ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Край на забранения обратен завой от Бетонния мост към Гарата! Джигити обаче пак хитруват!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:29 / 19.04.2013Коментари (142)23142
© Plovdiv24.bg
Колчета, оцветени в бяло и червено, вече спират нетърпеливите шофьори да правят непозволения обратен завой в посока Гарата, слизайки веднага от Бетонния мост, видя репортер на Plovdiv24.bg. Съоръженията са монтирани в разделителната ивица в отсечката по бул. "Христо Ботев" между Бетонния мост и Сточна гара. По този начин вече много "бързащите" шофьори са принудени да изчакат търпеливо на светофара. 

Похвални са намеренията на Общината да реши този дългогодишен проблем на това пиково за движението в Пловдив място. Колчетата обаче накараха някои от управляващите по-луксозни МПС-та да решат най-нагло да изпреварят колоната от коли за ляв завой. По този начин те направиха струпване вътре в кръстовището и движещите се в средната лента, която е само за направо, бяха принудени търпеливо да изчакат, докато наглеците завият наляво от средна лента. 

В града вече се полага и новата хоризонталната маркировка, за която вече нееднократно писахме. Обществената поръчка е на стойност 80 000 лв, а фирмата изпълнител е "Битум лайт". Предвижда се поставянето на допълнителни пътни знаци, указващи наближаването до пешеходни пътеки по самото платно, а на четири важни кръстовища в града: Сточна гара, Баня "Старинна" и на бул. "България" ще се иноватира и с маркировка на лентите за ляв завой.



(c) ПОТВ


Още по темата: общо новини по темата: 413
07.12.2023 »
20.09.2023 »
21.06.2023 »
21.06.2023 »
27.10.2022 »
06.10.2022 »
предишна страница [ 1/69 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Първо-има закони,но има и не малко водачи,които нагло не ги спазват. Второ,което е по-страшно-няма кой да контролира спазването.Обосновавам се:Влезте когато и да пожелаете в работно време в паркига на"Кауфланд"в Кючука.Има ясно обозначени СЕДЕМ паркоместа за автомобили на инвалиди и ДВЕ за на майки с деца.Но...във всеки момент има не по-малко от пет заети от разни НАГЛЕЦИ.Глобата е 200 лв.Някой да е глобен?Някой да е чувал за глобен?За това говоря!!!В нормалните държави да спреш на място за инвалид,или пред пожарен хидрант-НЕМИСЛИМО.
0
 
 
то ги има ама пак са им оставили прекалено много място на4алото на моста и пак може да се прави обратен завои там
-2
 
 
..Мой приятел са го глобили за направен обратен завой на това кръстовище..така че сами си преценете дали е разрешен или забранен!!!
+5
 
 
Така трябва да е даже и бетонни блокове трябва да ни сложат за да влезнем в крак с правилното шофиране :)))
+1
 
 
Аз давам 6-7 дена живот на тези колчета.А за тъпотията да се разпробие асфалта ще си поговорим догодина напролет.
+2
 
 
няма да коментирам тази тема,но погледнете сградите отляво-пълна разруха.защо не ги бутнат и направят някое паркче с зеленина,чешма и пейки-нещо свежо,все пак това е в центъра на града,да му е приятно на човек.
+1
 
 
Правилото за дясностоящ не важи за пътища от различен ранг. Когато се включваш от улица на булевард си без предимство. Справка - правилник за движение по пътищата!
+1
 
 
Мисля, че се получи добра дискусия. Дано да е била поучителна за всички!И наистина- да пазим другите и себе си на пътя! Приятна събота и неделя на всички! И да караме разумно, по-важно е да пристигнем, а не кога!
+5
 
 
Хайде сега всички, които твърдят, че обратният завой на въпросното кръстовище, не е разрешен (защото нямало знак, който да указва, че е разрешен), да проверят в ЗДвП какво гласи знак Ж9, аз ще цитирам - "чл. 58 (7) Пътен знак Ж9 указва специално устроени места за завиване в обратна посока извън кръстовища". Обърнете внимание на "ИЗВЪН КРЪСТОВИЩА", т.е. на такива кръстовища не е необходимо да има знак Ж9, за да стане ясно, че обратният завой е позволен, той си е позволен и без този знак Ж9, освен ако няма знак В23, който гласи, че завиването в обратна посока е забранено ;)) Приятна вечер на всички и пазете себе си и другите на пътя :Р
+9
 
 
Позабравили сте правилника. АКо светофарът е БЕЗ стрелки, указващи посоките на движение, обратният завой е разрешен. Ако има стрелка за направо или направо и наляво, тогава обратният завой НЕ е разрешен. А колкото до статията и струпването на коли в кръстовището - пословично е за пловдивските шофьори, че от средна лента се прави ляв/десен завой със задължително условие да не се пуска мигач. Друга характерна черта е карането направо от лента само за ляв завой. Затова, имам ли тази възможност, при ляв завой блокирам насрещната лента (също само за ляв завой) и принуждавам отсрещните "майстори" да се посвият в правилната средна лента.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Дублиращ отбор на ПФК Локомотив
Матури 2023 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: