ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (24)
Пловдивското БФС е на път да опорочи инициативата "Футбол 7"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:05 / 19.04.2013Коментари (3)4387
© Plovdiv24.bg
Пловдивското БФС явно е на път да опорочи една чудесна инициатива, наречена "Футбол 7", научи Plovdiv24.bg.

Какво представлява тя всъщност?

"Футбол 7" е утвърдена форма за подготовка на играчи до 12-годишна възраст.

Тя придобива популярност в Испания, Германия и Франция, а след това и в цяла Европа. Най-важното предимство е израстването на детето с размера на терена, топката и вратата, както и профилирането на състезатели по постове в приятна игрова обстановка.

През 2012 г. тя навлезе в програмите на БФС и всичко казано дотук е повече от похвално. Но само дотук.

През есента София и Пловдив извъртяха първенства за родените през 2001-а и 2002-ра година. Тази пролет насрочиха ново и в момента то тече с пълна сила. Какво е било през есента не знаем, но показателни са част от коментираните въпроси на техническата конференция преди 3 седмици, на която освен правилата за участие е теглен и жребият за пролетта.

А именно - забранява се участието на деца, родени през друга година, извън тази на съответното първенство. Дори и по-малки в турнира за по-големи. За обратното пък да не говорим изобщо. Част от клубовете дори са предложили всяко дете да се легитимира с ученическия си бележник, който освен нужната информация е придружен и със снимка.

"Няма да се лъжем, нека да си имаме доверие" е наглият отговор на пловдивското БФС. 

По всичко личи, че този проблем е бил на дневен ред и през есента, като за новия пролетен сезон футболната централа в града уж затяга дисциплината и пуска в ход нови железни условия. Да, ама не. 

Оказва се, че никому известни миниклубове масово залагат на деца, които не само са с две глави по-големи от останалите, но и е видно, че ги превъзхождат с по 2-3 години отгоре. А водещите клубове като Локомотив и Ботев дори не си заслужава да се жалват, тъй като БФС-арите "нищо не можели да направят". Нищо, че малчуганите в "жълто-черен" и "черно-бял" екип могат да преминат през великана пред себе си единствено през четала му.

Ботев, Локомотив и другите, развиващи футбол клубове, с право не си губят времето в пускане на жалби и разследване на противниковите играчи. Тяхната задача е друга - да дават равен шанс на всичките си деца, без значение на нивото им, както и на моментния резултат. Победата на този етап не е важна, крайното класиране - също.

Това не важи за онези клубове, пускащи съмнително бързо мутирали 10-годишни тийнейджъри, за които връх във футболния живот ще бъде мушнатото голче във вратата на големите Локо и Ботев. Когато това се случи, настъпва сравнима единствено със спечелването на Шампионската лига емоция, а разни дребни и комплексирани треньорчета скачат от радост за това, че оправдават парите, които точат от родителите на децата им.

Къде тук е футболът, къде тук е развитието на малките и къде изобщо е БФС, за да продължава да е мълчалив съучастник в тази чудесна европейска инициатива, превърната в тотален фарс из нашите географски ширини. Не на майтап да попитаме и клубовете, наистина развиващи детско-юношески футбол - защо изобщо участват в този цирк, а не ударят един звучен шамар на самозабравилите се пловдивски ръководители на футбола ни?







Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Пропуснато е в статията да се спомене и терена, който е в окаяно състояние. По добре на изкуствена трева да играят, отколкото на тия бабуни. На този терен по-добре да играят с топка за ръгби.
+3
 
 
Тва е защото за да го има този контрол трябва да има сериозен човек на всеки мач. Дори на мачовете от първенството на БФС за делегати ходят пенсионери, които треперят никой за нищо да не ги закача, да си вземат паричките и да си ходят. Не знам дали има наивник, който да мисли че някой в БФС го интересува какво се случва с младото поколение футболисти. Единственото важно е "нека да има отбори, да има мачове, да има парички и тая седмица"
Нищо не пишете - днес в Пловдив, в спортната зала има волейболен мач за суперкупата на България.
на 19.04.2013 г.
+2
 
 
Бе, това съюз ли е? Шайка негодници!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Среднощен екшън на стадион "Христо Ботев"! Спряха незаконни строителни дейности, разказ от първо лице за сцените
Ботев обяви раздяла с легендарен футболист! Изкара по-малко от девет месеца при "канарчетата"
Премина от Локо в АЕЛ, но сега го очаква още по-силен трансфер
Ангел Кодинов с шесто място във финал от олимпийските квалификации в Сегед
Нов кошмар за "жълто-черните" юноши! Локомотив нанесе тежка загуба на Ботев при 16-годишните
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: