ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Шок на Колежа! Любимец би Ботев с фамозни контри!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 19:52 / 11.08.2013Коментари (453)39796
Ботев загуби с 1:2 от новака в А група Любимец и пропусна да оглави класирането в родния ни шампионат, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Както се и очакваше, срещата започна с тотално превъзходство на домакините, които обаче през първото полувреме така и не успяха да отбележат гол, въпреки че отправиха цели 15 удара, 6 от които точни и въпреки че в 62 процента от времето до почивката именно те притежаваха топката.

Първо Мариян Огнянов напредна отляво в наказателното поле, със серия от финтове си отвори пространство за центриране, Домовчийски стреля точно с глава, но Рашков бе на мястото си и успя да избие. Секунди по-късно скоростна комбинация между Огнянов и Домовчийски завърши с удар от около 18 метра на последния, но на половин метър покрай десния стълб. До края на първите 45 минути вратарят на гостите още на 2-3 пъти показа класа и не позволи на коженото кълбо да посети мрежата му.

В началото на второто полувреме се сбъдна старата футболна мъдрост - "не вкараш ли, ще ти вкарат". След невероятен пропуск на Мариян Огнянов, Антон Огнянов от Любимец проби отляво и шутира силно към левия ъгъл от около 19 метра, но нацели страничния стълб. Минута по-късно, в 49-та, отново Антон Огнянов се измъкна отляво, влезе в наказателното поле и с ниско подаване буквално сервира топката на крака на Будинов, който я насочи в опразнената врата на "канарчетата". 

Отговорът на пловдивчани не закъсня - Ромарио мощно навлезе в наказателното поле отляво и стреля силно към близкия горен ъгъл, но феноменалния в този мач Рашков изби в корнер. В 60-та минута играещият с капитанската лента Тодор Неделчев нацели страничната греда след центриране на Ромарио. 

Наставникът на Ботев Станимир Стоилов опита да промени хода на мача, пускайки в игра Иршак, Анисе и Педро. Това обаче не промени картината на терена - "жълто-черните" продължиха да нападат и пропускат, а Любимец продължи с убийствените си контри, благодарение на които успя да поведе с 2:0. След красиво двойно подаване със Славчо Шоколаров, Антон Огнянов се измъкна сам срещу Стаховяк по диагонала и с шут по земята увеличи аванса на своя тим.

Последваха нови пропуски на домакините, най-фрапантното от което бе на централния нападател Валери Домовчийски, който засече топката на 2-3 метра пред вратата на "бяло-сините" след пас на Енрике, но отново неточно. Крепостта на Рашков най-после падна 5 минути преди края, когато Неделев с прецизен удар с левия крак намали аванса на гостите. Резултатът обаче остана такъв и Ботев допусна първа загуба за новия сезон.

Ботев: Стаховяк, Дяков, Джинич, Спрокел, Енрике, Сърмов (Иршак), Галчев (Анисе), М. Огнянов (Педро), Неделев (к), Ромарио, Домовчийски.

Още по темата: общо новини по темата: 13
11.09.2013
13.08.2013
13.08.2013
13.08.2013
12.08.2013
11.08.2013
предишна страница [ 1/3 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+2
 
 
Още отдавна казах, че отбора го направи Феро и от тогава с нищо ама с пълно нищо Мърлю не е допринесъл за отбора.Добре че беше бат Ваньо да ни вади.Впрочем допринесъл е.С некъдърните си попълнения,Кортзорг,Анисе,Педро,Дяков,гъзолизницит
е му Домо и Сърмов.Скоро като докара и Хичо хептен ще цъфнем. Преди ми пишехте минуси,сега дано сте се убедили че съм бил прав че Мърлю е некадърник,или пак ми пишете минуси и пак в Сопот ще играем.
+13
 
 
Тази година и двата пловдивски отбора имат уникалния шанс да се преборят за челните места в първенството, а тук по тези форуми не се спря с плюнките и обидите.Абе подкрепяите си отборите и се уважавайте като противници!Така,както го правят футболистите на терена и спрете с тези простотии.В турнира на Уефа Ботев се представиха много добре,особенно срещу Щутгарт.Това е добре за пловдивския и роден футбол!Даже ме беше яд че не отстраниха швабите,ама и този мач с Любимец им е за урок,щото скочиха много нависоко и веднага след загубата на ЛОКО налазиха като молци в темата и започнаха с плюнките!А такива маюове има навсякъде по света,има и победи и загуби.И Барса и Реал губят от по-слаби отбори в Примера в определен момент от първенството.Затова не се правете на много велики със заглавия от рода НЕПОБЕДИМИЯ БОТЕВ ПРИЕМА ЛЮБИМЕЦ. Просто е мешно.Смирете се малко .Радвайте се на победите и приемайте загубите,както на единия,така и на другия отбор и се подкрепяйте когато става дума за пловдивски футбол.Не правете интриги!Само така двата отбора ще вървят напред,ще са силни и ще има наистина качествено и силно дерби в града ни.
-6
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
+10
 
 
Костов щеше да вкара поне две от положенията на Домовчийски,ама кой да го пусне?Сърмов някой разбра ли,че игра?Дяков хвана лумбаго от финтовете на бивш наш играч от В група,Педро цели някой от публиката,явно го мрази!Стоилов не може да направи състав от 30 футболисти и накрая публиката е виновна!
-7
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (4)
-8
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
-5
 
 
Искам да попитам Банго Василев какъв беше коефициента за 2 !?
+4
 
 
Да ви пикая във устата комплексари нещастни.
-7
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (1)
-9
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (2)
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Трети път за десет години: Ботев срещу Лудогорец във финала за Купата
Голеада в "Коматево"! Дубълът на Ботев спечели мач с 8 гола
"Канарчетата" не харесват това! Ивелин Попов под въпрос за финала
Ботев пусна билетите за следващото домакинство
Елитен пловдивски рефер свири на Ботев II, пратиха Карагарен на "Лаута"
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: