ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Скандална пресконференция нареди Митрополит Николай сред олигарсите в Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:10 / 11.07.2013Коментари (20)16175
© Plovdiv24.bg
Над 4000 подписа срещу кабинета "Орешарски" и новоназначения областен управител Венцислав Каймаканов са събрани от всички общини от Пловдивска област. Това заявиха протестиращи на пресконференция в града под тепетата, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Заедно с тези от Пловдив те са вече близо 16 000. Подписката ще бъде внесена в представителството на Европейската комисия в София, което от своя страна ще доведе до дебат в Комисията по регионални власти.

Ето какво заяви Христо Марков - бивш депутат и участник в протестите:

"Другарят Каймаканов е олигарх на местно ниво, който вече трети ден не ходи на работа. Не се притесняваме от броя на протестиращите - дори петима да излязат, това не означава, че не сме гражданско общество. Напротив - обществото вече е будно. Хората са отвратени и искат промяна. Искаме отзоваване на народни представители, когато те не са отговорили на очакванията на хората. 

Мога да ви кажа и имената на шестима олигарси в Пловдив: Георги Гергов, Ветко Арабаджиев, Иван Чомаков, Мария Капон, Митрополит Николай и Петър Манджуков. Този списък може да се види от всеки и пред палатковия лагер до Областна администрация.

През 1992 г. Агенцията за чуждестранна помощ отпусна на Георги Гергов безлихвен заем от близо 33 милиона лева, които той така и не върна, а после стана фуражен бос. Тръшка се, че прасетата са гладни, няма фураж и ще умрат. Това е истината за началото на бизнес пътя на този човек. А през 2001 г. финансираше СДС. Архивите на Агенцията изчезнаха след закриването й през 2007 г. по времето на Емилия Масларова, която беше министър на труда и социалната политика", каза Марков. 

Той не подмина и сделката с Панаира:

"Панаирът беше буквално подарен - как се придобиват такива активи, без да се даде и 1 лев? Навремето един заместник-министър каза, че сделката е незаконна и нецелесъобразна, но никой не му обърна внимание.

В неделя искаме да блокираме един от подстъпите към летище Пловдив, за да получим по-силен отзвук. Още повече, че на магистралата ни беше забранено. Ще го направим символично за 5 минути, за да не пречим на хората. 

Разбрах, че Тодор Чонов може да бъде отстранен от поста, ако не озапти протестите в Пловдив. Снощи имаше 102 полицаи и не ни позволиха да влезем в Гарата, която е една обществена сграда", завърши Христо Марков.

Какво каза още Марков за шуробаджанащината в правителството на Пламен Орешарски вижте в прикачения видеоматериал!




Още по темата: общо новини по темата: 543
28.06.2014 »
14.06.2014 »
14.06.2014 »
14.06.2014 »
14.06.2014 »
06.06.2014 »
предишна страница [ 1/91 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Имам изключително лошо мнение за митрополит Николай - най-вече покрай изказванията му за ин витрото и сурогатното майчинство, с което засегна толкова много жени в България! Как може един "свят" човек да се държи така арогантно! Много се радвам, че не стана патриарх, а и за митрополит не бих го посочила - ако имаше как да го свалят от този пост бих гласувала за това!
0
 
 
това направели този сложели ,а народа не ги иска.
0
 
 
може да е и "чичовина" или друга роднина..
0
 
 
Нали затова наричаме България с умиление "татковина"...:)
0
 
 
Не е необходимо-нали помните Санчо Панса ?" Дон Кихот де ла Манча/Мигуел де Сервантес-Тоъ, когато става Губрнатор РАЗДАВА ПРАВОСЪДИЕ !!!! Ха ХА ХА хаа хасааа....
+7
 
 
За съжаление за много лошо ми български - Аз все още се уча. Спри да се оплакваш. Направи нещо. Българите да започнете, като не се разчита на политическите партии толкова много. В "Party това и" Party, че "речта е като комунизма. Хората позволи система, която позволява политическите партии да поставят хората в парламента, които не са пряко и лично избран от избирателите. Страните не правят закони, те не управляват. Хората правят това, но българите не се получи, за да изберете реалните лица, които ги представляват. е толкова трудно да се настоява, че страната да бъде разделена на 270 части на равно населението? това всяка област ще се избира свой депутат от парламента? че членовете на политически партии и независими кандидати могат да се явяват за лична селекция от избирателите в своята област? Това е един прехвърляем глас се използва?, че групата с най-много депутати ще сформират правителство?, че депутатите имат същите права и задължения като всеки друг гражданин - не повече и не по-малко, които са направени депутатите да разберат, че тяхното задължение е към Република България;? техния регион, и накрая на своята страна - строго в този ред. Спрете гласуване за страните - започне гласуването за хората. Загуби контрол над избора депутати и да загуби контрол над съдбата си.
+8
 
 
И какво чудно има в това не разбирам? дедо ви николай отдавна не крие ролексите си, нито връзките си и пловдивските мутри.
+2
 
 
тези "велики открития" с назначаването на некадърните роднини, взеха да придобиват още 2005 г. големи размери и все повече растат с времето! :) нито един вид строй не е успял да просъществува в тази изкривена формула - роднини, приятели и познати да лапат във властта, а освен в БГ не знам по света, дали има такова нещо някъде другаде?
+6
 
 
Орешарски и Серги са по-нагли и от Бат Бойко не ги плашат ни домати нито камъни...
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Бум на коклюш в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Политическо противоборство в САЩ
Облагородяват Градската градина
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: