ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Ботев загуби от ЦСКА и отстъпи третото място на "армейците"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 21:21 / 04.05.2013Коментари (366)26945
© Plovdiv24.bg
В последен мач от 25-ия кръг на "А" група Ботев загуби с 0:1 визитата си на ЦСКА и по този начин отстъпи третото място на "армейците". Единственият гол в мача реализира Марсиньо в началото на втората част.

През целия двубой "канарчетата" бяха подкрепяни от бултрасите, които бяха изпълнели до краен предел сектора за гости и не спряха през всичките 90 минути да окуражават своите любимци.
 
Срещата на "Българска армия" започна с лек превес от страна на играчите в "червено", но с течение на мача "жълто-черните" изравниха силите и наложиха своя ритъм на игра.

В 7-ата минута бурни аплодисменти за дузпа от страна на футболистите на домакините, които заобиколиха главния рефер Никола Попов, но съдията остана безкомпромисен и отсъди фаул в нападение на Анисе.

В първото си положение за гол "канарчетата" успяха да вкарат коженото кълбо във вратата на Томаш Черни, но реферът отмени гола на Иван Цветков заради засада, която беше доста спорна.

В 34-ата минута след грешка в отбраната на "армейците", пловдивчани пропуснаха да отбележат гол. Станислав Костов се възползва от грешка на Апостол Попов, напредна отляво и центрира в пеналтерията на ЦСКА, но Луис Педро се размина с топката.

Четери по-късно Борис Галчев се отскубна от играчите в "червено" и отправи силен удар от далеч, но Черни с блестяща намеса изби в корнер, от който не последва нищо сериозно.

В последните секунди на полувремето Присо се пребори с играч на Ботев за една топка в половината на гостуващия тим и е открадна, след което нахлу в пеналтерията и стреля, но Адам Стаховяк отрази удара на бързоногото крило. 

Втората част започна идентично като през първата, но за разлика обаче "канарчета" не успяха да устискат натиска на "армейците" през първите минути и допуснаха гол.

Това се случи в 52-ата минута, когато Марсиньо бе оставен сам на границата на наказателното поле, а той без да се колебае, стреля, и макар с голям късмет успя да вкара топката в мрежата на Ботев, тъй като при удара коженото кълбо срещна тялото на Луис Педро и излъга вратаря, който бе скочил в противоположния ъгъл.

В 67-ата минута пловдивачни бяха много близо до изравняването. Станислав Костов стреля технично от около 15-тина метра, но топката пролетя покрай сглобката на Черни. 

В 72-ата Ботев възстанови равенството на "Армията", но и този гол на Иван Цветков беше отменен заради засада. Този път обаче капитанът на "канарчета" бе с метър зад отбраната в "червено", а футболистите в "жълто-черно" не оспорваха изобщо решението на съдията.

Така след този кръг ЦСКА си върна 3-ото място с актив от 51 точки. Ботев е на четвърто с една по-малко.

ЦСКА - Ботев 1:0
1:0 Марсиньо 52'

ЦСКА: 12.Томас Черни, 11.Иван Бандаловски, 19.Апостол Попов, 21.Венцислав Василев (59' Грънчов), 5.Костадин Стоянов, 8.Лукас Саша, 17.Абел Анисе, 9.Марсиньо, 99.Нджонго Присо, 7.Спас Делев (58' Сержиньо), 22.Мартин Камбуров;

Ботев: 1.Адам Стаховяк, 15.Марлон Перейра, 83.Сивард Спрокел, 5.Бобан Грънчаров, 11. Йордан Христов, 14.Артур Енрике, 71.Борис Галчев, 7.Станислав Костов, 8.Тодор Неделев (78' Павлов), 9.Лиус Педро (73' Дяков), 19.Иван Цветков;

Още по темата: общо новини по темата: 23
06.05.2013
04.05.2013
04.05.2013
04.05.2013
04.05.2013
03.05.2013
предишна страница [ 1/4 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
-10
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (2)
-13
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (2)
+12
 
 
В сряда,08.05,започва ритуалното закриване за пореден път на ЖСК-то.Този път-окончателно. За един по-красив,приветлив и чист град-града на "Ботев"-Пловдив!
+6
 
 
Ама и Мъри е един шапшал... Борите се за тройката и като имате директен мач с опонента излизате с полови отбор...заради дербито. Малко е странно ,защото погледнато реално,по-добре да загубите дербито но да елиминирате цецката като вариант за 3-то място.
+12
 
 
Катунарите осмърдяли всичко тук. Скъпи мангусти, ние също не сме доволни, че играхме по този начин в този мач. Не разбирам защо се обръщате към нас? Бултрасите какво са виновни? Отидоха, толкова колкото вие никога няма да съберете като бройка, подкрепиха си отбора и това е. Никой не е очаквал подобно решение за състава. Аз лично предпочитам да бяхме играли с титулярите и да ударим чорбата, защото това е мачът на сезона. Мачът с вас никой не го брои за интрига-ясно е , че ще ви размажем дори и с резервите.Не ние вадим малоумни плакати за 8-ми май!!!!Никой не ви брои нито за живи, нито за интересни! Трябваше Стоилов да вземе мачът с чорбата, а в сряда да си направим едно спарингче, да обиграваме резервите. Но така са решили, свърши се вече.
+14
 
 
24 часа след мача, вече съм склонен да определя този мач като добър за Ботев. В самото начало спъване отзад срещу Неделев - няма жълт картон. Апата изблъсква Педро, той сигнализила съдията, Апата посяка без топка да го ритне - не се показва червен картон. Отменят гол на Цветков, който е на една линия със защитник на ЦСКА. Това са трите най-фрапиращи подпирания на съдийската тройка. Бяха решили, че ЦСКА трябва да спечели мача. Подобно беше и положението с Локо Сф. И след целия този психологически натиск над отбора, се държахме напълно равностойно на терена. Не можахме наистина да създадем игрово превъзходство, каквото очаквахме. При втора поредна загуба за ЦСКА щяха да хвърчат глави. Те играха на предела на възможностите си. А разполагат със силни футболисти. Така че, изиграването на равностоен двубой при тези обстоятелства, не бива да го считаме за неуспех!
+25
 
 
Мангалите ги разцепиха говедата, те пак жълтите бълнуват. Огромна пропаст е зейнала между двата отбора - 15 точки разлика и близо 80 хиляди посещения за не пълен сезон. Ботев е не просто отбора на Пловдив, а отбора на България. 95% от мачовете му се предават по ТВ! Логично - най-гледания и най-рейтинговия клуб. Билетите му се изпродават дни преди срещите, феновете му пълнят всички стадиони в България, специалисти се опитват да си обяснят причината за този феномен, за тази масова всенародна ботевизация! Всички чужденци и българи дошли в Ботев са потресени от фенската подкрепа. Един каза: "Дойдох да играя в жълта България", друг каза - "тези са направо невероятно луди!" Отбора изгражда най-модерната футболна база на Балканите, скоро и най-модерния футболен стадион в страната, радва се на уникална подкрепа и резултатите няма да закъснеят. Ако правихме трагедия от една загуба срещу чорбата, то тогава отбори като черно-белите мишки, които си ги праскат най-редовно говеда, свине и всякакви колоси от Враца, сигурно трябва да пускат декларации на всеки час. Това е Ботев Пловдив! И манговците, които едва събраха 6 000 срещу нас есента, сега ще видят на живо какво е жълто-черен ад, който им се изсипва върху главите!
+13
 
 
Всички в този форум, дето се пишат локомотивци са пълни ЦИГАНИ.Истинските локомотивци не пяха против Ботев на мача с Левски и не спамят против "жълтурите" във форумите на Великден, вместо да са със семействата си.ЦИГАНИ!
-13
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Националите се завърнаха в Ботев, обявиха дали Секулич и Мертенс ще играят
Феновете на Ботев обявиха събраните средства за глобата на Попето
Двама от Ботев титуляри за Литва при две загуби
Черно море идва в Пловдив със свито сърце! "Моряците" мачкат във Варна, но какво се случва при гостуванията?
Лудогорец към Неделев: Не се предавай!
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: