ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Осъдиха "охранителя милионер" от Кючука на 8 години затвор!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:27 / 31.07.2013Коментари (47)10462
Пловдивският окръжен съд осъди Георги Енев на осем години лишаване от свобода. Енев трябва да изтърпи наказанието при първоначален строг режим. Трябва да се приспадне и една година, която той е прекарал в следствения арест. Съдът наложи конфискация на един мотор на Георги Енев, както и забрана да заема отговорна длъжност, да охранява пари и ценни предмети. 

По-рано днес наблюдаващият прокурор Дилян Пинчев поиска 20 години затвор за Енев, което е доста повече от вече наложеното наказание от осем години.

Припомняме, че срещу Георги Енев бе повдигнато обвинение по чл. 203 ал.1 от НК, че на 22.06.2012 г., в Пловдив, като длъжностно лице - охранител инкасо и ръководител екип, е присвоил чужди движими вещи - пари на обща стойност 1 471 058,52 лв., собственост на три банки и на охранително дружество. Парите са му били връчени в качеството на длъжностно лице да ги пази и управлява, а длъжностното присвояване е в особено големи размери и представлява особено тежък случай.

По-рано днес Георги Енев призна вината си и каза, че съжалява, без обаче да посочи къде са парите. Адвокатът му поиска друга класификация за престъплението по чл. 304, като поиска превес на смекчаващите обстоятелства по делото, а не на утежняващите, както иска прокуратурата.




Още по темата: общо новини по темата: 94
19.12.2022 »
18.05.2022 »
03.04.2022 »
02.04.2022 »
01.04.2022 »
07.01.2022 »
предишна страница [ 1/16 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Голям играч , евала . Седем додини , ще минат като седем месеца , а при добро поведение и полагане обществено полезен труд , може и 3-4 да останат . После си ги изравя тайно и здравей живот .
+2
 
 
В случаи като този е пълна идиотщина намалението на присъдата с 1/3 заради самопризнание... Че то при безспорни доказателства какъв изобщо е смисълът от самопризнанието?
+1
 
 
Искам да заявя, че имаме перфектно действаща съдебна система. Тя показва, че крадците се наказват леко, дори и да не са политици. В крайна сметка, 23 г е била "проектирана" за да достигне до това ниво. Не очаквайте от нея справедливост. Съжалявам, но не мога да му кажа "евала" на този човек, че е прецакал няколко банки. Не е много честно, спрямо всички, които всеки месец си плащаме вноските на същите тези банки. Реално той не ги е прецакал, създал е проблеми на застрахователите, и те със сигурност ще му изкарат това му действие през носа. Може би управляващите, между мислите за облагодетелстване покрай някоя Обществена поръчка, или друга далавера да се замислят какво кара хората да постъпват така, за да не зачестят тези случаи.
+1
 
 
Много бързо решихте, че се е измъкнал леко. Има още две инстанции. Десятката му е в кърпа вързана. А за тези, дето обясняват, че щял да лежи още някакви си 6 години, да ги питам: в казарма две години били ли сте, щото затворът е сто по-кофти от казармата. Все отворковци, кандидат-милионери по лесния начин се навъдили. Животът не е каунтър-страйк. К**ът влиза бавно и болезнено ден след ден. От тъпотията, оттърване няма!
-2
 
 
Разговор в затвора през осемте години: - Казвай къде са парите или ще ти се изреждаме. - Няма пък да кажа. Разговор след това вече на "свобода": - Казвай къде са парите или ще ти пръснем празната тиква. - Няма пък да кажа. Рядко тъпо парче е тоя палячо.
+3
 
 
Колкото до колко ще лежи ...... не повече от 3,5 години. 1 е излежал. после ако е примерен излежава 1/3 от присъдата. За 1400лв на ден да лежа в затвора - съгласен съм !!! Само лихвите са по 7500 на месец. ЧЕСТИТА ЗАПЛАТА, А НИЕ ДА СИ БАЧКАМЕ ЗА ПО 500 ЛВ .....
+3
 
 
Гледам всички казвате ОБРАЛ е банки. А банките като грабят законово нас какво викаме? ЕВАЛА на решителността му. Банка огън да е гори. За тях не ми е жал. А и какво реват? Парите са застраховани. Лично на мен ми се иска да има много такива хора, който да грабят банки, БЕЗ НИКОЙ ДА ПОСТРАДА. И ако някой каже, че никой не те кара да теглиш пари - само ще кажа НЕДЕЙ ВИКА СЪДБАТА. Защото живота така може да те издокара, че да теглиш за нещо, а после цял живот да плащаш и да гладуваш.
-3
 
 
Животът си е негов. Той си е направил сметката, да си я плаща. Наказанието е малко, и не толкова малко. зависи от гледната точка. Ако издържи, ще може да харчи парите евентуално. Но пък струва ли си да ти пръснат свинктера или да си похабиш здравето и психиката, или пък да поболееш близките си, за да станеш милионер?! хора разни, идеали разни. Според мен и тази година зад решетките му е дошла в повече, защото ако беше отричал докрай, имаше шанс да се измъкне с присъда до 5 години, но пък имаше и вероятност да отнесе 20 години. Кой е мишко, кой голямата работа, това не зависи от банковата сметка, а от чипа в главата. И с милион в джоба, пак ще си мишка, ако си мишок по природа!
на 31.07.2013 г.
+3
 
 
То имаше някакво време дето той беше скитал с парите. Сигурно ги е дал на някой близък или приятел и след като излезе от пандиза, ще иде извън граница и тези пари официално си стават негови.
-2
 
 
Ужасно глупаво момче. Освен, че си съкращава живота с 8 години (които вероятно никога няма забрави предвид високото културно и сексуално възпитание в тюрмата), ами и цял живот ще бъде под прожекторите и преследван не само от търсачи на силни усещания и частни дедективи, а вероятно и от безскрупулни мутри.Ако пък си прави тънки сметки да духне нанякъде след излежаване на наказанието, сам бързо ще се увери, че тези пари не са чак толкоз много и биха му стигнали само за няколко години нормален (а не охолен) живот (такава сума високопоставен служител или специалист в нормална дуржава взима за 5-6 години). А предвид престъпният им произход, вероятно ще се топят още по-бързо - за подкупи, документи и т.н.Да развие някакъв бизнес? Трудна работа, самите му действия досега не дават усещане за някакъв особен интелект или дарба (освен вършенето на пладнешки обири), по скоро за чиста момчешка глупост, обвързана с някакви фантазии за луксозен и безпроблемен живот.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: