ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Жители на "Капана" искат камери заради пиянските изцепки в района
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:04 / 20.06.2013Коментари (12)6082
© Plovdiv24.bg
Ще бъдат ли поставени камери за видеонаблюдение в квартал "Капана"? Това попита чрез Plovdiv24.bg наш редовен читател, припомняйки, че много често именно на това място, особено през уикендите, се случват неприятни инциденти заради заведенията наоколо. Ето какво казва той:

От няколко години живущите в кв. "Капана" се опитват да привлекат вниманието на полицията и общинското ръководство към тази точка от града (пл. "Капана" зад Халите). Това е място, около което са концентрирани няколко големи заведения. След полунощ (особено в почивните дни) е ад. Пияни клиенти на заведението безчинстват и се бият като малоумни. Живеещите в квартала преди време направиха подписка, която внесоха в районното кметство, имаше и среща между районната администрация, полицията, населението и собствениците на въпросните заведения. 

Беше поет ангажимент да се сложат камери, както и една патрулка да се дислоцира именно в тази точка поне в петък и събота вечерта. И познайте - нищо от това не се случи. На въпросните дати около 24 май, когато бяха абитуриентските балове, ВСЯКА нощ имаше побоища, крясъци, писъци, пиянски безчинства, вандализъм и какво ли още не.

Случилото се с таксиметровия шофьор беше не само предвидимо, но въпрос на време. Вина за него имат както полицията, така и общинската администрация, които се правят, че проблема не съществува. Днес беше Методи, утре ще е друго момче или момиче (защото - да, и момичетата вече участват в мелетата). Молете се това да не са Вашите деца, или самите вие, които просто сте излезли да се позабавлявате.

Репортер на сайта се свърза с кмета на район "Централен" Райна Петрова, която заяви. 

"Разработена е промяна в Наредбата, чиято дългосрочна цел е пред всички заведенията да има камери. Не сме забравили за проблема в "Капана" и в близките няколко дни ще запозная с него и кмета Иван Тотев. Ще работим в тази насока и мисля, че това ще даде резултати".







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Явно за нашите малоумни управници смъртта на един човек не е достатъчна, за да се задействат. Кражби, побои и смущаване на обществения ред са нещо нормално, явно. Най-отвратителното е, че този участък е само на 100-тина метра от Областната дирекция на полицията, а никой нищо не прави.
0
 
 
Поркайте си, правете си кефа, но не правете мизерии- толкова ли е сложно?
+2
 
 
... и не само в капана, защото не само там живеят почтени граждани! Всички плащаме данъци, а от тази година доста големи данъци, така че кметът да покаже, че е оползотворил парите ни по най-добрия начин!!!
+12
 
 
Живея между Инфи и Макалали, за последните 10 години се нагледах на - побоища, пикаене, повръщане, чупене на бутилки и чаши, истерично крещене, силна музика от всякакви трошки посред нощите, припаднали мъже и жени, бакшиши които псуват по домофони вградени в колите, заринати улици от салфетки и фасове, блокирани улици от колите на псевдо газари - селяни, чупене на паркинг колчета и лампи, скачане върху капаците на паркираните коли, обърнати и запалени кофи за боклук. Като се замисля досега само не са ми срали пред входа. Така че като мианавате в районна и вършите някое от горе изброените и сучйно ви запари на главата да знаете, че това пръсналата се торбичка в която съм се изпикал. Рядко уцелвам но ставам все по - добър. Тайната е торбичката да се хвърля свободна, а не със засилка.
-5
 
 
Като,че ли говорят за дивия запад... Това го има в цял свят ,друг е въпроса дали мерките за предотвратяване на побоища и вандалски изяви са същите.
+4
 
 
Сложил съм 7 камери около къщата ни в капана,няма как,дребни кражби,вандалщина...всичко хващат.Така че нека общинарите и те сложат няколко ,няма да е лошо
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: