ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Стоилов: Имаме сили да започнем шампионата на ниво
Автор: Екип Plovdiv24.bg 19:12 / 20.07.2013Коментари (31)10592
© Plovdiv24.bg
Наставникът на "Ботев" Пловдив Станимир Стоилов даде традиционната си пресконференция преди началото на есенния полусезон. Специалистът коментира състоянието на "жълто-черните" преди мача с "Левски" София, който е утре от 18:00 часа на стадион "Христо Ботев" и представянето на отбора за Лига Европа до този момент. Ето какво заяви Стоилов пред журналистите:

"Започва тежък и сериозен шампионат, ще имаме много повече мачове и дербита през тази година. Надявам се за краткия период, който имаме за възстановяване, да успеем да изчистим физическата умора и да се подготвим за двубоя. Надявам се да започнем шампионата по най-добрия начин в голямото дерби срещу "Левски". Основното сега е да изчистим мисленето си от европейската вълна и да мислим изцяло за представянето ни утре", коментира Станимир Стоилов.

"Не обичам да давам определения дали сме фаворити или не, в дадена среща. Отново ще кажа, че не е добре да се търсят големи скокове в нашето развитие. Ботев трябва да продължи да усъвършенства своята игра и стил. Ако покажем напредък в това отношение, мисля че може да заслужим победата утре. Но предварително да даваме оценки в България и да посочваме фаворити, смятам че е несериозно. Важното е на терена да се покаже кой е по-мотивиран, по-концентриран, тактически играе по-правилен футбол и търси на всяка цена победата."

"Нашето желание тази година трябва да е един скок по-напред от миналата, да търсим едно място по-напред в класирането. Ние искаме през следващата година да сме участници в Лига Европа. Мисля, че основните сблъсъци в "А" група ще са след Нова Година, така че тепърва ще се решава кой какъв е и кой какви амбиции има."

"Когато българските грандове са наранени, те са много по-опасни. Ние трябва да мислим изцяло за нашето представяне, а не за това на съперника. Ние сме в прилично кондиционно състояние, намираме се в началото на сезона и би трябвало да е рано за умора от сгъстения цикъл. Тепърва започваме да навлизаме в добра форма и мисля, че можем да започнем на добро ниво и шампионата."

Относно състоянието на получилите контузии на мача със Зрински Йордан Христов и Анисе, старши треньорът на Ботев сподели следното:

"Има подобрение в тяхното състояние, което се видя на вчерашната тренировка. Но все още не са минали и 48 часа от самата среща, така че най-вероятно утре преди самия мач ще знаем дали ще можем да разчитаме на тях. В крайна сметка и да не вземат участие, "Ботев" има и други футболисти, които могат да ги заместят. Аз лично съм оптимист, защото виждам желанието и в двамата играчи да се възстановят и да вземат участие в мача с "Левски"."

Относно селекцията:

"Казах, преди началото на подготовката, че в следвашите 2-3 години на Ботев ще му трябват максимум двама класни играчи, за да се развие така, както очаквам. Трябва търпеливо да се изчакват младите играчи да израстнат, да се следят същевременно футболистите от втория отбор, за да стане едно постепенно преливане в отбора. Затова, ако се отвори такава възможност, ще подсилим отбора, за да имаме повече възможност момчетата да работят заедно. Ако не беше контузията на Иван Цветков, може би нямаше да привлечем толкова много футболисти."

Относно Лига Европа:

"За нас е предизвикателство да играем в Европа. Видяхте и в първия кръг имахме щастието да се представим добре и да зарадваме хората. Мислим на 100 % за Лига Европа и на 99 % за шампионата, но каквото и да им казвам на футболистите те знаят, че в четвъртък ще имат друго изпитание. В крайна сметка трябва да намерим баланса. Още е твърде рано да има умора в играчите, за да правим ротации в отбора, но ще направим всичко възможно момчетата да бъдат по-свежи за следвашите мачове."

Източник: botevplovdiv.bg

Още по темата: общо новини по темата: 17
23.07.2013
23.07.2013
23.07.2013
22.07.2013
21.07.2013
21.07.2013
предишна страница [ 1/3 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Аре хора успех, дано второто полувреме ги опукате тези сини лайнари ! Само ЛОКО !
+1
 
 
Като гледам играта може да стане, ама напролет
Колкото повече опознавам хората ,толкова повече заобичвам животните. ♥ !
на 21.07.2013 г.
-2
 
 
Честито, хапнахте първото спарче !
+1
 
 
Смачкайте говедата за кеф на цял Пловдив, цяла България, цяла Европа и разбира се... цяла Азия!
ВСЕ ОЩЕ МЕЧТАЯ!
+6
 
 
ХАЙДЕ ДА ТРЪГВАМЕ ПОЛЕКА-ПОЛЕКА!!! ОБИЧАМ,ОБИЧАМ ЛЮБИМИЯ СИ "БОТЕВ"..... АЙЙЙЙЙЙ КАНАРИИИИИ.....
+6
 
 
Време е за 2-ра част на филма от тази година. Дано се превърне в сериал!
+11
 
 
Перуката ако не прати съдия с мисия, говедата отнасят 3ка минимум. Ботев са с класа над тях.
-16
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (2)
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Платек изненада, договорът на Керкез не е сигурен! Решението ще бъде взето следващия месец
Ботев отпусна 1900 билета за феновете на ЦСКА-София
Феновете на Ботев питат Платек за селекцията и нов договор на Керкез
Локо (София) пусна билетите за Ботев, призова феновете за подкрепа
Ботев насочва поглед към "Коматево"
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: