ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Жители на "Южен" вдигнаха шум и предотвратиха изграждането на паркинг под терасите им!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:55 / 21.05.2013Коментари (13)4562
Строят паркинг непосредствено под терасите ни, оплакаха се на редакционната поща на Plovdiv24.bg жители на район "Южен". Живущите на ул. "Архимандрит Евлоги" 20-26 били неприятно изненадани, когато видели, че пространството зад блока им, намиращо се на ул. "Даме Груев" №52, се превръща в строителна площадка. 

"Определихме си среща с отговорните за това органи от районната администрация, пред които споделихме нашите опасения, че паркингът се изгражда на не повече от 3 метра от терасите ни. Държа да отбележа, че реакцията от страна на кметството не закъсня. Главният инженер дойде на място и разстоянието беше коригирано и фиксирано с обозначителни ленти и колчета на не по-малко от 6 метра от терасите. Освен това ни увериха, че ще облагородят пространството между паркинга и блока и то ще бъде почистено и озеленено с подходяща нова растителност", разказа със задоволство един от домоуправителите на входовете на "Архимандрит Евлоги" 20-26.

Репортер на сайта потърси за коментар и. д. кмет на района Людмил Русанов

"Нека живущите там да бъдат спокойни. Паркингът, който се изгражда, е за удобството на хората и ще е временен до момента, в който стартира цялостната реконструкция на ул."Даме Груев". Строим го, от една страна, за да облагородим и почистим пространството зад блока, което беше много запустяло, и от друга, да има повече места за паркиране в района. 

Проектът за реконструкцията на "Даме Груев" струва няколко милиона и ще се изготви от Голяма Община. В него се предвижда разширение на улицата. След неговата реализация този паркинг ще отпадне и една част от него ще стане част от новата пътна артерия. Ще бъдат създадени нормални джобове за паркиране. Ще има повече места за автомобили, ще е по-зелено, а не както е било досега - кално, прашно и неприятно за гледане", коментира казуса той.

Русанов обясни още, че от самото начало според одобрената от главния архитект на района схема е било предвидено съоръжението да се изгради на достатъчно разстояние от терасите на блока и явно се е получило някакво недоразумение по въпроса за това с живущите на "Архимандрит Евлоги" 20-26.









Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Възхищавам се на определенията, писани тук, какви сме селяни, тъпаци и какви ли не. Разбирам, че чужда п*тка кокали няма и можеш спокойно да правиш/гомориш каквото искаш, но ако се опитате да вникнете в текста, ще разберете, че ние не сме против изграждането на паркинг, напротив, приветстваме идеята. Ние искаме нормално отстояние от спиращите коли, предвид това, че място има повече от достатъчно. В последствие това наше искане бе прието, и към момента, 11:30, багерите си копаят, камионите си се движат и изглаждането продължава. Освен всичко останало, тази кална дупка се ползваше от хора от блока на Даме Груев, а не от нас, живеещите на Арх. Евлоги. Не че щи ви спра инфантилните и дебилни коментари кой е селянин и кой - не, но просто за уточнение.
+5
 
 
Някой прочете ли случайно, че паркинг ще има? Просто нямало да бъде на 2 метра от терасите, а на 6.
на 21.05.2013 г.
+1
 
 
реших да обходя мястото с Гоогле Стрийт Вю, защото нямам път на там. така като го гледам мястото, така или иначе коли паркират там! защо да не се изгради един паркинг там? това нещо ще се ползва от хора които отиват до болницата, за пазара, за не знам още какво. а ако е платен денонощен паркинг ще има 3-4 човека на работа там. така че колко полза ще донесе това. ама не. селяните там не искат под терасите им да има паркинг, защото така или иначе там си паркират коли!
+7
 
 
Вместо тоя кенеф от там да се махне, те ми ревът, че им вдигали шум... понякога просто няма угодия на нашата селяния.
+19
 
 
А преди да го направят на паркинг си бутахте колите в калта и на по-малко от три метра до терасите. А дали тогава това пространство не се водеше ''зелени площи'', макар че заради вашите коли, отдавна не бяха зелени, а някой от паркиращите там да е бил глобен за това? И отгоре на всичко рушахте новия тротоар и цапахте с кал улицата в района! Иначе браво на общината!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Проектът Модър - Царевец
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
"Франкофоли" 2024
Кауза Колежа
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: