ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Новата звезда на Локо е започнал като нападател, мрази алкохол и барове
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:21 / 07.08.2013Коментари (54)9709
© Plovdiv24.bg
Локомотив Пловдив откри Новия Гарра Дембеле. Така бе посрещнато идването на Лаута на 196-сантиметровия французин от сенегалски произход Аласан Н`Дайе. И той започна мощно, като наказа Левски на Герена и Берое онзи ден за победите на тима на Сашо Станков съответно с 2:1 и 3:1. За разлика от Гарра обаче, новото афрофренско чудо на боса на черно- белите Коко Динев вършее активно по цялото поле. Срещу Берое остана впечатлението, че Аласан си взема топката направо от вратаря Данчо Господинов, сам атакува, сам си подава, сам вкарва, а след това сам спира атаките на съперника. Коефицентът му на полезно действие е респектиращ. А той е само на 23 години, което означава, че цената му скача неимоверно и може при стечение на обстоятелствата в един момент да надхвърли сумата от 2,3 милиона евро, за което Левски продаде Дембеле в немския Фрайбург.

"Той имаше оферти от Гърция и Кипър, но е на мнение, че именно българското първенство е трамплинът, от който може да се завърне в Западна Европа", отбелязва мениджърът, който докара играча у нас - Болеслав Козакевич.

Халфът е роден в Одинкур, на границата с Швейцария, но се развива във футбола в Сошо. На турнир за подрастващи го забелязват скаути на Кристъл Палас и го докарват в Лондон още в юношеска възраст. След една година в академията на столичните "орли" подписва първия си професионален договор когато е на 19 години. Дебютът му е при 1:1 с Плимут във второто ниво на английския футбол. На 8 август пред домашна публика започва като титуляр на върха на атаката.

Всъщност той е играл на всички постове по средния вертикал - не е бил само вратар и флангови футболист.

В първия си сезон изиграва 29 мача, в които отбелязва 3 гола. През следващата кампания 2010/2011 изиграва 13 мача за Кристъл Палас, като след Нова година е засилен под наем в долнодивизионния Суиндън. След само 4 срещи в Лига 1 през лятото отново е преотстъпен на на клуб от същия ешалон - Саутенд.

Там обаче успява да участва само в 1 двубой. След това го застига скандалът. По ирония на съдбата Аласан се сбива с Джемал Джонсън, чийто предишен отбор е бил Локо Сф. Явно точно Джамал е причината Ндайе да е чувал за България. Боят обаче му изяжда главата и наемът му е прекъснат. Прекратен е и договорът му с Палас десет месеца по-рано от предвиденото. Минават 70 дни преди гигантът да си уреди трансфер в четвъртодивизионния Барнет, а след това се пренася в шесторазредния Хейс енд Ийдинг. Последната му изява в Англия е в отбора на Хейстингс в една от регионалните лиги, където през март тази година бележи победното попадение в дербито с Люис.

Животът на НДайе в Пловдив е като на монах. Почти не близва алкохол, не го блазни и нощния живот. Баровете са кошмарът му, не ще и да чуе за тях. След победата над Левски съотборниците му буквално го завлекли в нощен клуб, където мисията им била да го напият. Тя обаче била белязана от пълен крах - Ндайе поседял един час и си тръгнал. У дома се залепил на компютъра, където с часове говорил по скайп с 4-годишната си дъщеричка.

"Не мога са издържам без детето и жената. Вече не съм в хотел. Дадоха ми апартамент и броя дните до тяхното идване. Те са моят допинг", споделял новият герой на Лаута.

Източник: в. "Меридиан мач"







Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Снощи беше в Галакси с другата печка, а преди седмица бяха в Плазма лайт!Иначе го бива, на фона на другите дъртаци! Но все пак нека не забравяме как до миналата година се хвалихте, че обигравате млад отбор от който нищо не остана! Момчето е читаво успех!
+6
 
 
Може,да играе и да е полезен на всеки един отбор от силните първенства.И го заслужава много повече от някои "набедени" родни "звезди".
+9
 
 
Уникален футболист! Удоволствие е да го гледа човек, как играе, как се движи и как подава! В България всички останали със статут на "звезди" могат само да му носят вода! Класата в този играч е очевадна! Още зимата офертите ще завалят! Бъдете убедени всички! Какъвто и да е Динев, този човек няма равен у нас по намирането на уникални футболисти!
+9
 
 
Хей посмях се от сърце на някои от изказванията на жълтите. Весело ми стана. Пожелавам успех и много-здраве на момчето и дано доведе семейството си в Пловдив. Пожелавам късмет и на съгражданите срещу швабите.
-6
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (2)
-6
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (1)
+10
 
 
Класа! Движи се много за ръста си. Играе много чисто. На 10 единоборства прави един фаул. Страхотно попадение на много важен пост. Браво, на който го е довел.
-6
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (1)
Колкото повече опознавам хората ,толкова повече заобичвам животните. ♥ !
на 07.08.2013 г.
+7
 
 
Мисирите ще ядат големия черен боздуган.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Локомотив взе дербито с Ботев! "Канарчетата" с червен картон, Пепи Андреев с два гола
Томаш и Керкез отсвириха дербито Локо - Ботев в Трета лига
Кадри от дрон: Вижте как върви изграждането на козирката на Трибуна Спортклуб
Фенклубът на Локо преди дербито с Ботев: Нека подкрепим момчетата! Пловдив е черно-бял!
Локо се включи в благотворителна кампания! Урни и турнир на "Лаута" в помощ на млад пловдивчанин
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: