ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Борисов към Цацаров: Истината е най-силният ми аргумент
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:42 / 15.05.2013Коментари (7)3179
© Bulfoto
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов изпрати отворено писмо до главния прокурор на държавата Сотир Цацаров и важни европейски институции. Борисов заяви своята и на ръководената от него партия позиция по скандала с бюлетините от Костинброд.

Ето пълният текст на отвореното писмо.

ДО
ГЛАВНИЯ ПРОКУРОР
НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
СОТИР ЦАЦАРОВ

ДО
ОРГАНИЗАЦИЯТА ЗА СИГУРНОСТ И
СЪТРУДНИЧЕСТВО В ЕВРОПА

ДО
ПАРЛАМЕНТАРНАТА АСАМБЛЕЯ
НА СЪВЕТА НА ЕВРОПА

ДО
ЕВРОПЕЙСКАТА КОМИСИЯ

ДО
ЕВРОПЕЙСКИЯ ПАРЛАМЕНТ

ДО
АЛИАНСA НА ЛИБЕРАЛИТЕ И ДЕМОКРАТИТЕ В ЕВРОПА

ДО
ЕВРОПЕЙСКАТА НАРОДНА ПАРТИЯ

ДО
ПАРТИЯТА НА ЕВРОПЕЙСКИТЕ СОЦИАЛИСТИ

ДО
ЦЕНТРАЛНАТА ИЗБИРАТЕЛНА КОМИСИЯ


Уважаеми г-н Цацаров,

От мое име и от името на партията, която представлявам, искам да Ви благодаря за изнесената публична информация от разследването, което българската Прокуратура води по случая "Костинброд". Удовлетворени сме от волята, която Прокуратурата проявява, за информираност и прозрачност при разследванията си. Това е важно, както за всички български граждани, така и за международната общност, която наблюдава процеса по провеждането на парламентарните избори. Това беше важно и за авторитета на всички български политически партии, участвали в изборния процес.

В отговор на изразеното от Вас мнение по време на пресконференцията на прокуратурата, на 15.05.2013 г., че ПП ГЕРБ се е припознала като адресат на обвиненията за отпечатването на 350 000 нелегални бюлетини, Ви изпращаме 135 страници с публикации от български и международни електронни медии, които в деня за размисъл преди изборния ден нанесоха сериозни внушения и обвиниха индиректно ГЕРБ в манипулация на изборите. Внушенията бяха още по-мощни в заглавията на първите страници на вестниците в самия изборен ден на 12.05.2013 г. Надявам се въпреки Вашата натовареност да успеете да се запознаете в подробности със съдържанието на публикациите и да се убедите сам, че не става въпрос за самоприпознаване, а за директни обвинения, които бяха хвърлени върху авторитета и имиджа на политическа партия ГЕРБ и мен самия, като неин председател.

Искам да Ви уверя, че аз лично и партията, която представлявам, продължаваме да стоим твърдо зад действията и професионализма, с който българската прокуратура работи и отстоява своята независимост. Не веднъж съм заявявал, и категорично стоя зад това, че българските институции, в това число и прокуратурата, не бива да бъдат използвани за користни цели и в услуга на определени интереси.

Призовавам всички политически партии да запазят авторитета и независимостта на институциите в страната. Убеден съм, че те трябва да работят в услуга на обществото. И за това призовавам партиите да сложим край на компроматните похвати в българската политика.

Политическа партия ГЕРБ и аз самия, винаги сме имали категорична позиция да не коментираме анонимни сигнали и класифицирани документи, за които нерегламентирано е изтекла информация. Винаги съм твърдял, че всяко неоторизирано оповестяване на класифицирана информация има вредни последствия за авторитета на институциите. Използването на компромати и анонимки не е в стила на ПП ГЕРБ. Никога не сме го правили и няма да се изкушим да посегнем към този похват.

В заключение, адмирирам Вашата воля Прокуратурата да стигне докрай в разследването на всички сигнали за престъпления, за които е сезирана. Убеден съм, че истината е най-силният ми аргумент, от който съм се ръководил и ще продължа да се ръководя.

Желая Ви здраве и успех!

15.05.2013 г. Бойко Борисов,
Председател на ПП ГЕРБ



Още по темата: общо новини по темата: 455
02.05.2023 »
17.01.2014 »
19.10.2013 »
18.10.2013 »
14.10.2013 »
17.09.2013 »
предишна страница [ 1/76 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
-3
 
 
Аз лично се срамувам както от Цацаров,така и от Бареков, че са мои градски. Господ е голям.
+3
 
 
На миналите избори - с чували. На сегашните - с палети. По един за Варна, Бургас ... и т.н.т. То Бойко си каза, че тези 10 тона бюлетини му отнели, тоест щяха да му донесат тъй нужните още 5-6 % гласове. На миналите избори как се подмени вота? С готови чували, разнасяни от депутати на ГЕРБ. Затова сега оня вписан в листата на една малка партия и гласувал за себе си барабар с роднините в неговата изборна секция според ЦИК има пуснати 0 гласове. Някой да обясни как се случва това?
+6
 
 
какво става с намерения в панаира човал с бюлетини ??????? мен лично не ме притесняват чисти бланки без печати преди изборите притесняват ме намерени такива след изборите и то близко до избирателна секция (мирише ми на подменени човали )
-7
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (1)
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Здравко Жилов загуби брат си, снаха си и двете им деца при пожар
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
ФК Марица във Втора лига, сезон 2023/2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: