ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Здравко Димитров: Каймаканов все още не ме е потърсил, в ОА ще има политическа чистка
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:57 / 19.06.2013Коментари (3)4736
© Plovdiv24.bg
"Този парламент изчерпа доверието на гражданите. Парламентарната група на ПП ГЕРБ напусна парламента, защото сме подложени на постоянни провокации, с процедурни хватки се приемат закони, които обслужват
интересите на тройната коалиция". Така областният координатор на ПП ГЕРБ Пловдив област и депутат в 42 НС Здравко Димитров обясни позицията на своята партия, свързана с неприсъствието на депутатите от партия ГЕРБ в парламента. 

Малко преди да стартира официалната среща с медиите, той даде специално интервю за Plovdiv24.bg

Г-н Димитров, как ще коментирате назначаването на Венцислав Каймаканов за Ваш наследник като областен управител?

На този етап не мога да дам оценка за този човек, който не познавам добре. Така или иначе, трябва да има назначен човек на това място. Предвид това, че областният, заместниците му и секретарите са политически назначения, няма как той да не е обвързан. Истината е, че Каймаканов е от квотата на ДПС. 

Успяхте ли да му "сдадете" управлението на областната администрация? Традицията изисква да има кратка церемония, той свърза ли се с Вас, за да подготвите подобно събитие?

Все още не сме се чували и виждали. Отправихме му покана да приеме официално длъжността от мен, но до този момент той не се е обадил.

Как ще коментирате думите на г-н Каймаканов, че до момента областната администрация не е функционирала? На какво са базирани според Вас?

Ако има предвид последните два месеца, когато имаше предизборна кампания, да така е, както и в момента не функционира. Аз обаче мисля, че още поне месец тя няма да работи.

Практика е, когато встъпи в длъжност като областен управител от различна политическа сила, да направи чистка в администрацията. Вие, с вашият съпартиец Иван Тотев като, че ли не направихте такава чистка и повечето от кадрите, работили по времето на Тодор Петков, останаха по местата си. Очаквате ли сега Каймаканов да направи чистка в администрацията?

Смятам, че в най-скоро време политическа чистка ще има, и то сериозна. По време на моето управление нямаше нито едно политическо назначение на ниво специалисти и експерти. Дори се върнаха хора, работили по времето на Тодор Петков. Аз смятам, че добрият специалист трябва да се запази и той да работи спокойно, а личните му убеждения и религия след 17 часа, не са от никакво значение.

В следващите две години предстоят избори за евродепутати, а след това и за местна власт, вие сте лидер на ГЕРБ в областта, ще успеете ли да съчетаете успешно ангажиментите си като депутат и тези в предизборните централи?

Подчертавам, че аз не работя сам, създадох екип, който работи много добре. Мисля, че няма да има никакъв проблем да съчетаем нещата. 

Г-н Борисов заяви в края на мандата си, че е осъзнал грешките си, в това число и кадровите такива, ще подходите ли по-внимателно при изборите на кандидати за местна власт, набелязали ли сте такива вече или е рано да се коментира. Все пак за всички е ясно, че кампанията реално ще започне догодина по това време.

Да, набелязани са няколко човека, но те трябва да се докажат във времето. Нееднократно съм заявявал, че щом свършат едните избори, започваме веднага да работим за другите. От тук нататък най-вероятно ще имаме всяка година избори, а в някои-може и по два пъти. 

По отношение на грешките ще кажа само това: който не е работил с хора, той не е грешил. Важното е, човек да се поучи от грешките, които е допуснал, а ПП ГЕРБ ще го направим.

По време на пресконференцията пред журналисти след това, Димитров заяви още, че от всяко изказване от трибуната на парламента лъха на реваншизъм, няма толерантност в изслушването. 

"Обстановката за работа е ненормална и е трудно така да се работи, тонът е изключително нездрав. ПП ГЕРБ ще влезе в пленарна зала, тогава, когато се разглежда Изборният кодекс или се обсъждат социални проблеми", допълни още той. 

"Нито аз, нито други членове на партията са организирали симпатизанти за участие в протестите. Но в същото време като гражданин заявявам, че подкрепям протестиращите, защото това са различни лица от тези, които протестираха през февруари", категоричен беше депутатът. 

Парламентарната група на ПП ГЕРБ ще настоява за предсрочни избори, защото това е и волята на протестиращите, каза още той. Според него кандидатите за народни представители трябва да имат образователен ценз и дори да бъдат подлагани на психотест. 

Също така според него гласуването трябва да е задължително, защото така ще бъде избегнато купуването на гласове.



Още по темата: общо новини по темата: 87
14.08.2014 »
14.08.2014 »
13.08.2014 »
13.08.2014 »
13.08.2014 »
13.08.2014 »
предишна страница [ 1/15 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Зико, що майна се отказа от поста си, за да станеш депутат? Къде се дяна политическият ти усет? Ако си беше останал областен, нямаше сега да стават тия протести пред областното. Лошо ли ти беше? А когато Тотев се намърда, нямаше ли чистка? На кого ги разправяш сега?
+1
 
 
Ах, как искам да съм кмет!!!!!! Зико ще използва всякакви средства да се добере до кметския пост!Жална ви майка, какво ви чака.....
0
 
 
Здравко е пи4 ло6о,4е няма пове4е кото него.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Изготвят стратегия за развитие на Летище Пловдив
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Земетресения в България
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: