ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Транспортните преговори с Турция се провалиха, налагат ни и нови рестрикции
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:24 / 28.05.2013Коментари (7)2441
© Impact Press Group
Транспортните преговори с Турция се провалиха. От 1 юни ще продължат рестриктивните мерки спрямо българските превозвачи от страна на турските власти, като дори ще има и нови. Това е станало ясно след осемчасови преговори в Истанбул от страна на българския и турския бранш.

Превозвачите от всички асоциации настояха за оставката на изпълнителния директор на "Автомобилна администрация" Валентин Божков, ако подпише в Истанбул споразумението, което е в разрез с интересите на родните превозвачи.

Увеличаване на контрола на документите на вътрешни митници, контрола на документите от износа на товарните пунктове, проверки по пътя чрез министерството на транспорта, системни глоби, засягащи чуждестранните превозвачи, са сред допълнителните мерките, които ще се прилагат към българските превозвачи.

"Подготвихме протокол, с който искахме да намерим някакви решения, да сближим позициите си, но те са категорични, че от 1 юни ще продължат рестриктивните мерки, като са записали, че дори ще има и нови. Става ясно, че всичко е по тяхно предложение. Министерството на транспорта е направило предложение до митниците, оттам е разпоредено на граничните пунктове и всичко е с цел да се смачка конкурентоспособността на българските превозвачи", коментира Койчо Русев, член на УС на АЕБТР.

По думите му, въпреки аргументите на българската страна, от турска нямат желание да се решават проблемите и да се откажат от незаконните действия спрямо българските превозвачи, които противоречат на международните конвенции. Основната причина за рестрикциите е конкуренцията, смятат още превозвачите.

Министрите на транспорта на България и Турция се срещнаха преди седмица в Лайпциг и обсъдиха проблема. Тогава бе обявено, че южната ни съседка има готовност да преразгледа рестрикциите. До срещата се стигна, след като българските превозвачи блокираха за 48 часа границата с Турция с искане да се прекрати порочната практика, която затруднява работата им. Служебният министър на транспорта Кристиян Кръстев обеща, че ако не се намери решение с турските власти, то и България ще предприеме реципрочни мерки към турските превозвачи.

Предстои българските превозвачи да решат дали да блокират отново границата с Турция и да предложат реципрочни мерки към турските си колеги.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Мангалите изчакаха да видят какво ще стане с подопечните им /петата колона/ и напериха гребена. Ама хак е на всички дето с гласуването си допуснаха това да се случва.
Aнонимен
на 28.05.2013 г.
+2
 
 
Минете на принципа,,Каквото повикало,такова се обадило,,т.е.започнете да прилагате техните глоби и проверки спрямо техните превозвачи.За Западна Европа те почти нямат друг път,а за нас през морето от Варна или Бургас и през Русия и Грузия са ни отворени всички пътища кам Азия.Кой е губещият в случая-май не ние.....
0
 
 
Сурови такси за Анадолците.1-во онази кандидат-министърка дето ме изнерви,сега и това.
+2
 
 
Проблема е с ф-мите Пимк,Петко Ангелов и още няколко от тяхното обкражение,за останалите бг фирми няма такива реципрочни мерки
+3
 
 
Във всяка наша област по пътя им да минават през нашата вътрешна митница - Хасково, Стара Загора, Пловдив, Пазарджик, София, Монтана, Видин! Със сваляне на пломбите и с поставяне на нови! Със съответното документиране!
Aнонимен
на 28.05.2013 г.
+9
 
 
нашите и те да се държат с тях така както те с нас.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Искаме 47 милиона лева за Южен обходен колектор
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Тежък инцидент във Варна! Шофьор помете и уби на място пешеходец
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: