ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Ботев се завърна в Европа с победа
Автор: Екип Plovdiv24.bg 18:49 / 04.07.2013Коментари (334)40430
© sports.kz
Отборът на Ботев Пловдив се завърна след 18-годишна пауза на европейска сцена с победа. В мач от първия предварителен кръг на Лига Европа "канарчетата" се наложиха като гост с 1:0 над казахстанският Астана. Единственото попадение в срещата реализира Томаш Иршак в края на първата част.

Домакините навлязоха в срещата по мобилизирани и успяха да създадат няколко добри положения за гол, но блестящия в този мач вратар на пловдивчани Адам Стаховяк бе на ниво и с няколко добри спасявания отчая играчите на Астана.

Постепенно Ботев наложи своя стил на игра и между 20-30 минути на двубоя успяха да създадат няколко положения за гол, като най-близо до отбелязването беше Абел Анисе. Дошлият от ЦСКА играч се освободи от играч на домакините и стреля, но ударът му бе отразен от Ерич.

Минута преди края на първата част падна и единствения гол в срещата. Негов автор стана полузащитника на "канарчетата" Томаш Иршак, който завърши по отличен начин многоходова комбинация.

Малко след попадението на пловдивчани, Стаховяк за пореден път показа своята класа и спаси удар на нападател на Астана.

Играещият с резервния си виненочервен екип тим на Ботев започна по-активно през втората част от своя противник. В 52

-ата минута Вандер Виейра стреля от около 30 метра, но стража на казахстанци показа, че следи играта внимателно и спаси. Само няколко минути по-късно Анисе получи пас от Вандер в пеналтерията на домакините, но от чиста позиция стреля неспокосано и пропиля чудесна възможност за второ попадение.

В 61-ата минута Астана осъществи бърза контра, която завърши с пас към резервата Кояшевич, който стреля опасно, на за късмет на "канарчетата" коженото кълбо се отби в левия страничен стълб.

Последната четвърт на двубоя Мъри Стоилов върна своите възпитаници в своята половина и подходи с по дефанзивна игра, с оглед гола, който пловдивчани вкараха на чужд терен и дебнеше своя опонент на контра.

Все пак Ботев успя да устиска гола преднина и си тръгнаха с един добър резултат от Казахстан преди реванш, който е след седмица на стадион "Лазур" в Бургас. 

Астана - Ботев 0:1
0:1 Иршак (44)

Астана: Ерич, Дмитренко, Игуманович, Бейсебеков, Зелао, Коробкин, Нурдаулетов, Конисбаев (Кояшевич), Фокси, Исламхан (Куат), Нузербайев

Ботев: Стаховяк, Христов, Спрокел, Грънчаров, Минев, Иршак, Галчев, Анисе (Костов), Вандер (Неделев), Ромарио (Дяков), Огнянов

 
Още по темата: общо новини по темата: 192
19.11.2013
18.11.2013
12.11.2013
20.09.2013
19.08.2013
13.08.2013
предишна страница [ 1/32 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+6
 
 
Специално на Jako искам да му кажа, че най - незабравимите жълто - черни нощи ще ги прекараме с майка му!Мангал,скрий се,циганче лепиларче!
Нищо не пишете - днес в Пловдив, в спортната зала има волейболен мач за суперкупата на България.
на 05.07.2013 г.
+4
 
 
Фенове на "Астана" в сайта им: Beibut5 июля 2013, 11:51 У меня вчера нервы играли как и у всех, Беранек уйди в отставку из клуба и из сборной, как в самом начале не было в центре игроков у нас, так и не было весь матч, продайте Нурдаулетова, кроме духа своего он ничего не может, только и дает пасы назад вратарю, Зелао, ну этому бразильцу совсем пофиг как и пол команде, которая проигрывая тянула время и не спешила... *** bimaganbet_malikovich5 июля 2013, 15:13 Тренировать надо как следует!!!! Физика 0 полузащита 0,5 нападения 0 такой игрой какая нахрен чемпионства!!!! Гонять их надо!!! Они на поле не бегают а ходят!! Вчерашний матч докозательство этого!!! Выставте на трансфер Зелао!!! Он слабак!!!!
+11
 
 
Ботев Пловдив ни дава радост и гордост ,че сме българи. Благодарим за победата в далечен Казахстан ,там имат вече респект от България.Желая в Бургас на всички българи- победа и мощна подкрепа в жълто-черно.
+14
 
 
Ботев се завърна на голямата сцена. БРАВО!!!
+21
 
 
Честито и от мен канари, но това е само половината работа свършена. Успех на реванша. Само Локо.
+12
 
 
Да го духате комплексари нещастни. Умирате от злоба и завист хахах.
+16
 
 
Важна победа за самочувствие след толкова години извън европейските клубни турнири! Честито на всички Пловдивчани! Адмирации за истинските локомотивци, които ни поздравиха за победата. Само Ботев!!!
+24
 
 
Браво Ботев, браво Канари, скоро не се бях радвал така!!! Успех и само нагоре с подкрепата на всички истински Пловдивчани! Само ЛОКО
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Националите се завърнаха в Ботев, обявиха дали Секулич и Мертенс ще играят
Феновете на Ботев обявиха събраните средства за глобата на Попето
Двама от Ботев титуляри за Литва при две загуби
Черно море идва в Пловдив със свито сърце! "Моряците" мачкат във Варна, но какво се случва при гостуванията?
Лудогорец към Неделев: Не се предавай!
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: