ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Заведение на "Отец Паисий" и съседи водят вече 6-годишна война
Автор: Екип Plovdiv24.bg 08:05 / 28.07.2013Коментари (45)12362
©
"Тъй като явно проблемът е огромен по ЗДОИ поисках справка за една година колко разрешителни са издадени само в район "Централен". Това ако е нормално, само за една година, не знам в какво живеем", заявява подателят на сигнала
Шум от бар "Фабрик" на ул. "Отец Паисий" тормози съседи, живеещи наблизо. Ето какво ни изпратиха на редакционната поща на Plovdiv24.bg потърпевшите пловдивчани:

"Уважаеми Дами и Господа,

Явно вие останахте единствените, които са готови да помогнат на обикновените граждани. Ние също имаме огромна сага със заведение, нашето е "Фабрик". От шест години се опитваме да спим през нощта и делник, и празник. Писахме жалби, сигнали, замервахме, без резултат. Първо се издаде разрешително, при наличие на 4 акта, в абсолютно противоречие на наредбата. После след множество срещи и жалби му се отне и се издаде на друга фирма. Последно на 18.01.2013г. му изтече удълженото работно време.

Входирахме две подписки от общо 40 човека около въпросното заведение. Първоначално РУ на МВР е издало отрицателно становище, след което месец по-късно издава положително. Замерванията, които са представили в район "Централен" са направени на ул. "Патриарх Евтимий" 3, което е срещу общината, а заведението е на ул. "Отец Паисий". Шест месеца район "Централен" мисли дали да се издаде и на края на 03.06.2013 им издаде. От тогава е пак кошмар. Освен музиката със силни баси, което най-дразнещо, отпред се вика, удря се вратата, колите са с музика. Нямаме нощ спокойна. Непрекъснато звъним на полицията. Дори не ми се коментира поведението на районното през нощта. И на нас непрекъснато ни се обаждат за замервания. Замервали сме. Това е абсолютно измиване на ръце. То се прави с предварителна уговорка от няколко дни и никаква не е гаранцията, че те не знаят.

Тъй като явно проблемът е огромен по ЗДОИ поисках справка за една година колко разрешителни са издадени само в район "Централен". Прилагам Ви в прикачения файл отговор (вж снимката). Това ако е нормално, само за една година, не знам в какво живеем. Оправданието, че те трябвало да печелят пари и били работодатели е абсурдно. Все пак и ние работим и плащаме данъци. Защо те да имат правото да работят, а ние не. Професиите ни са много тежки и отговорни, с дежурства. Ако стане някаква грешка, кой ще понесе отговорността, че не сме спали.

С г-н Минев сме входирали съвместно писмо до ОБС Пловдив, за да видят "старейшините" еднаквите реакции и отговори, които не водят до нищо.

Заведението беше физкултурен салон. Оплакваме се, че децата ни няма къде да спортуват, а превръщаме местата за спорт в барове.

Ако желаете можем и да се срещнем да разгледате всички документи.

Благодарим, че само Вие останахте защитниците и Ви има".

Според справката, за която споменава нашият читател, изпратена от район "Централен" на Община Пловдив в отговор на запитване в периода 15.06.2012 - 15.06.2013 г. са издадени 130 разрешителни за удължено работно време.

Репоротер на сайта се свърза веднага с район "Централен".

"Да, запознати сме със случая и даже работим по него. Официалното оплакване на гражаданите вече е входирано при нас и в момента извършваме проверка. Задействана е процедура по замерване на шума, но жалбоподателите отказват да осигурят доспът до домовете си, за да бъде направена. Ако се установи, че шумът е над допустимата норма, собствениците на заведението ще бъдат санкциноирани според общинската наредба, не е изключено ако нещата продължават така, да се стигне и до отнемане на разрешителното на бара", беше подробниятн отговор на зам.-кметът Борислав Стаматов. Той беше категоричен, че  ще съдейства по всякакъв начин на потърпевшите граждани, защото не трябва да се допуска да има хора, потърпевши от шума.



Още по темата: общо новини по темата: 215
16.03.2024 »
29.02.2024 »
10.02.2024 »
09.02.2024 »
04.11.2023 »
06.10.2023 »
предишна страница [ 1/36 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
-4
 
 
На някого прави ли му впечатление следното изречение:" Официалното оплакване на гражаданите вече е входирано при нас и в момента извършваме проверка. Задействана е процедура по замерване на шума, но жалбоподателите отказват да осигурят доспът до домовете си, за да бъде направена." Не знам за вас, аз ако подам жалба ще оказвам пълно съдействие за разследването на историята. Най-верояно отказват достъп, защото знаят, че замерването няма да е в тяхна полза.
+2
 
 
Който си търси правата той ще ги намери. Успех!
-6
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (1)
-7
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (3)
-4
 
 
В нашата прекрасна държава всеки съди някой за нещо, нямат очи, уши и усти за нормален диалог, за това най -лесно - пускаме жалба до общината и после как общината да си върши нормално работата, като има стотици като тези дами с ,,шум в главите'' , които се чудят от какво да се оплачат , как да спят спокойно . Може би заведението като затвори, да пишат на общината и да помолят да спрат и движението по улицата, което вдига доста повече шум, а защо и вечерен час да не наложат на гражданите. Физкултурен салон не съм чувала да е било,това е помещение без прозорци(което още повече ограничава какъвто и да е било шум да излиза навън) и не бих пратила детето си да спортува там, има си места за спортни зали , но кога общината ще се заеме с това, като хиляди ей такива кукуригута мрънкат за какво ли не, занимават и органите на реда,които вместо да си вършат работата, тичат по всеки безумен сигнал на лелички, които не са си изпили лекарствата. Ако отидат да живеят на село, а не в центъра на града( вкойто е нормално да има заведения и забавляващи се хора, туристи и т.н.) сигурно ще пуснат жалба в Общината срещу петела на комшията.. Безумие!
Aнонимен
на 28.07.2013 г.
-7
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (1)
-2
 
 
Това са пълни глупости, музиката не се чува отвън. Просто въпросните "потърпевши" явно си нямат друга работа...Ако се чува силна музика, тя ще да е от някоя кола.
+2
 
 
Искам да кажа на повечето пищещи тук, че явно никога не са си правили труда изобщо да отидат до там и да видят какво е положението! При силна музика вътре, вън пред вратата не се чува абсолютно нищо. Също така е поставена камера и когато се съберат хора отпред, биват гонени. Колите, надуващи силна музика, са просто минаващи. Наистина положението преди година беше доста по-различно, но сега определено не е това проблема на живущите наблизо!
-11
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (3)
-8
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (1)
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: