ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Предложение: Младите шофьори да не карат през нощта
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:11 / 27.07.2013Коментари (11)1731
© Plovdiv24.bg
Младите шофьори не трябва да карат през нощта. В законодателството е нужно ограничение водачи със стаж до две години да не сядат зад волана от 22:00 до 6:00 ч.

Това заяви Койчо Русев, член на УС на АЕБТРИ и председател на Съюза на организациите в автомобилния транспорт и Националната транспортна камара.

По думите му, статистиката показва, че произшествията с младите водачи стават много често в тъмните часове на денонощието.

"Хора, които са били в дискотеки, които са употребили алкохол, а в някои случаи може би и други упойващи вещества, в тези часове не трябва да управляват автомобили.

Така както в Закона за автомобилните превози беше записано, че през тъмната част на денонощието няма да се превозват деца и ученици, нищо не пречи в нормативната уредба да бъде записано, че водачи със стаж до две години не могат да управляват превозните средства в тези часове на денонощието. Това е елементарно условие", посочи Русев.

По отношение на новите участъци от магистралите у нас, той коментира, че

трябва да се поставят табели на бензиностанциите, указващи след колко километра е следващата бензиностанция.

"Нищо не пречи да се сложат такива табели, които да указват, включително и на английски език, за да могат чужденците да си правят също сметката.

В цял свят бензиностанциите се движат между 40 и 50 км, а в нашата държава дори на други места, има и на по-кратки разстояния, а в отсечката от Чирпан до Бургас на АМ "Тракия" няма нито една бензиностанция", посочи Койчо Русев.

Междувременно Алекси Кесяков, секретар на Държавно-обществената комисия по безопасност на движението заяви:

"Катастрофите по магистралите стават най-често заради неспазване на дистанция.

Други причини за инциденти са спирането в аварийните ленти и по време на престрояване не се следи останалото движение.

Не са много катастрофите, но те са изключително тежки, предвид високата скорост", посочи Кесяков.

По отношение на ограниченията за младите шофьори, той коментира, че грижата на обществото за тяхното опазване трябва да се случи чрез повишаване на квалификацията.

"Почти няма професия, в която след като получи диплома, човек да го направят директор на нещо.

А на водача, който току-що е получил книжката, учил се е да шофира със скорости до 50 км/ч, изведнъж от деня, в който си взема книжката, има право да се движи със 130-140 км/ч.", обясни Кесяков.

Според него, както полагаме грижи за децата да получат образование, да отидат в по-хубаво училище и да получават по-добри оценки, така трябва да се грижим те да познават много добре правилата за движение.

Източник: Vesti.bg








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Това е дескриминация и с тази мярко до нищо няма да доведе. Преди 35 год имаше задължително нощно кормуване. Краката ми бяха сини от щипането на инструктора.Напротив нощното кормуване ми е много трудно /поради възрастови промени/ на зрението /зениците ми се свъват и за това избягвам през нощта . Като млад карах само през нощта , защото детето драйваше , а през ноща не защото заспиваше пък и беше по-хладно и нямаше такава престъпност.
Aнонимен
на 28.07.2013 г.
0
 
 
Тъп народ с ориенталска народопсихология.Всеки келеш си мисли ,че колкото по силно е набичена чалгата и кара с по-висока скорост,толкова е по-голяма работа и няма кой да му каже ,че гробищата са пълни с такива малоумници,които избиват комплексите си на пътя.
Aнонимен
на 27.07.2013 г.
0
 
 
Шофьорите са такива, каквито са изискванията към тях!Изискванията към водачите на МПС, условията за получаване на свидетелството за управление се определят от министъра на транспорта/ЗДвП,чл.152, ал.1, т.1/! Ако не харесвате шофьорите, пишете на министъра на транспорта в сайта на министерството, а не тук!При тази администрация България скоро няма да отлепи от дъното на статистиката ?Пишете на г-н Божков -шеф на ИААА-София, да уволни некадърните си служители!
Aнонимен
на 27.07.2013 г.
0
 
 
Това е поредната простотия... кво? нов водач (стаж под 2 години) трябва да кара през деня, където движението е в пъти по-интензивно от вечерта
Aнонимен
на 27.07.2013 г.
+1
 
 
Не само през вечерта и през деня , само създават предпоставка за произшествия , куцо , сакато качило се на кола и писка .
0
 
 
Койчо, проблема не е в деня или нощта. Джигита си е такъв през цялото денонощие. Земята се върти бе, Койчо. И на някои законотворци и членове на комисии им се завъртва свят.
Aнонимен
на 27.07.2013 г.
0
 
 
Тези мерки са нещо нормално в другите страни с най-малко жертви на милион жители! Системните нарушители могат да посещават групи за психологическа подкрепа ръководени от психолог и автоексперт? Всеки нов водач на МПС потвърждава свидетелството след една година чрез посещение в подобна група?Новите водачи от категория"В" нямат право да бъдат назначавани за шофьори и да возят пътници, освен придружителя?ПТП по магистралите по време на престрояване се случват, защото някои си мислят, че са сами на пътя, че карат самолети, не остават възможност на другите да ги видят и дадат предимство?Някои изпреварват по лентата за аварийно спиране, защото другите нямат право да бъдат там, но след като вие нарушавате, защо да няма и други нарушители?Време е да станем европейци, защото ще дойдат и ще бъдем принудени да станем такива!
+6
 
 
в такъв случай да забранят и на белоглавите селяндури, защото те са опасни денонощно!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Искаме 47 милиона лева за Южен обходен колектор
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Тежък инцидент във Варна! Шофьор помете и уби на място пешеходец
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: