ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Монтират наземно осветление по Главната, правят я още по-красива
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:47 / 03.07.2013Коментари (27)9188
Възстановяват наземното осветление на Главната в участъка от бившата Руска книжарница до Римския стадион, видя репортер на Plovdiv24.bg. По този начин уличната настилка ще светне по подобие на ул. "Железарска", където също беше монтирано такова осветление. 

"Пловдивчани много добре приемат идеята за такъв вид осветление. Правим това с единствената цел централната улица да стане още по-красива и привлекателна", заявиха за нашия сайт от общинската администрация.

Припомняме, че ефектното осветление по Главната, монтирано през 2008 г. по времето на Славчо Атанасов, се оказа неуместно в пловдивски условия, тъй като насъбиращият се конденз тогава водеше до дефектиране на електрическата верига и Главната потъваше в мрак. На негово място бяха поставени плочки, въпреки че пловдивчани възнегодуваха срещу премахването му. Изпълнител бе фирма "Инжстрой", а проектът бе на архитект Димитър Драгнев.

Много от читателите на Plovdiv24.bg тогава също изказаха мнения, че осветлението трябва да остане, но да бъде заменено с други, по-качествени осветителни тела, които да нямат проблем с метеорологичните условия в Пловдив. В анкетата с въпрос "Одобрявате ли решението за премахване на наземното осветление на Главната?" 53% от отговорилите са именно за подновяване на осветлението чрез поставяне на други осветителни тела. Едва 13% одобряваха премахването на лампите като най-удачно решение при възникналия проблем. Сега вече той е отстранен чрез закупуване на нови осветителни тела.




Още по темата: общо новини по темата: 40
21.03.2023 »
23.09.2013 »
25.11.2011 »
24.11.2011 »
24.11.2011 »
23.11.2011 »
предишна страница [ 1/7 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Ако не променят начина на електрозахранване пак няма да светят лампите. А иначе незнам защо някой си мисли, че колкото повече лампи толкова по-хубаво. Тези нови стълбове с тези натриеви лампи така заслепяват, че направо те заболяват очите. И последно, дали някой се замисля колко ни струва на нас, защото Общината като гледам и е все тая, това осветление по главната та да слагаме и още и още.
0
 
 
Страхотно хрумване ...но дано да помислят и за други неща по улиците на Пловдив...да направят града ни още по-хубав и по другите квартали...да помислят за нови проекти по тепетата на града за спирките за повече паркове и пейки за чешми,както беше някога...имаше вода навсякъде из града и пейки,а сега няма дори пейки на спирките...
0
 
 
Страхотно!! Браво Кмете! Продължавай в същият дух! Най-красивият град в България, става все по-красив с всеки изминал ден!
+4
 
 
Много се радвам,да продължава кмета все така,на много места и асвалтират,браво
+7
 
 
Много красиво светят, на площад джумая, е станало прекрасно с това осветление!
+2
 
 
Нищо против-много добра идея,но през зимата тези лампи са си чиста пързалка,когато са покрити със сняг и не можеш да ги видиш. Не веднъж ми се е случвало да се подхлъзвам на предишните..
+2
 
 
Дано не е като наземното осветление на пешеходните пътеки в "Северен", работиха само 40дни!
-2
 
 
Не трябваше да ги слагат по земята - колкото пъти съм минавал през главната когато работеха винаги много неприятно са ми светели в очите. Радвах се като ги махнаха, сега обаче ще страдаме пак. Или трябва да омекотят тая светлина или да е нещо над земята.
0
 
 
Предполагам, че поръчката се изпълнява от фирмата монтирала подобно осветление по пешеходни пътеки в кв.Кършияка ! Само след година - НИЩО ОТ НЕГО НЕ РАБОТИ !!!
+9
 
 
Май скоро ще си имаме най-хубавата Главна! :) А когато открият и археологическите разкопки около пощата, направо ще е ненадмината...
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
Великден 2024 г.
БК Академик Пловдив
Спартак (Пд) в Трета лига, сезон 2023/2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: