ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Кметът: Проектите, които ще се изпълнят с 30-милионния заем, ще донесат много големи ползи за града
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:14 / 12.08.2013Коментари (22)9890
©
Проект за реконструкция на бул. "Руски"
Общински съветници от Пловдив сезират министъра на финансите и Сметната палата за 30 милионния заем, който Общината ще тегли от Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР), предаде репортер на Plovdiv24.bg. Със средствата от заема, както вече нееднократно писахме, ще се финансира реконструкцията на няколко големи пътни обекта в Пловдив. Тук можете да видите за кои обекти точно става въпрос.

В писмото до медиите председателят на ППГОС "Обединение за Пловдив" Дани Каназирева сезира министъра на финансите Петър Чобанов и председателя на Сметната палата за нарушенията на процедурата за поемане на дългосрочния общински дълг в размер на 14 200 000 лева. Общинската съветничка настоява за проверка на финансовата дисциплина и поетите дългосрочни и краткосрочни дългове, включително по европейските програми, а също така дали община Пловдив коректно изпълнява задълженията си по тяхното вписване в Публичния регистър при Министерството на правосъдието. Каназирева е категорична, че решение, взето на 1 август, 2013 г. от Общинския съвет, противоречи на Закона за общинския дълг и не отговаря на обществения интерес. 

По думите й не са подготвени технически проекти за всички обекти, не е изготвен проект за организация и изпълнение на строителството. Тя подчертава, че проектите безусловно трябва да се реализират, но е убедена, че четирите обекта могат да се реализират поетапно със собствени средства на общината и без риск за финансовото състояние на града. В изложението до областния управител Венцислав Каймаканов се настоява за прецизна проверка на решението на Общинския съвет и за негово спиране по законосъобразност.

"ОбС на града е органът, който взима решенията в Пловдив. Ако се подлага на съмнение неговото функциониране при липсата на кмета на града, при условие, че на заседанията има негови заместници, означава, че така се принизява нивото на градския парламент, а оттам и на град Пловдив. Общинският съвет има възможност да заседава без значение дали на сесиите присъства даден човек, или не", коментира по темата кметът Иван Тотев

По думите му Каназирева, както и всеки друг, имат право да правят всякакви изказвания. Той напомни отново, че обектите, които ще се финансират със заема, са много важни за града.

"Нима реконструкцията на бул. "Руски" и "Коматевско шосе" не са важни за пловдивчани?", попита риторично той.  

Според градоначалника такава прозрачност от страна Общината при в реализацията на такива проекти не се е случвала досега.

"Примерът с предния мандат е крещящ. Тогава нямаше никаква проектна готовност, не се знаеше какво точно ще се случи. Сега не е така. Знаем всеки тон асфалт къде ще отиде, инвестирали сме стотици хиляди левове за изготвяне на проектите, които вече са готови", убеден е още градоначалникът.

От думите му стана ясно, че продължението на ул. "Цветан Лазаров" ще се реализира с направените икономиите  при реализацията на другите обекти.

"Проектите, които ще се изпълнят с 30-милионния заем са много добре обяснени, добре мотивирани и ще донесат големи ползи за града", категоричен е той.



Още по темата: общо новини по темата: 83
19.07.2018 »
18.12.2017 »
10.12.2017 »
15.11.2017 »
23.10.2017 »
30.09.2017 »
предишна страница [ 1/14 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Аз ще строя пътища да има къде да се разкарват безработните. И вълкът сит и агнето цяло и парички за джоба ще има.
+6
 
 
Онази сурва к"о иска- локум????!!!!!Локума на Гергов не ти ли харесва? :D
0
 
 
Лятна пловдивска вечер.Направила съм вкусна българска салата за семейството.Жега е.Отворила съм всички прозорци,за да е хладно(имам климатик,ама нямам пари да си платя тока).Ииии се разнася една смрад ,страшна работа!!!!!Все едно тоалетната на града се е пренесла в хола!Какво ли се случва чудя се аз??!!!След кратък размисъл се сещам-това е естествената миризма на управляващите !
-5
 
 
Не вярваме ВИ господа общинари....Дела се искат ,не думи....
-4
 
 
По престрелката Иван Тотев- Дани Каназирева не мога да взема отношение, т.к. не съм запознат. Но!!!! Но , да строиш улица с направени икономии от строежа или ремонта на други такива, ми звучи някакси по байтошовски или брежневски!!! Как ще ти останат материали, освен ако не си предвидил повече от необходимото? Или качеството няма да е на нужното ниво!? Нали всеки метър, всеки кубически метър асфалт бил пресметнат? Нали се знае къде ще отиде по проект? Какви икономии тогава?
+5
 
 
особенни ползи ще имат общинарските крадливи охлюви !
+3
 
 
Щом няма да се прави нищо 'без аналог', пак сме добре! :D
+11
 
 
Тая проста п***а какво изобщо прави там?!Това е абсолютно безполезен кадър!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: