ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Ботев нокаутира с 5:0 Астана за полувреме, чака босненци във втори кръг на ЛЕ
Автор: Екип Plovdiv24.bg 22:24 / 11.07.2013Коментари (222)35698
Ботев разгроми с 5:0 Астана в мач-реванш от първия предварителен кръг на Лига Европа. Така след победа в първия сблъсък в Казахстан с 1:0 и общ резултат 6:0 "жълто-черните" се класират във втория квалификационен кръг. Там пловдивчани ще срещнат босненския Жрински (Мостър), който се справи без проблем срещу тима на андорския Унио Еспортива Санта Колома.

Двубоят на стадион "Лазур" започна равностойно, като дебютантът в Европа Астана започна малко по активно, но постепенно Ботев успя да наложи своя стил на игра.

"Канарчетата" създадоха първата опасност пред вратата на гостуващия тим след четвърт час игра. Борис Галчев центрира остро в наказателното поле на Астана от корнер, където Абел Анисе игра с глава, но неточно изпрати топката в аут.

В 23-ата минута казахстанкия тим създаде и първото си опасно положение пред вратата на пловдивчани. След една контра Фокси подаде към Кояшевич, който стреля от границата на наказателното поле, но Адам Стаховяк спаси.

Десет минути преди края на първата част Астана остана с 10 човека след втори жълт картон на Куат, а само минута след това Ботев пропиля уникален пропуск за гол. Мариян Огнянов изведе сам срещу вратаря на гостите Вандер Виейра, но ударът на бразилецът излезе встрани от десния стълб на вратата пазена от Ерич.

В края на първата част Томаш Иршак беше много близо до отбелязването на нов гол във вратата на Астана. Чехът пробва хубав далечен удар, но Ерич боксира. 

Мъри започна втората част с една промяна в своя състав. Логично наставника замени представилия се слабо през първото полувреме Ромарио, а на негово място пусна в игра любимеца на бултрасите Тодор Неделев

В 48-ата минута Астана пропиля златния си шанс в срещата след като защитата на Ботев заспа и остави непокрит Фокси в наказателното поле, който стреля отблизо, но Стаховяк показа рефлекс и изби. 

Този пропуск се оказа фатален за казахстанския тим, който само в рамките на 3 минути бе нокаутиран от "канарчетата" с 3 бързи гола.

В 54-ата след блестяща триходова комбинация започната от Томаш Иршак, който изведе зад гърба на бранител на Астана Веселин Минев, а той нахлу в наказателното поле и подаде към непокрития Мариян Огнянов, който от близо вкара за 1:0.

Само минута по-късно влезлия като резерва Тодор Неделев спечели дузпа. Младата надежда на "канарчетата" бе съборен в наказателното поле на Астана от Шахметов и съдията Радованович посочи бялата точка. Зад топката застана Вандер Виейра, който не сгреши и хладнокръвно удвои.

Казахстанския тим докато се чудеше какво става на стадион "Лазур" в Бургас Ботев вкара нов гол. Вандер пусна извеждащ пас към Анисе, който излезе сам срещу Ерич и стреля, но топката срещна левия стълб, след което при добавката Тодор Неделев вкара на празна врата за 3:0. 

"Жълто-черните" обаче не спряха до тук и изобщо не пожалиха своя противник. В 70-ата минута името си сред голмайсторите записа и Бобан Грънчаров. Националът на Македония успя да се разпише с глава, засичайки центриране на Веселин Минев.

Крайният резултат беше оформен от резервата Тодор Неделев. Младежкият национал направи двойно подаване с Мариян Огнянов и излезе сам срещу Ерич и с удар в близкия ъгъл вкара втория си гол в мача.

Ботев - Астана 5:0
1:0 Огнянов
2:0 Вандер (д)
3:0 Неделев
4:0 Грънчаров
5:0 Неделев

Ботев: 1. Стаховяк; 11. Христов, 5. Грънчаров, 83. Спрокел, 14. Минев (к); 15. Анисе, 16. Иршак, 71. Галчев (Педро), 7. Огнянов, 10. Вандер (Дяков); 22. Ромарио (Неделев)
Треньор: Станимир Стоилов

Астана: 1. Ерик; 8. Димитренко, 14. Игуманович, 15. Бейсебеков, 26. Зелао, 8. Коробкин, 6. Нурдаулетов (к), 10. Фокси (Пасичник), 20. Кояшевич (Нусербайев), 22. Шахметов (Конисбаев), 23. Куат
Треньор: Мирослав Беранек

Съдия: Павле Радованович (Черна гора)

Стадион: "Лазур" (Бургас)

 

Още по темата: общо новини по темата: 192
19.11.2013
18.11.2013
12.11.2013
20.09.2013
19.08.2013
13.08.2013
предишна страница [ 1/32 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
В сайта на УЕФА като противник на Ботев е указан андорският отбор, загубил двата мача със "Зрински" - Мостар. Отново сме изправени пред дилема, кой ще е нашият съперник. Дали е допусната техническа грешка в сайта, или андорците се класират служебно.
+10
 
 
Еваларка манячета и да стигнете далеч. Много ви се кефя защото е сигурно, че дори и да ви спрат финансовото кранче, пак ще сте много и верни. И ние теглим толкова години и дано скоро наистина доживеем нашия ренесанс...и то не със свити сърца. Успех!
+2
 
 
Видяхте клетвите на жако , как почнаха да хващат . Някой знае ли в момента , какво е състоянието на Данчо ? Жако , моли се всеки час за момчето , защото ще те открием и ще ти се стъжни живота.
+12
 
 
Факт е, че най-много плюсове получават хората от други отбори, главно Нафтата и Локо, които пишат с уважение за тази победа. В тях е надеждата, че един ден тази държава ще излезе от батака, а в него завинаги ще останат ония другите, към които спадат вожда, двете говедца и жакито - тези, заради които сме в същия този батак.
+18
 
 
Честито на всички канари,радвам се че имах честта да бъда на този мач!
-14
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (3)
-14
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (1)
-10
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (2)
+7
 
 
Да питам потниците от Лайнут джам.Абе къде е Рони Абушев?! ахахахаха
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Феновете на Ботев обявиха събраните средства за глобата на Попето
Двама от Ботев титуляри за Литва при две загуби
Черно море идва в Пловдив със свито сърце! "Моряците" мачкат във Варна, но какво се случва при гостуванията?
Лудогорец към Неделев: Не се предавай!
Ботев реди контрола с отбор от Англия
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: