ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Откриха новата велоалея на Гребната база
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:33 / 07.08.2013Коментари (50)14402
Шестима общинари подкараха велосипеди на Гребния канал в Пловдив и по този начин откриха новата велоалея там, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Начело беше заместник-кметът  по спорт, младежки дейности и социална политика в общината Георги Титюков и кметът на район "Западен" Димитър Колев. В инициативата участваха и председателят на Постоянната комисия "Младежки дейности и спорт" в Общинския съвет Атанас Узунов и директорът на дирекция "Спорт и младежки дейности" Петър Зехтински.

Зам.-кметът Георги Титюков заяви след обиколката на Гребната, че не е срещнал никакви препятствия по време на колоезденето си. Парадоксът, обаче беше, че пешеходците се движеха по велоалеята, а велосипедистите по пешеходната част. Затова Титюков каза, че ще бъдат поставени табели, които да информират, за да се разграничат местата за преминаване, тъй като през миналото лято е имало няколко инцидента с 3-4 годишни деца пострадали от велосипеди, съобщи зам.-кметът. 

"Община Пловдив полага големи усилия да изпълни стратегията "Пловдив-град на велосипедиста 2010-2020 г., за да не остане само на хартия", категоричен е Титюков. 

С решение от 10-и април тази година Общинският съвет даде съгласие за реализирането на проект по създаване, маркиране и обозначаване на "Велоалея - Гребен канал" в Пловдив от фирма изпълнител на стойност 15 805 лева без ДДС съгласно изготвен и съгласуван проект. Парите са дарени от частна фирма. С реализацията на Транспортния проект Пловдив ще има обширна мрежа за велосипеди, дълга 48 км на стойност 6 200 000 евро, за които до два месеца предстои да бъде обявена обществената поръчка за избор на изпълнител. Предстои да се извърши рехабилитация на 11 км съществуващи велоалеи и изграждането на нови 37 км. Ще се направят и съоръжения за безплатен паркинг за велосипеди на ключови места, като училища, обществени сгради, големи предприятия и други. За цялата мрежа са предвидени общо 690 велостоянки. 

На 19 август Община Пловдив ще посрещне един "велокерван", съобщи Георги Титюков. Това е една група от 10 колоездачи от седем европейски страни по европроект  "Ride for your rights", в превод: Да яздите велосипед за вашите права. 



Откриха новата велоалея на Гребната база


Още по темата: общо новини по темата: 143
13.04.2024 »
09.03.2024 »
13.09.2023 »
13.06.2023 »
20.01.2023 »
22.10.2022 »
предишна страница [ 1/24 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Кога най-накрая ще станем свидетели на изграждането на реални велоалеи, а не нарисувани?
0
 
 
то хубаво, че велоалеъата е обосначена, ама по неъа продалжават да се движат баби две по две, маики с колички, ваобще не им прави впечатление, че е само са велосипеди.
Данък обществено мнение не плащам и изобщо не ме интересуват коментарчета на комплексарчета с профилни снимки на анимационни герои!какво ново....
на 08.08.2013 г.
0
 
 
аз всеки ден карам там и определено на много хора не им прави впечатление тази маркировка - особено,когато две или три баби решат,че точно там е мястото да си поговорят около десетина и повече минути - дори не се пазят,когато минават около тях с велосипеди,ролери или друго!Иначе няма лошо в идеята .
+1
 
 
Не обичам хората, които мрънкат и неодобряват, но в случая съм една от тях. На гребната си има тротоар, останалото си беше велоалея и преди това. Гребната е място за спорт, за разходки има парк в близост. Има много голям парк зад братската могила, за който ми е болно, че е в такова състояние, но това е друга тема. 3-4 годишните няма да се съобразят нито с боята, нито със знаците и табелите. Велоалея се огражда с бордюр и се боядисва червено, ако трябва да има смисъл от нея. Хубава е инициативата, но се хвърлят пари на вятъра, да се хванат да изградят истински велоалеи поне по основните булеварди.
0
 
 
Има смисъл от алеята. Малко по малко хората се съобразяват. Друг е въпроса защо трябва външна фирма да финансира нещо такова.
+1
 
 
http://bnt.bg/bg/news/usernews/106012/veloaleite_v_sofija Ето това е велоалея-ограничена с бордюр и колчета и на място, което по принцип не е вело и пешеходна алея. Ако бяха решили да я правят, а не само да отбиват номер, можеше да направят една алея, успоредна на пешеходната, но поне на 5 м. от нея. И 1/16 едва ли струва боята за тази т.нар. "нова вело алея". Подигравка!
+1
 
 
Когато пешеходците осъзнаят,че не трябва да ходят по нея-ще е ефективна! В крайна сметка има и тротоар за тях! А от нас зависи да ги научим май ;)
+1
 
 
Никаква файда няма от тази "велоалея" или по-нормално наречената бяла линия ;)
+1
 
 
понеже ме вълнува тази тема ще кажа че тази линия която е нарисувана на асвалта около гребния канал по никакъв начин не разделя велосипедистите от пешеходците и е напълно безмисленна!
+1
 
 
пълна глупост нарисуваха една черта на асвалта и ето ви алея а другата част от платното каква е ?е така се крадат пари !кой знае как е изписана тази черта ? може би като изграждане на вело алея?
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
Дублиращ отбор на ПФК Локомотив
Кауза Колежа
Локо в Първа лига, сезон 2023/2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: