ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
10 267 бездомни котки и 324 кучета скитат из Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:58 / 29.07.2013Коментари (48)10310
© Plovdiv24.bg
10 267 са бездомните котки и 324 са бездомните кучета в Пловдив, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Това показват резултатите от доклада, който международната фондация "Четири лапи" е направила и представила в Община Пловдив, съобщи главният еколог на Общината Стефан Шилев. По думите му се забелязва тенденция с над 50 % намаление по отношение на кучетата от данните на последния доклад, направен през 2009 г., когато те са били 686.

Според него в доклада на фондацията се казва още, че Община Пловдив работи динамично по отношение на овладяването на популацията на безстопанствените животни.

"Популацията се определя от фактори, свързани със средата, хранителните ресурси, броя на изоставените сгради, нивото на кастрираните домашни любимци. Грижата за животните не включва само храненето им, а тяхната кастрация, обезпаразитяване и ваксинация", каза Шилев. 

Около 500 са безстопанствените кучета и котки, които се кастрират годишно в Пловдив, припомни още той.





Още по темата: общо новини по темата: 88
25.12.2023 »
17.10.2022 »
08.10.2022 »
04.10.2017 »
08.10.2014 »
15.06.2012 »
предишна страница [ 1/15 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+3
 
 
Офф снощи цяла вечер се биеха котараци, не можех да спя!
+2
 
 
Горките животинки и те не са попаднали на държава ......
+1
 
 
Да "обичаш животните" е пълна ПРОТИВОПОЛОЖНОСТ с това да ги храниш и развъждаш по улиците за да ги газят автомобилите! Забележете, че тези хора, с помиите по тротоара са обикновено неудачници - ползват животинките да запълват празнотата и липсата на любов в жилищата им (не бих ги нарекъл "домове"). Имат една обща черта: Всички са озлобени и мразят Човеците, ама много (забележете текстовете по-долу), психиката им е като на наранено животинче (увредена, без да ги обиждам). Да сте забелязали някой от "загрижените" за бездомните животни да е подкрепил инициатива за събирането им от улиците, да е организирал събиране на средства за изграждане на оградени пространства извън градовете? Не, няма и да видите по изпроените по-горе причини. Съветът ми към отговорните органи в Общините е: Да не се оставят на хора с наранена психика да определят действията им за грижите към бездомните животни. Истинската грижа е СЪБИРАНЕТО им от улиците в оградени пространства извън градовете! Само по този начин ще са далече от интензивното улично движение и под надзора на защитните организации (ако наистина милеят за животните, а не ги използват за приток на доходи). Така ще намалеят и бълхите, заразите и гнусните тарелки с помия по тротоарите - гледка присъща за сметище или гето. Наличието на кучета и котки не намалява популацията на плъхове, точно обратното - наличието на храна събира всички възможни твари: кучета, котки, плъхове, хлебарки, бълхи, мухи... (справка Столипиново).
+2
 
 
Оправяй те се,20год.сме гледали кучета в къщи и знам за какво става въпрос но сега предпочитам да помогна на човек отколкото на куче макар ,че има хора по лоши и от куче!
+2
 
 
Вижте сега намерете начин и ги премахнете , обаче не ми хвърляйте отрови , защото доста домашно гледани кучета изпоумряха от такива набези , а ако умре мойто което е като член от семейството и всички много го обичаме съм абсолютно способен да убия , ако разбера кой хвърля отрова !
+2
 
 
за Ваше сведение, хапана съм от куче, биха ми пет инжекции против бяс и една против тетанус, тъй като беше улично куче от глутница, но пак не мразя кучетата. Смятам, че всяко живо същество, независимо какво е, е от Бог и има право на живт. Тази огромна популация от кучета и котки е дело на безотговорни хора. Така, че ще си носим последствията.
-5
 
 
Ловна дружинка и острелване,няма друг начин.....хората хляб не могат да си купят,а ние кучета ще храним!!!
+1
 
 
ами тогава направете една здрава хайка и ги избийте. Общината хвърля отрова по казаните и ги трови масово. ако това е благородно, здраве му кажете. в край на края,всеки си има мнение по въпроса. но докато има хора, които си изхвърлят домашните любимци на улицата, ще има и кучета и котки бол.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: