ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Ботев победи Левски при 17-годишните
Автор: Екип Plovdiv24.bg 21:59 / 26.05.2013Коментари (21)6560
© botevplovdiv.bg
Ботев победи с 2:1 Левски в мач от 25-ия кръг на Елитната юношеска група до 17 години. Двубоят се игра на ст. "Христо Ботев" и бе изгледан от около 1 000 зрители.

Първата част бе изключително равностойна, като и двата отбора пробваха атаки, но не успяваха да застрашат сериозно вратарите. В 20-ата минута, при първата си атака, "сините" поведоха, след като Николай Петков засече топката с глава за 0:1. До почивката "канарчетата" пробваха няколко атаки, но без успех.

През второто полувреме възпитаниците на Стефан Стоянов се появиха на терена напълно преобразени. "Жълто-черните" смачкаха своя съперник, който за цялата част не отправи нито един удар по посока вратата на Мартин Димитров. В 43-ата минута Емил Камберов центрира отдясно и трениращият с представителния тим на "Ботев" Владимир Айтов с глава не остави шансове за стража на гостите - 1:1.

Само 5 минути по-късно защитник на Левски направи дузпа, която Атанас Паскалев реализира хладнокръвно и изведе "канарите" напред - 2:1. В 52-ата минута Серкан Юсеин стреля мощно от 22 метра, но топката се удари в напречната греда. Въпреки че поведе в резултата "Ботев" продължи да атакува и нито за миг не се прибра да пази резултата си. Добрите изяви на вратаря на "сините", както и неточните шутове на "жълто-черните" обаче попречиха на домакините да запишат по-изразителна победа.

След края на двубоя ботевистите бяха изпратени на крака от публиката, която особено през втората част не спря да подкрепя "жълто-черните".

"Честитя победата на момчетата. Най-много се радвам, че дори при 2:1 не се затворихме, а продължихме да нападаме. След почивката не знам колко пъти минаха центъра гостите, да не говорим за удар. Атмосферата бе страхотна, за пръв път имахме възможност да се докоснем до феновете на Ботев. Определено подкрепата от трибуните даде крила на момчетата за този обрат", заяви след двубоя треньорът на "канарчетата" Стефан Стоянов.

Източник: botevplovdiv.bg







Зареждане! Моля, изчакайте ...
+6
 
 
Бий за да те уважават. Браво на малките канарчета. Дано скоро Ботев да изкара таланти в мъжкия отбор.
-1
 
 
Легендарният нападател на Ботев Пловдив Георги Славков направи любопитен коментар за представянето на "канарчетата" през изминалото първенство.Славков обяви, че е очаквал повече от представянето на Ботев и добави, че е неприятно изненадан от това, че Мъри Стоилов не успя да спечели нито един важен мач, с изключение на срещата с Левски."Ботев Пловдив не можа да спечели нито един важен мач освен този с Левски през пролетта. Аз лично очаквах повече от отбора в тези двубои, но така се случиха нещата"."Тимът показа израстване, особено през пролетта, но в най-важните мачове - с Лудогорец, ЦСКА и Локо Пловдив, успя да спечели само една точка. Защо се е стигнало дотук обаче може да обясни единствено старши треньорът"."За да отидеш в Европа, не може да не побеждаваш преките си противници. И срещу ЦСКА, и срещу Локо Пд, и срещу Лудогорец, жълто-черните просто не показаха добра игра и бяха далеч от нивото си".
+9
 
 
Има много хлаб в тези момчета,летяха по терена.Много хъс ,желание и качетва демонстрираха,пожалавам им успех!Ботев се връща на мястото си,млади таланти,4то място при мъжете,национали,призове,награди.....Пак ще бъдем на върха!
-13
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (2)
-21
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (6)
+15
 
 
Не трябва да се възгордяваме още от победата над "говедата" при мъжете и 17 - годишните. Още 2 - 3 пъти да ги надупчим тук и вече ще се питат с колко ще падат...
-13
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (3)
+19
 
 
От тук нататък ще е така! ПФК Левски София ще губят още от както видят табелата ( Пловдив 130 км ) :)
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Керкез: Предстои най-важният мач за нас, трябва да забравим за днес
Обрат! Ботев загуби от Арда, битката за седмото място се завърза
Душан Керкез изненада със състава за мача с Арда
ПФК Ботев: Нямаме никакво намерение да напускаме стадион "Христо Ботев"
Какво се случва в Ботев? Директор не отрече, че клубът ще напусне "Колежа"
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: