ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
КТ "Подкрепа" иска ВНС и плаши със стачка
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:05 / 07.07.2013Коментари (5)3615
©
България е в безпрецедентна политическа, парламентарна и правителствена криза, която неминуемо поражда и социална такава. Моралният дефицит на доверие и авторитет в парламентарните политически сили е видим и непоправим в мандата на 42-то Народно събрание.

С тези думи започва декларация на Конфедералния съвет на КТ "Подкрепа", подписана от президента Константин Тренчев, във връзка със ситуацията в страната.

След подробен анализ на обстановката у нас от февруарските събития до настоящия момент, КТ "Подкрепа" констатира:

"Политиците водят яростни, индивидуални и групови войни, от които ясно личи, че последна грижа за тях са реалните и задълбочаващи се проблеми на българското население. Намираме, че именно те (политиците) са основните причинители на нестабилност, противопоставяне на обществени групи, на чувството на безизходица, омерзение и гняв у сънародниците ни" заявяват от "Подкрепа".

"Доверието в институциите е под елементарния минимум. Междувременно държавата деградира с бързи темпове. Администрацията е парализирана и почти не функционира. Свидетели сме на яростна конфронтация в задкулисието, генерирана през 23-те години мъчителен преход, довел до безпрецедентно обедняване, грабеж, криминализация, непозната в нашата история, безперспективност, морален и духовен упадък, прогонващ от страната най-младите и интелигентни българи, демографска катастрофа, и не на последно място - подхранвано от политиците етническо напрежение, което отделни политици тласкат към етнически конфликт", смятат от синдиката.

Според "Подкрепа" няма ясни визии за развитието не само на държавата, а и на отделни нейни ключови сектори, като енергетиката, която е в колапс и без бързи и решителни мерки ще се задълбочи и ще повлече надолу остатъците от икономиката, която едва функционира.

Бъдещето на здравеопазването е също под съмнение. Трябва да се прави бюджет, защото без такъв не е възможно да функционира държавата. В критичен период на договаряне сме за европейските фондове. Част от обществото основателно иска оставка и предсрочни избори. Друга част от обществото е на противоположно мнение.

Нашето дълбоко убеждение е, че целият преход бе опорочен и извратен като процес, поради настоящата Конституция, която бе резултат от едни дълбоко нечестни избори, вътрешни предателства и задкулисни съглашателства на част от тогавашните лидери на СДС през 1990 г.Този документ заложи в себе си напрежение между институциите, политизира и направи зависима съдебната система и въпреки че той е тълкуван над 70 пъти и ремонтиран 4 пъти за 15 години, което е безспорно доказателство за неговата неяснота и двусмисленост, продължава да пречи на съвременна България да изгради устойчива и адекватна за нея управленска формула за една съвременна европейска държава., отбелязва "Подкрепа".

Според синдиката основен недостатък на Конституцията е пълната липса на държавническа концепция. Освен това тя противоречала на основни принципи, правила и норми, залегнали в основата на европейски документи и Лисабонския договор, който регламентира механизмите на функциониране на ЕС, част от който е и България.

Конфедеративният съвет на КТ "Подкрепа" настоява държавният глава да упражни правомощията си за свикване на Велико Народно събрание. Задължава Изпълнителния съвет на КТ "Подкрепа", в режим на консултации с всички членове на Конфедерацията, да подготви пакет от конкретни предложения. Възлага на Изпълнителния съвет на "Подкрепа" да проведе консултации с широк кръг автентични граждански организации, споделящи идеята, че България се нуждае от потребността за спешно пренаписване на правилата за функциониране на държавата.

"Предупреждаваме българските институции във възможно кратък срок да разгледат и се съобразят с тези наши искания. В противен случай, ако партиите, представени в 42-то НС не предложат разумно решение, "Подкрепа", за да защити интересите на своите членове и на сънародниците ни, е в правото си да предприеме действия за организиране и провеждане на общонационална политическа стачка", заявяват в декларацията.

Източник: Vesti.bg



Още по темата: общо новини по темата: 543
28.06.2014 »
14.06.2014 »
14.06.2014 »
14.06.2014 »
14.06.2014 »
06.06.2014 »
предишна страница [ 1/91 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
СВАЛИ СИ ОЧИЛАТА И ВИЖ КАКВО СТАВА НА УЛИЦАТА ВЕЧЕ 25 ДНИ ... МОЖЕМ И БЕЗ ТЕБ ГОСПОДИН НЕЧИИ ИНТЕРЕС ...
+1
 
 
И той иска да яхне въната на протеста :)
+2
 
 
Това, което този доносник иска може да се реши от обикновеното НС!
+7
 
 
Сетиха се тези, след 23 дни протести...Явно не са си получили още обещаните парички...
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
Природни стихии
Бум на коклюш в България
Преброяване на населението 2021 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: