ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Пловдивчанин поиска "легнал полицай" на опасна пешеходна пътека на бул. "Мария Луиза"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:20 / 24.07.2013Коментари (19)4631
С искане за поставяне на "легнал полицай" от двете страни на пешеходната пътека на бул."Мария Луиза" №41-43, гражданин на Пловдив се обърна към редакцията на Plovdiv24.bg. Вижте писмото, което получихме:  

"Здравейте, аз съм редовен ваш читател и виждам, че много от публикуваните от други съграждани проблеми при вас имат резултат. И аз като гражданин на този град пряко се вълнувам от проблемите, особено свързани с безопасното ни преминаване по пешеходни пътеки тип "зебра". Работя в района около горепосочената пешеходна пътека и всеки ден съм свидетел на катастрофи, поради това, че повечето шофьори не се съобразяват с пешеходната пътека и спират в последния момент... или блъскат хора, или се блъскат няколко автомобила последователно. Дори на скоро станахме свидетели на две катастрофи и в двете платна за движение почти по едно и също време.

Лошо е, когато има пострадали хора, а това често се случва. В близост има и училище и по въпросната пешеходната пътека преминават и деца. Преди няколко месеца сложиха и светлинен сигнал на соларни батерии, който указва мястото на пътеката, но явно пак не се забелязва. По булеварда постоянно преминават и автомобили, и мотоциклети с бясна скорост, които изпробват и показват възможностите на возилата си и въобще не се съобразяват с пътеката. 

Според мен единственото решение на този проблем е Общината да отпусне пари за монтирането на изкуствени изпъкнали неравности тип "легнал полицай" от двете страни на пътеката. По този начин колегите шофьори няма как да се състезават и със сигурност ще намалят скоростта преди пешеходната пътека. Благодаря предварително и дано има ефект от това, което съм ви написал!".

Репортер на сайта се свърза веднага с шефа на ОП "Организация и контрол на транспорта" Никола Янакиев. Той беше категоричен, че искането за поставянето на легнал полицай ще бъде разгледано на заседание на експертен съвет към общинската Комисия по безопасност на движението.

"Проблемът обаче няма да се реши с това. Дори да бъде поставен на мястото т.н. легнал полицай, не се ли повиши културата, толерантността на водачите на МПС-та, както и да се завиши контролът на отговорните органи върху шофирането в града, нещата няма да се променят към по-добро", коментира още Янакиев.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
При аналогична ситуация в Захарна фабрика затвориха пешеходната пътека срещу Практикер. Била близо до светофара и не знам си какво. Точно като тази пешеходна пътека с 2 светофара на няма и 100 метра в двете посоки. Там я затвориха, хората протестираха, не знам си кво - к*р. А тази седи, че и повече инциденти стават на нея отколкото тази на Практикер. Да вземат да прилагат еднакви критерии ли? Или да отворят онази там, или да затворят тази тук.
0
 
 
Направо КПП да направят или булеварда да стане пешеходна зона....може ли заради всяко едно слънчасало говедо,което му скимне да пресича да има легнали бабуни.На 33 метра от тази петъка има сфетофар ...Тоя умник като му пречат колите да ходи в Чокманово,няма автомобили-няма проблем ! Сигурно тогава ще поиска през 100 метра авджия да има....
на 24.07.2013 г.
+4
 
 
а аз пък, искам да я няма тази пешеходна пътека!!! пешеходен светофар има на 50 метра от тази пешеходна пътека! а на 100 метра има друг светофар. заради мързел ще правят легнал полицай?!
+2
 
 
Всеки един закон, за който няма контрол дали се спазва и санкции за нарушителите, е закон само на хартия. Това особено силно важи в държави като нашата, където да си селски тарикат е модерно и повод за гордост. Аз лично съм на мнение, че единственото спасение е поставяне на камери, навсякъде където има необходимост. Инвестицията ще се избие докато тарикатите се научат, че камерата не взима рушвет, а в последствие ще започнат и да спазват правилата. Не е нормално да се избиваме взаимно и е крайно време да се вземат мерки!!!
+2
 
 
Как си представяш легнал полицай на булевард???Няма как да стане.На всяка пешеходна пътека има проблем,защото не сме свикнали да спираме.Точно на това място правия участък провокира висока скорост.По-скоро да се опресни маркировката,да се сложи мигащ,предупредителен светофар.
+3
 
 
Това за легналия полицай е добро решение, но къде са изправените полицаи? Ние сме страната с най-много полицаи на глава от населението в Европа, но и с най-ниска ефективност! Докога само ще маат банички или дюнери?
+3
 
 
С две ръце за -----омръзна ми да чета постоянно, следната новина.Убиха човек на пешеходна пътека ......
+4
 
 
хубаво е пред всички пешеходни пътеки да се сложи легнал полицай не само на тази! подкрепям идеята! дано се направи нещо преди да е станало късно
+4
 
 
Лошо няма да се сложи, но пък самото писмо е с леееко попреувеличена информация, явно с цел да е по-драматично. Първо наблизо няма училище. Има на повече от 600 метра - на улица Богомил. Това не е близо. И не стават инциденти всеки ден. Аз също работя в района и не са толкова чести колкото ги описват. Че стават, стават, но пък чак всеки ден не. Дори не е всяка седмица. Мястото е криво, да. Но нека и да бъдем обективни.
+4
 
 
На улица(булевард), по който минава градски транспорт, изкуствени неравности не могат да се поставят! Тази пешеходна пътека наистина е опасна, аз самия съм изпадал в ситуация да набивам рязко спирачки на нея, на 20 метра има друга със светофар с бутон за пешеходци. По-добре да се затвори, никой няма да умре от преумора, ако направи 30 крачки повече и отиде до другата пътека пред папараци.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Купа на България, сезон 2023/2024
Великден 2024 г.
ВК Марица, сезон 2023/2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: