ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Венцислав Каймаканов: Искането за моята оставка не изразява мнението на всички пловдивчани
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:24 / 21.06.2013Коментари (145)23458
© Plovdiv24.bg
"В личен план нямам никакви проблеми с оставката си... Ако министър-председателят Орешарски ми я поиска, да. Възможно е и аз да си я подам преди това, ако например не се съглася с нещо. В този момент моята оставка не изразява мнението на всички граждани в Пловдив". С тези думи на новия губернатор завърши интервюто на репортера на Plovdiv24.bg Искра Койчева с него. Решихме да се срещнем с Каймаканов, за да получим отговори на въпросите ни лично и по този начин да бъдат избегнати всякакви спекулации с различни твърдения, завъртели се в последната седмица в медийното пространство. Вижте цялото интервю:

- Г-н Каймаканов, как се чувствате в ролята на областен управител?

- Мисля, че в този момент за чувства не можем да говорим, а трябва да вършим работа, защото ситуацията е много напрегната. Има ужасно много проблеми за решаване, във връзка с това, че в последно време администрациите навсякъде не работят на пълния си капацитет и трябва много бързо да се върви към реални действия.  

- Хората в Пловдив обаче не Ви приемат и протестират от първия ден на встъпването Ви в длъжност, как ще работите в подобна обстановка?

- Казвате хората...аз идвам на работа всеки ден, стоя почти през цялото време тук, ако нямам организирани срещи извън сградата и на входа сутрин има около 18 протестиращи. Опитвам се да се срещна с тях, а с някои вече направих срещи. Смятам, че това не пречи на работата ми като областен управител.

Разбирам исканията на гражданите и смятам, че е правилно да протестират, защото това доказва демократичното общество, в което живеем. Факта, че има протести ни помага на всички, включително и на хората от другата страна, защото за да се развием, трябва да се чуе общественото мнение, тъй като държавните институциите трябва да работят в полза и за хората. 

- Кое е първото нещо, което направихте след встъпването си в длъжност като областен управител?

- Срещнах се с целия екип на областната управа. Исках да се запозная със служителите и как върви работата по проектите.

- Започнахте ли вече да работите по проектите, които наследихте от вашия предшественик Здравко Димитров?

- Да, върху някои от тях администрацията вече работи, а с други се запознавам детайлно. Няма закъсали проекти.

- Г-н Каймаканов, Вие вече казахте, че не сте от квотата на ДПС. Това обаче беше отречено публично от Йордан Цонев, депутат от същата партия. Каква е всъщност истината?

- Не познавам г-н Цонев, не съм слушал изказването му и не мога да го коментирам. Но чух изказванията на Петя Раева, която твърдеше, че съм от някаква гражданска квота, чух изказванията и на г-н Местан, който твърдеше, че не съм от никакви граждански квоти и от никакво ДПС. Това са факти, нали? 

- Т.е., продължавате да твърдите, че не сте от никаква квота...

- Продължавам(прекъсва той репортера ни) да твърдя, че не съм. Предложението да заема поста на областен управител дойде лично от министър-председателя Пламен Орешарски и всичко се разви по този начин досега. Смятам, че е крайно време да се престане с тези въпроси, защото вече една седмица обяснявам, че не съм, не съм и вие пак питате: вие сте или не сте. 

- Откъде тръгна според вас всичко това, имаше ли някой интерес да ви дискредитира или провокира? Вече изразихте съмнение, че явно сте жертва на вътрешнопартийни борби?

- Откъде тръгна, смятам, че аз трябва да задам този въпрос, защото трябва да обяснявам, че нямам сестра, а аз наистина нямам. Защо тръгна е по-важния въпрос. Обяснявам: Партийни централи, без да обявявам кои са, си имаха собствени интереси и собствени идеи за работата на областен управител. И тези партийни централи, без значение от кой цвят са в Пловдив работят заедно от години. И понеже аз никога не съм членувал в партии и не им стана приятно от това и измислиха интрига за длъжността областен управител, а не за лицето Венцислав Каймаканов - той беше само следствие от това. Причината да го искат си мисля, че на всички вече е ясна. Централите сами заявиха собствените си интереси и желания какво да се случи с областния управител. Те казаха, че ако имаха възможност да назначат сами човек на длъжността, щяха да го направят. Нима в техните редици няма експерти? Това е, те бяха изненадани от моето назначение, това е факт, забеляза се и смятам, че по някакъв начин съм нарушил дългогодишни уговорки в този град с това назначение.

- В редакцията ни постъпи информация, че откакто сте губернатор, вечер посещавате Панаира, който за никого не е тайна, е на областния председател на БСП- бизнесменът Георги Гергов. В какви отношения сте с него... той вече заяви, че пловдивската структура е против вашето назначаване?

- Панаира...и в хотел "Санкт Петербург" съм влизал последно на среща в кафенето с мои приятели, които бяха отседнали там, преди 3 месеца. В панаира не си спомням много добре, ама не съм посетил и пролетния такъв. А тези дни, най-малко ще ходя в Панаира, просто няма работа там. 

- Кажете за отношенията Ви с Гергов?

- Отношенията ми с него са ясни. Най-напред вс

АНКЕТА:
Искате ли оставката на областния управител Венцислав Каймаканов?

Да
Не

ички обясняваха, че съм негова кандидатура и това беше още по времето на кметските избори през 2007г, когато се канидатирах за кмет. Сега също обясняваха, че съм кандидатура на г-н Гергов. Аз лично не съм получавал предложение за този пост и никога назад във времето не съм получавал. Не съм членувал в техни структури и партии и ако съм имал разговори с Гергов в годините назад, то те са били свързани с работата ми. Политически разговори с него не съм водил. 

-А с Джевдет Чакъров?

- Няма нужда аз да говоря за това. Има данъчни декларации и той в качеството си на министър  е трябвало да ги декларира. Познавам Чакъров като доктор много преди да стане даже депутат. Не смятам, че заради етническа и политическа принадлежност вие си сменяте доктора. 

- Естествено, няма и съмнение за това... продължете?

- Неслучайно много хора ходят да се лекуват в чужбина и не се интересуват от личността и гражданството на докторите - просто искат да бъдат излекувани. Причината да познавам Чакъров е била свързана единствено с тези наши отношения в миналото. Когато човек се сприятели с някого, не е нужно да се отказва, заради етническа принадлежност. В Пловдив живеят всякакви етноси и са доказали, че живеят спокойно и мирно заедно. Сега някой явно иска да яхне и тази карта - първо беше партийно назначение, сега с това... не знам, не съм политик и не ги разбирам тези работи и не искам да влизам в политически игри. 

- Все още не Ви се е издължил г-н Чакъров, нали?

- Имаме договорни отношения, в които ясно е упоменато всичко, аз няма да говоря, мисля, че е несериозно, това не са малко пари.

- Последен въпрос, г-н Каймаканов: Обмисляли ли сте подаване на оставка като областен, предвид ескалацията на напрежението и протестите? 

- В личен план аз нямам никакви проблеми с оставката. Да е ясно на всички: не съм дошъл да си търся работа, защото нямам. Борбата да започнат да работят институциите по правилния начин и в правилната посока е едно предизвикателство, което аз лично бих могъл да свърша. Разбира се, то не зависи само от мен, а от много неща, най-вече от решението на Министерски съвет. Ако не мога да се справя с това, с което мисля, че мога да бъда полезен, разбира се, ще я подам. Но преди всичко това да се случи, най-важното, което трябва да стане, е да си изчистя името от инсинуациите, в които ме вкараха. 

Ако министър-председателят ми поиска оставката, да. Възможно е и аз да си я подам преди това, ако например не се съглася с нещо. В този момент искането за моята оставка не изразява мнението на всички граждани. 



Още по темата: общо новини по темата: 87
14.08.2014 »
14.08.2014 »
13.08.2014 »
13.08.2014 »
13.08.2014 »
13.08.2014 »
предишна страница [ 1/15 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Кво се правиш на ударен бе Венци?Да не би всички пловдивчани да те назначиха?!
-1
 
 
Отиваи си с добро гусин Каимаканина за6тото ти знам зулумите в Ъурии Гагарин!!!Иска6 да си върти6 далаверите и в града !!!Столетницата и дпс-то отдавна си направихте харакири!!!
-3
 
 
Напротив на всички е или поне на болшинството,не ви искамеее.... ама въобще....
-3
 
 
Не ви искаме господин Каймаканов Много сме ,но вече ни е гнус да се занимаваме с вас Вие сте хора без морал Представител сте на 3 коалиция която е не навиждана от народа Като сте толкова силни излезте на избори да ви видим Ама не ви стиска Ако сме на митинг 2000 или както бяхме миналата неделя 10000 и то в летен сезон в 36 градусова жега а лъжат че сме 200 Знаете ли още колко не са в Пловдив или не могат да дойдат на протест Много сме Повярвайте Вие го знаете Нищо че се правите на глухи и слепи Не ви стискат нови избори и да се свърши Нищо не губим Хората няма какво да губят като вас затова никой не вярва както преди на лъжите ви Разочаровахте и вашите хора ,които си кротуват ама и от тях честните няма да ви подкрепят следващият път защото излъгахте жестоко и тях.Искате да се наложите и да ви изтърпим Няма да стане защото няма да ни откраднете още 4 години от нашият и на децата ни живот.
0
 
 
никой от властващите нямат проблем с оставката си, както декларират многократно, защото просто и на ум не им идва да си я дадат.Те са като кърлежи и с премахването им трябва да се внимава много - да не остане главата, че предизвиква инфекции.
+1
 
 
според мен ако каимаканов бе6е от друга партия няма6е да има никои ни6то против но ниии като балгарски грайдани немойе да допуснем турци или цигани да ни управляват
-1
 
 
Излез ,и ще почувстваш " всенародната любов " !
-1
 
 
Парашутист,ти няма начин да влезеш в кабинета си.Пловдивчани не са гласували напразно.Партията която представляваш няма един депутат от града ни.Показателно.
+1
 
 
Венци остарял си братле .....едно време в скайбара като идваше , когато беше шеф , ти си знаеш къде , беше друга , а???
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: