ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Деца от ОУ "Стоян Михайловски" спечелиха награда в конкурс за комикси
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:39 / 17.05.2013Коментари (2)4093
©
Бивши и настоящи ученици от
ОУ "СТОЯН МИХАЙЛОВСКИ":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Учениците от II "Б" клас на ОУ "Стоян Михайловски" в град Пловдив спечелиха голямата награда в конкурса за комикси на тема "Как победих бандата на микробите?", който е част от дългосрочна образователна кампания за повишаване хигиенните навици на децата под надслов "Здраве чрез хигиена в училище и у дома", организирана от компанията Юниливър съвместно с Министерството на образованието, младежта и науката.

Първият етап на кампанията обхвана 27 училища в четирите най-големи български града - София, Пловдив, Варна, Бургас и се проведе в периода 12 март - 14 май. Близо 12 000 ученици от първи до четвърти клас преминаха обучението по хигиена в часовете на класа. Учениците имаха за задача да приложат на практика новите знания и умения по отношение на поддържането на правилна хигиена като за целта изработиха комикси на тема "Как победих бандата на микробите?", в които илюстрираха по интересен и забавен начин методите за справяне с микробите.

Оценяването се проведе в два етапа. Първоначално, в Регионалните инспекторати по образование, заседава комисия, която излъчи комикс-победител за всеки от четирите града. Вторият етап на оценяването се състоя в Министерство на образованието, младежта и науката като специално жури, в което присъстваха представители на министерството, представител на Юниливър България, както и един от най-големите съвременни художници карикатуристи в България - Ивайло Нинов, единодушно определи комикса-победител.

"Децата бяха особено впечатлени от грозните чудовища микроби, от техните интересни прякори и от това, че действат често в банда и са много силни. Научиха, че те могат да обитават даже и клавиатурата на компютъра, домашните любимци, тоалетните, кухненския плот, където слагаме храната и най-вече мръсните ръце! И колко опасни болести могат да причинят. Разбраха, че злосторниците са толкова устойчиви, че освен редовното измиване на ръцете, добрата хигиена изисква и използването на продукт, който дезинфекцира и унищожава всички познати микроби! Работата в екип беше особено забавна и емоционална за децата.", заяви Камелия Христева, учител по изобразително изкуство в ОУ "Стоян Михайловски".

ОУ "Стоян Михайловски" в град Пловдив получи почистващи продукти за цялата следваща учебна година, а всички ученици от втори "Б" клас бяха наградени с MP4 плейъри и със специално парти. Юниливър България раздаде и поощрителни награди и на всички ученици от останалите три класа-финалисти - USB устройства.

"След приключването на този първи етап от кампанията, бих искал да споделя, че резултатите надхвърлиха първоначалните ни очаквания. Получихме множество запитвания от училища в други градове на България кога ще могат да участват и те в кампанията, като дори успяхме да включим в последния момент и едно допълнително училище в София - 20 ОУ "Тодор Минков", поради голямото желание на учениците в него да се изявят и покажат творческите си умения. Силно вярваме в значимостта на хигиената като път към по-добро здраве и ще продължаваме да работим върху инициативи, които едновременно да информират и образоват обществото ни.", заяви Стефан Андреев, управител на Юниливър България.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Браво:-))) Нека винаги да са гордост за училището и вървят само напред!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Локо в Първа лига, сезон 2023/2024
Детско-юношески футбол
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
България в еврозоната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: