ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Реконструкцията на стадион "Христо Ботев" започва на 1 юли, бутат трибуна "Изток"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:36 / 17.06.2013Коментари (170)19369
© Plovdiv24.bg
Имаме готовност от 1 юли да стартираме реконструкцията на стадион Христо Ботев. Това каза президентът на ПФК "Ботев" Пловдив Юли Попов, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Това неминуемо ще създаде затруднения, но сме сигурни, че феновете ще ни разберат. Най-напред ще започнем с трибуна "Изток", заяви Попов на пресконференция днес и за повече подробности даде думата на главния архитект Георги Савов.

"Трибуната в момента е върху насип, затова няма да има взривяване, а просто тя ще бъде изгребана, като на нейно място ще бъде изградена нова стоманобетонова конструкция. Общата квадратура, която ще бъде построена на това място, ще е 2800 квадратни метра. Новата трибуна ще има тоалетни, аварийни изходи за евакуация и ще бъде напълно оптимална откъм безопасност на хората. Срокът, за който тя трябва да бъде готова, е една година.

Според концесионния договор вложените средства за първата една година трябва да са минимум 3 500 000 лева, но аз смятам, че тази сума ще бъде надхвърлена. След като бъде готова, поетапно ще се реконструират и трибуните "Север" (таблото), "Юг" и накрая "Запад", като отборът категорично ще играе мачовете си тук въпреки ремонтите.

Капацитетът на стадиона в завършен вид ще бъде 18 000 места с опция за увеличаване до 20 000. Предвидени са 600 паркоместа, търговски и обслужващи площи, съблекални и всичко необходимо за един модерен стадион. За 4 години всичко трябва да е готово. Съоръжението ще отговаря на IV категория по стандартите на УЕФА, което означава, че на него ще може да се играе дори полуфинал за Шампионската лига. По договор са заложени 18 милиона лева, но тази сума вероятно ще бъде надхвърлена, при това значително. Още обаче е рано за точни цифри.

За домакинските мачове бултрасите ще се преместят на трибуна "Юг", а "Север" ще е за гостуващите фенове. На този първи етап от ремонтните дейности капацитетът на съоръжението няма да се намали с повече от 2-3000 места, защото именно съборената трибуна "Изток" ще бъде използвана като буферна зона, а всички останали места ще могат да се ползват оптимално.

На по-късен етап ще решим дали да монтираме козирката накрая върху вече готовите трибуни, или над всяка една поотделно още щом е готова. Предвижда се 70% от стадиона да е покрит", изчерпателен бе Савов.
Още по темата: общо новини по темата: 130
11.05.2016
15.03.2016
14.03.2016
13.03.2016
13.03.2016
13.03.2016
предишна страница [ 1/22 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Нищо не пишете - днес в Пловдив, в спортната зала има волейболен мач за суперкупата на България.
на 18.06.2013 г.
+1
 
 
Много вероятно е да вземем Живко Миланов. Не само защото беше кум на сватбата на Веско Минев онзи ден, а защото му се закучват нещата с преминаване във Васлуй. Мъри е много навит за това, още повече че му е любимец още от Левски.
+5
 
 
'' Съоръжението ще отговаря на ІV категория по стандартите на УЕФА, което означава, че на него може да се играе дори полуфинал за Шампионската лига.'' Супер, значи до полуфинала може да си играем на нашият стадион, а финала така или иначе ще е на неотрален терен.
-11
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (2)
+2
 
 
Капацитета на стадиона е малък,поради факта че посещаемостта и сега е голяма.Според мен и някои други с които съм комюникирал трябва да е с поне 5000 места отгоре.25000 от които сектор за гости с 2500 ще отговаря напълно на този етап,но я се замислете при битка за медали или в срещи от ЕКТ какъв ще е интереса.Трябва да се помисли от сега и да се корегира капацитета.
+13
 
 
Честито съграждани! Уникален проект и дано да стане уникален стадион. Фен съм на Локо Пд и все пак се радвам за вас. Реално погледнато в България нямаме един читав стадион и напоследък проектите, както вашия, на Левски, на Черноморец, нашия и въобще проект за какъвто и да е стадион подкрепям с 2 ръце. 21-ви век е и е време и ние да имаме европейски стадиони. Надявам се, в най-скоро време, и вашият и нашият стадион да са изцяло завършени и да стават уникалните дербита. И с всеки мач, да показваме на цяла България, че Пловдив е футболната ни столица и, че Локо - Ботев е дербито на България! Уникален стадион, да ви е честит.
+11
 
 
Малеее, колко тежко я приемат тая новина мангалите. До вчера ни обясняваха как парите на "караибрахима" свършили и как никой не говорил вече за ремонт на стадиона. И хоп - тази ужасяваща новина! Въпреки всичко, аз ще им пожелая и те да имат късмета да си оправят стадиона, а не да се самозаблуждават колко им били велики съблекалните и колко им е уникален помощния терен. Макар че като гледам как се биха кой да вземе Лаута на концесия, хич не ми се вярва...
+10
 
 
Мангалите да си гледат трибуна "Марешки"!
-11
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (2)
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Националите се завърнаха в Ботев, обявиха дали Секулич и Мертенс ще играят
Феновете на Ботев обявиха събраните средства за глобата на Попето
Двама от Ботев титуляри за Литва при две загуби
Черно море идва в Пловдив със свито сърце! "Моряците" мачкат във Варна, но какво се случва при гостуванията?
Лудогорец към Неделев: Не се предавай!
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: