ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Оправят настилката около новите спирки до 10 дни, поставят първите големи спирки до месец и половина
Автор: Екип Plovdiv24.bg 08:40 / 08.08.2013Коментари (15)8015
© Plovdiv24.bg
Изкъртената пътна настилка, след поставянето на част от новите спирки не е отремонтирана, сигнализира читател на Plovdiv24.bg. Пловдивчанинът обяснява, че след като била монтирана спирката преди месец, всичко по тротоара било запълнено с големи камъни и досега останало така. Читателят посочва за пример спирка № 140 – срещу пл. "Шахбазян“, в централната градска част, където ремонтните работи са оставени недовършени.

По данни на друг наш читател подобно е положението и по тротоарите около новите заслони по бул. "България". Още през април репортер на сайта се свърза с представител на фирмата концесионер "Булгартабак Трейдинг", който обясни следното: "Това е временно. Спирките имат фундаменти и всичко ще бъде направено както трябва. Най-напред монтираме самите модули, а след това ще възстановим и пътната настилка".

Четири месеца по-късно отново потърсихме отговор от концесионера, след като очевидно работата не е била довършена докрай. От фирмата  коментираха, че тротоарните настилки под монтираните нови заслони се оправят поетапно, голяма част от тях са готови, а останалите ще се отремонтират до 10 дни.  Оттам  обещаха, че първите големи спирки, които ще приютяват пътниците на ключови места в Пловдив, ще  се поставят до месец и половина. Все още, обаче няма ясна визия, която да представя как ще изглеждат те.

Както вече писахме, спирките в Пловдив са като тези в Краков, Виена, Истанбул и Милано.
© Plovdiv24.bg
Покривът им е с изнесена конструкция, стъклата са триплексови и са изтеглени максимално в двете посоки, за да не пропускат дъжд, сняг и вятър. Ще разполагат с табло (вид карта на града), на което ще бъде отбелязано мястото, където се намира заслонът. На по-късен етап от време то ще бъде допълнено с информация за културно-историческите обекти в града. Таксата, която по договор "Булгартабак Трейдинг" ще плаща на общината, е 71 000 евро годишно в продължение на 20 години. Първата вноска вече е изплатена. Освен това, общината ще получава и по 240 евро годишно за всеки от 50-те от общо 90 павилиона, които ще бъдат изградени на новите спирки и на които ще се продават ваучери, цигари, пакетирани стоки и други.



Още по темата: общо новини по темата: 229
29.01.2024 »
27.05.2023 »
23.05.2023 »
15.05.2023 »
24.04.2023 »
28.02.2023 »
предишна страница [ 1/39 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
А защо не оправят настилката още след монтажа на спирките?Трябва да ги задължават след направения монтаж да оправят всичко наоколо.Така става много по-бързо и лесно и евтино!Сега трябва да хващат друга фирма или същата и да и платят за възтановяване на настилка.Винаги двойна работа се прави при нас!
0
 
 
От 8 години няма ли кой да се сети за изкъртената и демонтирана спирка на бул."Руски" до х-л Лайпциг!!!??? Колко кмета още трябва да се сменят? Цялата Търговска гимназия и учениците от Техникума по дървообработване са на тази "спирка"... Само управляващите ли не знаят, че липсва от толкова години, че чак я забравиха да я включат за кой ли път в списъка на чакащите.....
няма ли кой да дойде да махне колите от тротоарите?бул.руски 17-29.там не можеш да си влезеш у дома камо ли да минеш по тротоара с количка.после кмета да оправя плочките
на 08.08.2013 г.
+1
 
 
нищо важното е че бизнеса върви
на 08.08.2013 г.
0
 
 
Пред х.Марица ще се появи ли спирка?
+2
 
 
Продавачите би трябвало да искат лична карта от видимо непълнолетно лице при продажба на алкохол и цигари. Иначе тези кьоск-чета са готини, освен че трепят биНеса на вече съществуващи такива магазини край спирките. А и друго, някои са монтирани на АБСУРДНИ места и покрай тях не можеш да минеш...
на 08.08.2013 г.
+1
 
 
АА дами кадето да отидете в големите градове като:София,Бургас съ6о 6е видите такива спирки поне имат вит винаги 6е има не доволни хора толкова сме капризни :) това е българина
+2
 
 
Много интересно, нали беше забранено да се продават цигари на незнам колко си метра от училищата, защо тогава на спирката в квартал Прослав до училището си се продават съвсем свободно?
+1
 
 
Само в квартал Столипиново няма нови спирки. Ние също плащаме данъци, господин кмете!!!!! И сме граждани на този град скапан.
+1
 
 
Спирката, която е на улица "Даме Груев" срещу Събота пазар, в посока център, беше махната преди един месец, от тогава до днес все още не е монтирана нова спирка и в жегата се седи прав като кол, колкото да напомниш че там трябва да спре рейс. Пълно безочие.
+3
 
 
Тези нови спирки са същата боза като предишните! Дали някой е обръщал внимание, че хората предпочитат да се крият от слънцето зад спирките, а не под тях. Това е защото под спирката е сауна! Самите спирки са твърде малки и не могат да предпазят хората нито от дъжд, нито от слънце. Може би трябваше на по-малките квартални спирки да са такива малки, а на по-големите централни спирки и пред училища да са с по-големи размери.И моля, не ме нападайте с това, че коментарът ми е поредния оплюваш и негативен такъв, преди да сте изпробвали лично "достойнствата" на новите спирки. Вместо през 5 години да се дават пари за поредните нови спирки - да се закупят и монтират такива, каквито ще изпълняват ефективно предназначението си! Защото, съграждани, това са нашите пари и всички ние имаме право да израдим мнението си как се харчат!Убедена съм, че нито г-н Тотев, нито който и да е от властимащите в града ни не е застанал под спирката в 14,00 на обяд да провери дали вършат някаква работа или пак се изхарчиха напразно едни пари и пак някой си прибра комисионната и т.н, все български работи.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: