ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Арх. Илко Николов: След реконструкцията Цар Симеоновата градина ще стане още по-привлекателно място за пловдивчани!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:36 / 22.05.2013Коментари (23)7746
Напълно подкрепям проекта за реконструкцията на Цар Симеоновата градина. Това е един съвременен начин такива територии да бъдат многофункционално използвани, заяви за Plovdiv24.bg арх. Илко Николов, председател на ОбС Пловдив.

"Езерото в сегашния му вид представлява един бетонов паметник на социализма, чиято визия днес просто не е подходяща. След реализацията на проекта то ще бъде преработено и ще бъде върнат автентичният му и оригинален вид. В останалата част от парка ще има незначителни промени и всъщност няма да има никакви драстични намеси.

Единствената по-сериозна промяна ще бъде новият вид на езерото, както и изграждането на паркинг под него. Напоследък стана модерно всичко да се подлага на съмнение от екологична гледна точка. Ландшафтни архитекти и специалисти обаче са категорични, че този паркинг няма да създаде проблеми за зелената система в района. Мисля, че след реконструкцията Цар Симеоновата градина ще стане още по-привлекателно място за пловдивчани и гостите на града", обясни арх. Николов.

"Изграждането на подземния паркинг не само няма да унищожи близката растителност, защото разстоянието между дърветата и съоръжението е достатъчно голямо, но и с реализацията на проекта зелените площи в Цар Симеоновата градина ще бъдат увеличени с над 3 дка за сметка на преоразмерени бетонови настилки и конструкции в момента", заяви от своя страна вчера за сайта ни арх. Прокопиев, автор на проекта.


Още по темата: общо новини по темата: 244
27.12.2023 »
24.09.2023 »
13.07.2023 »
30.03.2023 »
26.02.2023 »
11.01.2023 »
предишна страница [ 1/41 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Дабре изглежда, но как ще спрете малките дечица да не цопнат от плочника право във водата, като не виждам някаква преграда? Би могло да има широк парапет, по който даже да се сложат дървени седалки за сядяне. Съгласна съм с коментара, че трябва да има повече пейки! А защо няма пейки за сядане на Братската могила, как може такава голяма площ само с 2-3 мърляви пейки????
+1
 
 
Странни хора сме ние българите,искаме подобрения и мърморим като не стават , а когато някой почне да прави такива едва не го линчуваме. Браво на хората, които правят нещо за града ни.
0
 
 
А кой ще вземе след реконструкцията обновеното заведение наготово, кой ще приватизира потайно подземните гаражи и ще събира пари от пловдивчани. Или ще си ги поделите набързо помежду си, на братко и на батко.Чудо голямо ще направите с някакви 50 - на места. Да спират на тях баровците с лимузините и да се жабуркат горе с уиски. А колко ще се окраде покрай правенето , та хонорарчета , та комисионни и т.н. Далавераджии !
+2
 
 
Ще бъде много хубаво,ако този проект се реализира!Искрено се надявам и искам най-красивия град в България да продължава да се развива!Да си пожелаем новото правителство да не спре парите и да се реализират всички проекти!
+6
 
 
Кой,каквото иска да си дрънка...имаше романтика.
+6
 
 
Какви върби имаше...плачущи около езерото и вътре лодки с влюбени двойки...!
+8
 
 
В проекта ми харесва,че искат да върнат старата визия на езерото.Хубаво е да върнат двете костенурки...ако са "живи":))
+2
 
 
Езерото в стария му вид няма нищо общо с този бетонен "котел", който е сега,нито с това което виждам на проекта. Имам снимка, предполагам, че и пловдивските архиви също, на чичо ми на езерото преди 60-на години със зимни кънки. Може да ме оплюете всички, но с този подземен паркинг няма да се решат проблемите на паркирането в центъра. Хората по света са решили отдавна проблемите с паркирането с други радикално средства. Ние пак ще откриваме топлата вода!! Един многоетажен паркинг на сточна гара би било по-разумно решение и разширяване на пешеходната зона. Тогава може да претендираме за град, който е запазил облика си и същевременно е модерен и удобен. Примери няма да давам, повечето от нас са ги виждали в чужбина.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Акция на ДАНС и КПКОНПИ, обискираха дома и офиса на шефа на Митниците
Облагородяват Градската градина
Бюджет 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: