ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Ботев не се предава, диша във врата на ЦСКА
Автор: Екип Plovdiv24.bg 19:21 / 18.05.2013Коментари (154)19044
Отборът на Ботев Пловдив разгроми с 5:0 като домакин Ботев (Враца) в мач от 28-ия кръг на А група. "Канарчетата" диктуваха ритъма на игра от първата до последната минута и логично поведоха с гол на Иван Цветков от дузпа в 16-ата минута, изработена от самия него. Капитанът бе изведен сам срещу Христо Митов от Мариян Огнянов, след което го преодоля, а стражът на врачани го събори и главният рефер логично му показа червен картон.

След като останаха с човек повече на терена "жълто-черните" започнаха да играят по освободено и се забавляваха на терена.

В 37-ата минута Иван Цветков вкара втория си гол в срещата. Нападателят бе намерен с брилянтен пас от Бобан Грънчаров в малкия пеналт и за Цветков не бе проблем да го преодолея.

В края на първата част Ботев направи резултата класически на Колежа. И този гол на домакините беше изработен от интелекта и класата на Иван Цветков. Капитанът изведе Мариян Огнянов на стрелкова позиция и той с премерен удар прати топката в долния десен ъгъл на вратата на Чавдаров.

През втората част домакините започнаха да играят за публиката на стадион "Христо Ботев" и вкараха нови два гола във вратата на застрашения за изпадане във втория ешелон тим.

Борислав Галчев покачи на 4:0. Полузащитникът получи добър извеждаш пас от влезлия като резерва 17-годишен юноша Серкант Юсеин и за него не бе проблем на празна врата да се разпише. Крайното 5:0 фиксира резервата Станислав Костов в края на срещата.

С тази победа Ботев се изравни зад третия ЦСКА, но "червените" са с мач по-малко.

Ботев Пловдив - Ботев (Враца) 5:0
16' 1:0 Цветков
37' 2:0 Цветков
44' 3:0 Огнянов
70' 4:0 Галчев
87' 5:0 Костов

Ботев Пловдив: 1. Стаховяк, 15. Перейра, 83. Спрокел, 5. Грънчаров, 26. Енрике, 11. Й. Христов, 71. Галчев (Павлов), 7. Огнянов (Костов), 8. Неделев, 9. Луис Педро (Юсеин), 19. Цветков (к);

Ботев (Враца): 1. Митов (к), 2. Маркети (Чавдаров), 12. Савич, 6. Найденов, 3. Жайро, 14. Николов, 11. Якимов, 23. Велев, 15. Рангелов (Ангелов), 19. Н. Христов, 16. Тонев (Коконов);

 

Още по темата: общо новини по темата: 7
18.05.2013
18.05.2013
18.05.2013
18.05.2013
17.05.2013
16.05.2013
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+4
 
 
Обещанията на собственика са изпълнени.Ботев не играе второстепенна роля в първенството,а играта на футболистите радва феновете му.Евротурнирите не са самоцел.С няколко нови попълнения ще се увеличат и целите през новият шампионат.Базата се изгражда а ДЮШ възражда.Какво по-хубаво от това.
+9
 
 
Надявахме се да играем в Европа. Не отстъпваме игрово на ЦСКА, и съвсем естествено сме разочаровани. Но всяко зло за добро. Това щеше да е един преждевременен успех, за който не разполагаме с необходимия потенциал. Това обстоятелство би променило приоритетите на ръководството. Би се търсило бързо повишаване на класата на отбора. Защото със сегашния ни отбор, нямаше да имаме сериозни шансове за добро представяне, дори срещу отбори от Босна и Черна гора, да не говорим за Сърбия, Румъния, Хърватска, Кипър. И в този случай, щем, не щем, тръгвахме по пътя на ЦСКА. Задължавахме се да привличаме и да освобождаваме много футболисти, с което се зачертава всичко научено и постигнато от предната година. Това би довело до значително повишаване на финансовата тежест, без адекватно повишаване на нивото на отбора. По - добрият вариант би бил, ако след изграждането на боеспособен отбор, постигнем съответстващ успех.
-10
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (1)
-24
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (7)
+23
 
 
Честита победа, канари! Отново добра игра. Нека да сме по-толерантни към Педро. Всички драпахме за крило, а сега, защо го пускат. Даже някои от пишещите тук като че ли се себедоказват, колко я разбират тази пущина, като вменяват вина в ръководството, че сме го привлекли. До мен имаше наши фенове, които бяха направо наежени срещу него. Ще водим война срещу собствените си футболисти ли? Имаше подобни невъздържани реакции и срещу Даната, при една върната топка, против Артур при едно центриране! А след това видяхте Артур колко добре се изяви по крилото. Можем да сме по-полезни за футболистите, ако сме по-позитивни!
+19
 
 
Снимка №17 от галерията е върхът! "Децата в Пловдив се раждат ботевисти" (край на цитата).
-25
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (2)
-32
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (6)
Цъкам минуси на буферите :)
на 19.05.2013 г.
+11
 
 
Врачанския "Челси" какъв мях изкара.....:) Мачът може да се опише с една пловдивска дума - "Айляк"
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Локомотив взе дербито с Ботев! "Канарчетата" с червен картон, Пепи Андреев с два гола
Ботев "намигна" на Етър след трите победи и им честити празника
Томаш и Керкез отсвириха дербито Локо - Ботев в Трета лига
Ботев с призив преди Славия: Чакаме те на "Колежа"!
Ботев гледа към Разград, чака евентуален съперник за финала
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: