ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Полицията зове пловдивчани: Сигнализирайте за незаконни цигари!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:22 / 05.06.2013Коментари (60)14258
© Plovdiv24.bg
От днес патрули от звеното "Сигма" и сектор "Пътна полиция", служители от Общинска полиция и пловдивския Общински инспекторат се включват към екипите от районните полицейски управления и сектор "Противодействие на икономическата престъпност"към ОДМВР-Пловдив. Целта е по-активно противодействие на продажбата на акцизни стоки без бандерол. Съвместните екипи ще осъществяват контрол предимно в местата с концентрация на незаконно предлагане.
 
От няколко дни в тези райони вече има и засилен полицейски контрол от цивилни и униформени служители. Проверките за незаконна търговия с акцизни стоки ще продължат ежедневно и в останалите райони на територията на дирекцията, като всеки полицейски служител е длъжен да реагира незабавно при констатиране на подобен случай. С тези мерки се цели оптимизиране работата на полицаите и повишаване на ефективността на дейността им. В тази посока ще продължи и доброто взаимодействие със служителите от пловдивската митница. 

От областната дирекция припомнят, че често незаконно предлаганите цигари крият опасност за здравето. Напомняме, че преди година бяха заловени лица в момент на изработване на цигари, за които стана ясно, че са болни от хепатит. В много от случаите е установено, че в съдържанието на цигарите без бандерол има изключително вредни примеси. Не са редки и случаите, когато нерегламентирани търговци на цигари мамят клиентите, предлагайки им празни стекове или кутии. 

ОДМВР-Пловдив призовава гражданите, забелязали нелегално предлагане на цигари, да сигнализират на тел. 112 или в най-близкото поделение на дирекцията. Анонимността им е гарантирана. 

От началото на 2012 година досега в Пловдив и областта служителите на дирекцията са иззели общо 4 187 806 къса цигари без бандерол, 54 573 цигари в насипно състояние, 8 700 кг тютюн и 1761 литра алкохол без бандерол. За същия период са образувани 242 дознания, по които са задържани със заповед за полицейско задържане 296 души.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
полицията не знае къде се продават цигарите ли ? Това е смешно . Ако не знаят до КАТ Пловдив в Изгрев също . Това отчитане на някаква дейност ли е или да си играем за пред електората
0
 
 
Ами да подаваме-но на кой? Преди време в поликлиниката където работя дойдоха полицаи по друг повод и аз им казах за циганите, които са непрекъснато тук и продават цигари и даже им ги показах-и познайте! Те само се засмяха и махнаха с ръка!!! Помолих ги да ги поразгонят, защото те са поне 3-4 редовни, които са непрекъснато тук отпред и даже вътре по етажите,но.... нямаше никаква реакция от страна на полицаите. Те даже казаха, че ги познават и ги знаят кои са. За какво изобщо говорим?!
0
 
 
Май усещам кои ще са следващите сменени шефове на РДВР - Чонов и Баков.
+2
 
 
Малко не ви ли е срам да "зовете" - до КАТ са стотици мангали с цигари - сигурно са законни ?
+2
 
 
Идете при мангалите в шикера!!! БАШ ПРЕД ВАС>КАТ!!
0
 
 
Еми така де... какво ни казва БСП?"Елате пловдивчании и ни покажете кои са работили с ГЕРБ при цигараджиите та да може да ги подчиним да работят за нас!" Слабо другари... никав к.р не става и от вас!
+5
 
 
Искам да попитам , има ли някой компетентен който да ми каже към кого да се обърна , за да вземе отношение спрямо циганите който се самозабравят в село Злати Трап, просто съвет. Благодаря предварително.
+7
 
 
Ние ще сигнализираме , добре , но после ще ни викате 1 месец да даваме обяснения къде сме ги видели , с какви дрехи са били облечени ..., ала - бала , фотороботи :)...Вие си ги знаете , или е по-интересно да си играем на котка и мишка , господа ПОЛИЦАИ :)
+4
 
 
Ето казвам, в село Злати Трап в циганската махала се реже и продава тютюн на килограм, сащо се продават и дърва за огрев незаконно изсечени , но мангалите си плаштат на кмета и полицая и няма проблеми. Същите даже и биха двама полицай но виновни няма . А продават и хероин ама на кой му пука нали си плащат. Шефа на районното от Стамболийски сащо не прави нищо след доста подадени сигнали , ами и той папка от мангалските ръце та на кой да саобщим а
+4
 
 
ама тия наистина ли..... кат бе кат ПРЕД кат
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Изготвят стратегия за развитие на Летище Пловдив
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Земетресения в България
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: