ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Общество
Криминални
Институции
Бизнес
Жестоко влаченото куче е мъртво, 3 години затвор грозят изверга
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:52 / 12.06.2013Коментари (55)14268
©
Районна прокуратура Асеновград се самосезира по изнесената в медиите информация за проявена жестокост към куче в с. Тополово от собственика му - 55-годишния Райчо Иванов, който го завързал за автомобила си и го влачил по улиците на селото. Прокуратурата в гр. Асеновград е образувала досъдебно производство срещу неизвестен извършител за престъпление по чл. 325б, ал. 1 от НК по случая.

Според текста на чл. 325б, ал. 1 от НК, който прояви жестокост към гръбначно животно, като му причини противозаконно смърт, тежко или трайно увреждане, се наказва с лишаване от свобода до три години и с глоба от хиляда до пет хиляди лева. 

След образуване на досъдебното производство прокуратурата е дала подробни указания по хода на следствените действия, при изпълнението на които по делото са извършени разпити на свидетели и е установено местонахождението на собственика на кучето Райчо Иванов, който е задържан за срок от 24 часа.

Установено е по делото, че в последствие кучето е починало и Иванов го е заровил. С извършен оглед на местопроизшествие трупът на кучето е изпратен за извършването на ветеринарна експертиза, с която да се установи причината за смъртта му, кога е настъпила, какви увреждания и по какъв механизъм са му били причинени.

След депозиране заключението по назначената ветеринарна експертиза предстои да се прецизира правната квалификация на обвинението.

В случай, че се установи, че причинените увреждания и смърт са по особено мъчителен начин за животното или с особена жестокост, както и че деянието е извършено на публични места или в присъствието на малолетни или непълнолетни лица, наказанието, което предвижда законът е лишаване от свобода от една до три години и глоба от две хиляди до пет хиляди лева.


Още по темата: общо новини по темата: 20
18.09.2013 »
18.09.2013 »
16.09.2013 »
10.09.2013 »
22.07.2013 »
05.07.2013 »
предишна страница [ 1/4 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Вярва ли някой,че тоя дебел плондер ще лежи в затвор ? Аз не , защото у нас НЯМА правосъдие. Господ е велик, има и провидение, амин.
+2
 
 
Глупак, не разбира, че си удължи присъдата! хах
+7
 
 
Това че кучето е мъртво... изобщо не ме изненада. Изненадана ще остана, ако този изрод получи справедливо наказание. Трябва вече в страната ни да започнат да се прилагат законите не само теоретически, а и практически и да служат за пример! Все пак времето ще покаже, дали ще вървим по пътя към цивилизацията, или ще си останем варвари и диваци.
-3
 
 
И аз искам 3 г за тези, заради които е пълно с такива кучета и котки, да се размотават все едно си в крайно село в Индия, от блоковете ги хранят, хвърляйки им мазни вкиснати гозби по най- уродския начин ( плясссс на площадката пред входа, от 7 етаж!!?!!) Не толелирам подобни действия ( този нещо е превъртял човечеца) , но да не се правят някои на много загрижени и обичащи кучета и котки, щото същите тези са пълни идиоти понякога в държанието си с Хора-та.!
+6
 
 
"За кокошка няма прошка,за милиони няма закони." Така действат по селата..
Колкото повече опознавам хората ,толкова повече заобичвам животните. ♥ !
на 12.06.2013 г.
+11
 
 
ши*аняк, максимална присъда за тозуи урод.
+9
 
 
Той че ще го отнесе е вече повече от ясно, но пък и тези които са му го върнали или закъснели да му го вземат да бъдат дисциплинарно уволнени, да ги ударят и в пенсията и следващите ще си счупят краката от бързане при следващия такъв случай. Как може да му върнеш куче което той се е опитал да убие. Също да се докаже че селяндура умишлено е умъртвил кучето след като му е било върнато за да не се използва в съда срещу него.
+1
 
 
СМЪРТ ЗА ТОЯ ИЗВЕРГ БЕ, НЕГОДНИК ! ДА УМРЕ В ЛАЙНА !
+14
 
 
И защо досъдебното производство е срещу неизвестен извършител? Цяла България разбра кой е изрода, само прокуратурата е като кон с капаци!
+4
 
 
сигурна съм , че прокуратурата ще го побъркат тоя ненормалник Райчо
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Регионални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Бомби в училищата
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Изграждат кръгово кръстовище на Кукленско шосе
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: