ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Концесионерът на Централна гара: Някои хора от управляващата "червена" партия не искат в Пловдив да има нов модерен подлез
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:09 / 21.08.2013Коментари (4)6804
© Plovdiv24.bg
"Концесията на Централна гара не е спряна. Слуховете, които вървят за това, са неверни. Нямам писмо, с което от Министерството на транспорта да ме уведомяват за това и изобщо няма такава процедура", заяви в разговор с репортер на Plovdiv24.bg Миролюб Столарски, единият от концесионерите от "ЖП гара Пловдив" ООД. 

"Явно някои хора от управляващата "червена" партия не искат в Пловдив да има нов модерен подлез, с есклататори, със система за отводняване и т.н.", заяви още той. 

Столарски потвърди информацията от материала на Plovdiv24.bg "Наематели на магазини в подлеза на Гарата: Бурджиев прибра парите за август и се изпокри!", че мащабната реконструкция на подлеза, която трябваше да започне на 10 август  е спряна заради съдебните дела, водени от бившия концесионер Тодор Бурджиев и изрази своето съжаление от факта, че наемателите на магазините там са поставени в патова ситуация, както твърдяха самите те пред репортера ни в публикацията от тогава. 

"Това обаче няма да ни спре. След като проектът за отводняването на съоръжението е готов, ще пристъпим към неговото изпълнение", категоричен е още Миролюб Столарски.

По думите му, по притеснително е, че Прокуратурата в Пловдив води следствие срещу него защо са бутнати, цитирам ироничното му изказване, "тези хубави постройки на бившата Транспортна болница". 

"С писмо до "ЖП гара Пловдив" ООД Министерството на транспорта ни уведомява, че бутането на сградите трябва да се спре, тъй като има заведена жалба от прокуратурата към мен за самоуправство", разказа още Столарски и недоумява как така порутените и неизползваемите от години сгради на болницата може да се харесват от някого в такова състояние. 

Той е категоричен, че присъствието на Бурджиев като концесионер в подлеза в момента е незаконно. Учудващо е и това, че областният управител Венцислав Каймаканов отказва да върне собствеността на съоръжението на държавата, защото имало оспорване от две лица, смята още Столарски. 

"Не може един областен управител, който трябва да защитава държавната собственост, да я остави години наред да се ползва от частни лица без право, заради това, че има съдебни дела между тях", каза той.

Към момента част от помещенията в подлеза вече са опразнени, други продължават да работят, видя още репортер на Plovdiv24.bg. Самите наематели твърдяха специално за сайта, че Бурджиев ги уверявал, че текат съдебни дела и докато няма решение, той ще продължи да стопанисва подлеза.

Тогава потърсихме Тодор Бурджиев, за да публикуваме и неговата гледна точка. Обяснихме на секретарката му за какво търсим шефа й. Тя взе нашите координати и каза, че ще предаде обаждането ни. До този момент обаче все още Бурджиев не се е свързал с нас.



Още по темата: общо новини по темата: 69
28.11.2023 »
12.07.2022 »
12.07.2022 »
04.06.2022 »
26.05.2022 »
07.07.2021 »
предишна страница [ 1/12 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Трябва да бутне под масата на някой!
0
 
 
Така е,като слабограмотните българи,цигани и турци гласуват за БСП- БКП. Дали някога ще се осъзнаят ? Едва ли.
-1
 
 
хахахахха, концесионерът да каже какво иска да прави с ценрална гара и да каже за колко жълти стотинки!!!!
+4
 
 
Вместо всички да действат в името на развитието на града ни, някои хора преследват само собствените си егоистични интереси, без значение от последствията. Дано някой помисли най-накрая и за Пловдив и този и други модерни проекти направят града ни по-красив!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Световна черна хроника
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Катастрофи в България
Облагородяват Градската градина
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: