ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
ВКС потвърди присъда на съда в Пловдив срещу автокрадец-рецидивист
Автор: Екип Plovdiv24.bg 18:54 / 06.02.2005Коментари (0)2300
Върховният касационен съд потвърди присъдата срещу Радослав Цукровски (33 Г.), с която пловдивските съдии го осъдиха на десет години лишаване от свобода. Със същата присъда е признат за виновен и съучастникът му Ивайло Филипов (33 г.). Неговото наказание е намалено от шест на четири години лишаване от свобода, съобщиха от Съдебната палата. Жалбите на двамата подсъдими са отхвърлени от всички инстанции и наказанията им влизат в сила. В момента те се намират в затвора в Пловдив Подсъдимите са лишени и от право да управляват моторно-превозно средство за срок от по три години. Наказанието Цукровски ще следва да изтърпи при първоначално “усилено строг” режим като рецидивист, представляващ голяма обществена опасност. Първоначалният режим за изтърпяване на наказанието по отношение на Филипов е определен на “строг”.
Обявеният още през 90-те години на миналия век за автокрадец №1 поради повече от 50-те висящи дела срещу него Цукровски и "сподвижникът" му Ивайло Филипов-Въшката бяха заловени в Пловдив след поредната кражба и осъдени от състав на Пловдивския районен съд с председател съдия Кирил Николов. Съдът ги призна за виновни в това, че на 22 срещу 23 септември 2002 год. в гр. Пловдив като съучастници са отнели моторно превозно средство – “Нисан Съни”, собственост на гръцкия гражданин Георгиус Аралопулос. Установено е, че по автомобила са нанесени материални щети в размер на 193 лв.. Колата не е била под постоянен надзор и за проникването в нея е използвано техническо средство – къртач. Присъдата е постановена само седем дни след извършването на престъплението по реда на “Бързото производство” по Наказателно-процесуалния кодекс. Според съда на 22 септември 2002 год. Цукровски пристигнал в гр. Пловдив, тъй като на следващия ден трябвало да се яви като подсъдим по наказателно в Районния съд. Вечерта се е срещнал с Филипов и по-късно двамата се отправили към заведение в центъра на града, където забелязали автомобила “Нисан Съни”, собственост на пострадалия гръцки гражданин. Уверили се, че колата няма аларма, Цукровски с предварително подготвен къртач успял да отвори автомобила. По-късно заедно с Филипов укрили автомобила. На следващия ден Цукровски се явил на делото в Районния съд и след съдебното заседание двамата се отправили към отнетия автомобил. В момента, в който се качвали в него, били забелязани от полицейски служители. Въпреки сигнала “стой, полиция” Цукровски запалил двигателя и потеглил, а Филипов побягнал. След преследване из улиците на Пловдив, включително и употреба на огнестрелно оръжие, те са задържани.
Постановената през 2002 г. присъда на Пловдивския районен съд беше потвърдена от Окръжния съд, но след обжалване Върховният касационен съд я отмени и я върна за разглеждане от друг състав. С решение от март 2004 г. Пловдивският окръжен съд отново потвърждава присъдата, която този път е потвърдена и от ВКС.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: