ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
От ГЕРБ скочиха срещу Делян Пеевски
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:45 / 30.05.2013Коментари (31)11630
© Bulfoto
Декларация на парламентарната група на ГЕРБ, прочетена от парламентарната трибуна днес:

ПГ на ПП ГЕРБ остро възразява срещу безпрецедентното унизяване и поругаване на българското Народно събрание. По време на вчерашното заседание, на което беше избрано новото правителството на Тройна коалиция БСП-ДПС-Атака, един "български депутат" си позволи да заплашва открито народен представител в лицето на заместник-председателя на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов. Лицето Делян Пеевски пропадна до там, че да отправя заплахи под формата на нецензурни подвиквания от първите редове на българското Народно събрание. Тази гнусна сцена се разигра пред погледите на българския президент, българския патриарх, представителите на вероизповеданията и чуждестранните посланици в България.

Очевидно е, че нервите на новите "управленци" не издържат на напрежението още в първите дни от тяхното "управление". Безпрецедентните заплахи, отправяни на висок глас в пленарната зала на парламента са поредното доказателство, колко опасни са тези хора за демокрацията, правовия ред и европейското бъдеще на България. Лицето Делян Пеевски не спря до тук и многократно нарушаваше реда в пленарната зала с подвиквания. 

Дори новият му ментор Лютви Местан не успя да усмири питомника си и наглостта на Пеевски стигна своя връх, когато той сам си взе думата от парламентарната трибуна въпреки плахите възражения на заместник-председателя на Народното събрание Мая Манолова. Защо иначе безкомпромисната към реда в залата Манолова остави лицето Делян Пеевски да безчинства от трибуната, да погазва грубо парламентарния правилник и да сипе обиди и закани от най-високата трибуна в Република България? Г-жо Манолова, защо и този път не бяхте коректив? Г-жо Манолова, от страх ли позволихте подобно арогантно и гангстерско поведение в парламентарната зала или от някакво чувство на задължение към коалиционния ви партньор ДПС. 

По време на този гнусен акт на председателските места до Мая Манолова стояха и самият председател на Народното събрание Михаил Миков и заместникът му от ДПС Христо Бисеров. 

Г-н Миков, срам ли ви е от животинското поведение на коалиционния ви партньор? Г-н Бисеров, защо си затворихте очите и ушите за цинизмите на лицето Делян Пеевски, от уплах от гнева на истинския ви бащица Доган или от страх от финансовите кукловоди на това "голямо момче"? Заради честта на българското Народно събрание - дължите отговори на тези въпроси.

Обяснимо е, че 4-те години през миналия мандат като депутат не са стигнали на лицето Делян Пеевски да научи правилника на Народното събрание, защото той се появи само няколко пъти като учителя си Доган. Грозното обаче е, че с поведението си Пеевски демонстрира дебеловрато неуважение не само към народен представител от ПП ГРЕБ, но и към институцията Народно събрание. Подобно арогантно поведението е абсолютно недопустимо за един народен представител. 

Трагичното в случая обаче е, че действията на този "български депутат" поставят новата Тройна коалиция в сериозно ценностно противоречие с европейските институции и идеи. ПП ГЕРБ предупреждаваше и продължава да алармира, че поемането на "новите управленци" по такъв път още от първия им ден на власт, заплашва катастрофално цялостното развитие на демокрацията в Република България.

От ПГ на ПП ГЕРБ очакваме ръководствата на ДПС, БСП и Атака да вземат незабавно и категорично отношение по действията на лицето Делян Пеевски. Отправяме въпрос и към председателя на Партията на европейските социалисти Сергей Станишев - как се вписват ругатните в Народното събрание срещу политическите опоненти в ценностите на ПЕС, г-н Станишев? Призоваваме Лютви Местан, Сергей Станишев и Волен Сидеров да реагират срещу безпрецедентното грубо, унизително и дебеловрато погазване на парламентаризма от страна на "българския депутат" Делян Пеевски.

И не на последно място, призоваваме българската прокуратура да защити достойнството си като се разграничи от изявленията на лицето Делян Пеевски, което от парламентарната трибуна отправяше заплахи за съдебна разправа. Господа прокурори, ще позволите ли печалната слава на един компрометиран следовател, изплувалата от скандала с бившия шеф на националното следствието Ангел Александров и ексенергийния министър от БСП Румен Овчаров, да хвърли сянка върху вашата независимост и безпристрастност? Господа прокурори, ще позволите ли един "български депутат" да се изживява като ваш говорител или адвокат пред българското общество? 

Господа прокурори, моля да реагирате на словестните изблици на лицето Делян Пеевски, за да разсеете дори и най-малките съмнения, че българската прокуратура е зависима или управляема от едно лице със спорна репутация.


Още по темата: общо новини по темата: 455
02.05.2023 »
17.01.2014 »
19.10.2013 »
18.10.2013 »
14.10.2013 »
17.09.2013 »
предишна страница [ 1/76 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+4
 
 
На мама синчето Дебелян му били трудни само първите 7 години. После вече лесно завърши право в университета и веднага на държавни служби.
на 30.05.2013 г.
+2
 
 
Ще разберете колко прав е бил Борис Трети който е забранил политическите партии през 1932 г и е започнал икономическия възход на България .Всички държави минали през военен режим са че оправили а не чрез полицейска диктатура.
Споделматериала"отново плаж на марица" при опит да влезеш в сайта на платформа едно получаваш атака от вирус троянски кон!!! и какво ново....
на 30.05.2013 г.
+5
 
 
горда осанка на преугоен шопар,богат речников запас от около 250 думи/български,защото не говоря езика на партията му/,прекрасна дикция,като на преяла патка с топли лайна и потресаваща интелектуална аура като на пренадута с пръдня стара табуретка...това е НАРОДЕН ИЗБРАННИК,типичен персонаж за определен социален сегмент в най-новата ни история,абсолютно обременен фамилно/виж мама му/!!!
+9
 
 
аз не съм гласувала да ме управлява лицето Пеевски и не желая да представя България, моя глас не беше уважен и протестирам срещу това
+5
 
 
ОБИЧАМ СИ България, НО МИ ПОВРЪЩА ОТ ГНУСОТАРНИЦИ КАТО ТОЗИ И ВСИЧКИ ОТ ТАЗИ ПОРОДА!
+9
 
 
ЩЕ СКОЧАТ, НЯМА ДА МУ ЦЕПЯТ БАСМА..ДА КАЖЕ ТОЙ ОТ КЪДЕ ИМА ПАРИТЕ И С КАКВИ НЕЧИСТИ СДЕЛКИ СЕ ЗАНИМАВА, ЗАПЕНИЛ СЕ ВЧЕРА КАТО НЕНОРМАЛНИК В ПАРЛАМЕНТА
+7
 
 
Хем е гнусен, хем е наглец. Но нали сега са на власт ще си прави каквото иска и, то без никакви задръжки. Тежко ни от такива като тоя.
+11
 
 
Пеевски е олицетворение на всичко , което мразим в България - синче на Ирен Крсътева, благодарение на която оглави борда на "Пристанище Варна" на 21 години, без какъвто и да е било ценз. След това, независимо, че в ЗСВ се изисква минум 2-годишен стаж, Пеевски по-малко година след като завършва образованието си става следовател в стопански отдел на Столичната следствена служба. 5 месеца по-късно е назначен и за зам.-министър на държавната политика при бедствия и аварии. Делян Пеевски е живото доказателство, че и преди да се е дипломирал, човек може да направи първия милион, и то на държавна
+8
 
 
И това е депутат! Някакъв висш ешалон трябва да се води. Ако не беше крала майка му от тотото са щеше да лежи пиян в някоя кръчма и да летят мухи около него... а сега ... фолк-певици.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Български национален отбор по футбол
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: