща са запълнени отдвана и е невъзможно да се прекара кабел оттам. Казам го от личен опит като човек който му се е налагало да го прави.
+1
 
 
Че и нашия блок е надупчен целия вътре по стълбищата.На който оператор му скимне идва и си поставя някакви кутии,дупчи стени,прекарва кабели.
+2
 
 
Комуникации има, но трябва да плащат и затова блоковете са опаковани с кабелите на най-различни оператори.При нас Виваком ни разкопаха основата на блока и когато ги попитах какви са и защо не сме уведомени мрънкаха и накрая викат ами ще кажем да Ви уведомяват.Всъщото време при нас си има поставени поземни плочи с отвори за кабели.
+1
 
 
тук чета мнения че едва ли по друг начин нямало как да стане.има PVC канали със всякакъв размер и цвят които могат да се монтират лесно и кабелите да са прибрани.факт е че всички фирми занимаващи се с интернет го знаят но не им се набутва,като си вземат таксите с минимални усилия и време на монтаж .щом никой ни се жалва,що да го правят.
0
 
 
НИКОГА ,ДАВАТ ПОДКУПИ ОГРОМНИ ,БОРАВЪАТ САС МИЛИОНИ
0
 
 
Еба/и мрънкалниците ! Като не искате кабИли идете при виваком да ви дадат една флашка с 2 годишен договор и скапан нет и си я сложете в ушите ! Каква инфрастуктура за полагане на кабели имате в 400 годишните си панелки ? На снимките тук даже много културно са положени и кутии и кабели. Или пък си стойте в 18-ти век без нет и ТВ . Отречете и топлата вода. Някакви пенсии трябва да са писали тоя донус . Дето децата им отдавна са в чужбина , а на тях кабИли им не трябват.
+3
 
 
проблема не е толкова в техниците а до контрола над тях и единността на съседите. ние направихме обща скрита инсталация на входа и една разпределителна кутия до входа... който където иска да се пуска без да се прекарват кабели. и всеки път когато някой бара и прекарва кабели до кутията се следи с камшика.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: